Wil je meer weten over cilindersloten? Op deze pagina plaatsen wij alle informatie over cilindersloten. Zo vertellen wij jou onder andere hoe deze werkt, hoe je hem moet onderhouden, vervangen en nog veel meer. De categorie cilindersloten kan je vinden in het menu bovenaan de pagina.


Cilinders: wat zijn het precies?

Heb je een nieuwe cilinder nodig, maar weet je niet precies wat het is? Een cilinder is voor diverse deuren geschikt en daarom ook leverbaar in heel veel verschillende uitvoeringen. Het is dus belangrijk dat jij de juiste keuze maakt. Om jou hierbij te helpen vertellen wij jou alles over cilinders.

 

Wat is een cilinder?

Een cilinder is toepasbaar op deuren en beveiligd jouw woning tegen inbrekers. Een cilinder is met een sleutel en/of knop te bedienen. Dit is meestal een draaiknop, maar kan ook een pushknop of anti-manipulatieknop zijn. De sleutels en cilinders zijn bij te maken. Door meerdere cilinders van één merk te kopen is gelijksluiting mogelijk. Dit betekent dat alle deuren in jouw woning met één en dezelfde sleutel bediend kunnen worden. Zo heb je geen last meer van een zware sleutelbos en het zoeken naar de juiste sleutel. Als je jouw sleutelbos kwijt raakt hoef je bovendien niet heel veel sleutels bij te laten maken.

Een cilinder met knop is nog makkelijker in gebruik, aangezien je dan bij bijvoorbeeld visite of als er een pakketbezorger aan de deur staat, niet naar de sleutel hoeft te zoeken en alleen de knop om hoeft te draaien. Bovendien is ook dit slot beveiligd tegen inbrekers, aangezien er aan de buitenzijde een sleutelgat zit. Toplock biedt cilinders in de beste en betrouwbaarste merken, namelijk M&C, Nemef, Buva, Iseo en Pfaffenhain. Al deze cilinders beschikken over een SKG 2 of 3 sterren keurmerk, wat betekent dat ze een hoge inbraakwering hebben. Elke cilinder is anders, zo heeft de één een horizontaal sleutelgat met keersleutel en de ander weer een verticaal sleutelgat met kartelsleutel. 

 

Cilinder met sleutelSoorten cilinders

Er zijn dus diverse soorten cilinders. Je hebt ze in diverse merken, waarvan alle cilinders van M&C van kerntrekbeveiliging zijn voorzien. Kerntrekken is momenteel de meest voorkomende inbraakmethode in Nederland, omdat het een eenvoudige methode is die alle inbrekers uit kunnen voeren en er weinig woningen tegen beveiligd zijn. Elke cilinder van Toplock heeft een SKG keurmerk, namelijk SKG** of ***. SKG2 betekent dat de cilinder minimaal 3 minuten inbraakwerend is tegen veel inbraakmethodes. SKG3 betekent dat het slot minimaal 5 minuten inbraakwerend is tegen alle inbraakmethodes, ook kerntrekken. Verder heb je knopcilinders en halve cilinders. Knopcilinders zijn eenvoudiger in gebruik, waarbij de knop aan de binnenkant van de deur zit. 

Voor deuren met een brievenbus bij het slot of glas, kan je een knopcilinder met anti-manipulatieknop kopen. Hierdoor moeten er dus ook knopjes of de knop zelf ingedrukt worden, terwijl je deze draait. Zo heb je een kleinere kans op een inbraak. De halve cilinder heeft aan één kant een sleutelgat en is geschikt voor kastdeuren en als bijzetslot. De standaard dubbele cilinder heeft aan twee kanten een sleutelgat en wordt het meest toegepast. Verder heb je ze nog met een keer- of kartelsleutel. Een keersleutel kan op twee manieren in het slot en een kartelsleutel niet. De M&C Color+ cilinder heeft zelfs keersleutels in diverse kleuren, waardoor je jouw sleutel snel kan vinden als je deze kwijt bent. Er is dus genoeg aanbod van diverse cilinders.

 

Juiste cilinder extra langDe juiste cilinder

Om de juiste cilinder te kiezen moet je een aantal dingen weten. Ga je vaak op vakantie of een dagje weg en leen je daarom jouw sleutels vaak uit? Dan is een cilinder met certificaat de juiste oplossing. Hiermee kunnen sleutels en cilinders alleen op vertoon van het certificaat bijgemaakt worden. Elke cilinder is in meerdere maten leverbaar. Om de juiste maat te kiezen voor jouw deur meet je de cilindermaat van het oude cilinderslot op. De standaarmaten zijn 30/30 en 32/32. Een cilinder kan telkens met 5 mm verlengd worden aan beide zijden. Hoe langer het slot, hoe hoger de prijs. Dit geldt ook voor een knopcilinder, hier betaal je ook meer voor dan voor een standaard cilinder. Voor een halve cilinder betaal je juist weer minder.

Als je de juiste maat hebt gemeten kan je beslissen welk cilinderslot je wilt. Dit is afhankelijk van wat jouw budget is, hoe inbraakwerend het slot moet zijn, voor welke deur en wat voor functies het moet hebben. Wil je een slot met eenvoudige bediening, dan kies je voor een knopcilinder en wil je een slot voor jouw opbergkast, dan kies je voor een halve cilinder. Wil je het beste slot, kijk dan eens bij onze beste cilindersloten. Als je de juiste keuze gemaakt hebt is het ook belangrijk dat het slot lang meegaat. Kies daarom ook voor kerntrekbeslag, waardoor inbrekers afgeschrikt worden en er minder kans is op een inbraakpoging. Bovendien moet je ze ook onderhouden, maar dit stelt niet veel voor. 

 

Bestel nu bij Toplock

Wij bieden cilinders tegen een zeer scherpe prijs en hebben een ruim assortiment. Bovendien krijg je bij een M&C cilinder ook nog eens een gratis sleutelhanger en kunnen wij deze sleutels en cilinders bij laten maken. Toplock is expert op het gebied van cilindersloten. Neem daarom snel een kijkje in ons assortiment!