Hoe vervang je een cilinderslot? Lees snel verder!

Hoe vervang je een cilinderslot? Lees snel verder!

Een cilinderslot van de voordeur vervangen? Soms kan het zijn dat dit nodig is, omdat deze defect is, of omdat je de sleutel bent kwijtgeraakt. Het kan ook zijn dat je net verhuisd bent en zeker wilt weten dat niet iemand anders over dezelfde huissleutels beschikt. Een andere reden om je sloten te vervangen, kan zijn dat je nog ouderwetse sloten op de buitendeuren hebt en deze wilt voorzien van gecertificeerde sloten. Goed om te weten, is dat je het cilinderslot van de voordeur vervangen geheel zelf kunt doen. Je hebt alleen maar de sleutel en een kruiskopschroevendraaier nodig.

Cilinderslot voordeur vervangen

Hoe vervang je een cilinderslot? Daar heb je gelukkig niet direct een expert voor nodig.

Met het juiste gereedschap kun je deze klus ook gewoon zelf uitvoeren. Een cilinderslot van de voordeur vervangen start altijd met de demontage van de oude cilinder. Open eerst de deur en draai de bovenste schroef van de twee schroeven die onder de cilinder zitten los. Vervolgens steek je de sleutel in het slot en beweeg je de sleutel van links naar rechts. Voel je dat de cilinder loslaat, dan trek je deze naar je toe. Laat de cilinder niet los, dan schroef je het beslag van de deur ietsjes los. Bij het monteren van het nieuwe cilinderslot, volg je de bovenstaande stappen in omgekeerde volgorde. Dit betekent dat je de sleutel in de cilinder steekt en de cilinder in de opening in het kerntrekbeslag duwt. Draai vervolgens de sleutel tot de stand waarin het slot normaliter opent, dus horizontaal of verticaal. Haal de sleutel uit het slot en schroef de bovenste van de twee schroeven die zich onder de cilinder bevinden vast.

Is een cilinderslot zonder sleutel vervangen mogelijk?

Een cilinderslot vervangen van dezelfde sleutel zonder dat je over een sleutel beschikt? In sommige gevallen is het cilinderslot ook zonder sleutel te vervangen. Wil je een cilinderslot zonder sleutel vervangen, dan kun je een specifieke inbrekersmethode gebruiken, namelijk het cilinderbreken of uitboren van de cilinder. Deze dien je alleen vanaf de binnenzijde van de deur toe te passen. Dit is enkel nodig bij een deur met een enkele of dubbele cilinder, gezien een cilinderslot met knop aan een kant probleemloos zonder sleutel vervangen kan worden. Zelf het cilinderslot van de voordeur vervangen? Ga direct aan de slag met onze handige tips!