Cilinderslot vervangen driepuntssluiting, hoe doe je dat?

Een cilinderslot vervangen van een driepuntssluiting kan nodig zijn wanneer je verouderde sloten hebt of er een poging tot inbraak heeft plaatsgevonden. Zo’n klus kun je uitbesteden aan een slotenmaker, maar dit kost vaak veel geld. Dit terwijl je deze klus ook heel eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Hoe je precies een cilinderslot kunt vervangen van een driepuntssluiting? Daar vertelt Toplock jou meer over in deze blog.


Cilinderslot met driepuntssluitingHet cilinderslot vervangen van de driepuntssluiting

Wil je het cilinderslot vervangen van de driepuntssluiting, dan bepaal je eerst waar het hoofdslot moet komen te zitten. Hier bevindt zich al een slotgat, alsmede een gat voor de cilinder en de deurkruk. Vervolgens leg je de meerpuntssluiting op de kop op de deur en teken je hier met een scherp potlood omheen. Zo weet je precies waar en tot hoever je moet frezen. Daarna ga je eerst de voorplaat uitfrezen, de geleider goed afstellen en in het midden van de deur een sleuf uit frezen. Deze maak je langzaam breder tot je tot de juiste breedte gekomen bent en de voorplaat precies in het midden zit. Vervolgens ga je de stangen voor het onder- en bovenslot wat smaller en dieper uitfrezen.

Je legt vervolgens de meerpuntssluiting plat op de voorkant van de deur en neemt de exacte maten van het hoofdslot en het onder- en bovenslot over. Met een speedboor boor je het hoofdslot en het onder- en bovenslot uit en kun je deze met een scherpe beitel zo precies mogelijk uitsteken. Pas dit geheel net zolang aan tot het perfect past. Nu je op de helft bent, maak je de gaten voor de krukken en de cilinder op maat en breng je de sluitkommen aan. Je hebt nu het cilinderslot vervangen van de driepuntssluiting. Houd er echter rekening mee dat hoe ruimer het slot is uitgehaald, des te eenvoudiger het geheel te monteren is, maar ook zwakker wordt. Doe dit dan ook niet en besteed liever wat meer tijd aan het exact op maat maken van het geheel, zodat jouw cilinderslot met meerpuntssluiting het beste functioneert.


Kies altijd voor gecertificeerde sloten

Bij een cilinderslot vervangen van een driepuntssluiting, raden wij altijd aan om nieuwe, gecertificeerde sloten te plaatsen. Deze beschikken over een SKG-keurmerk en garanderen optimale veiligheid. Kies hierbij altijd voor een cilinderslot met driepuntssluiting met een SKG keurmerk van 3 sterren, zodat je ook tegen kerntrekken beschermd bent. Jouw cilinderslot van een driepuntssluiting vervangen doe je natuurlijk met de sterkste sloten van Toplock!