Een inbouw cilinderslot voor de tuindeur: de voor- en nadelen

Een inbouw cilinderslot voor de tuindeur: de voor- en nadelen

Een inbouw cilinderslot voor de tuindeur gezocht? Er zijn diverse sloten op de markt en een van de meest bekende is het cilinderslot. Een van de elementen van het cilinderslot is de slotcilinder. Deze werkt met pinnen, welke gerangschikt zijn in een bepaalde reeks. Deze reeks pinnen werkt middels het patroon op de sleutel. Enkel wanneer je een sleutel met het juiste patroon in het slot zal steken, zullen de pinnen aan de kant van het slot open gaan. Het cilinderslot wordt veel gebruikt om woningen te beveiligen en is onder andere geschikt voor de tuindeur. Ook kun je dit slot toepassen op andere panden, zoals bedrijfspanden. Wij vertellen je meer over de voor- en nadelen van een inbouw cilinderslot voor jouw tuindeur.

Voordelen cilinderslot op de tuindeur

Een inbouw cilinderslot op de tuindeur brengt vele voordelen met zich mee. Zo is dit slot erg veilig en is dit al helemaal het geval bij gecertificeerde cilindersloten. Je kunt het cilinderslot op de tuindeur eenvoudig vervangen. Wil je jouw cilinderslot vervangen, dan hoef je enkel de pinnen in het slot opnieuw te rangschikken. Hierdoor hoeft niet het gehele slot verwijderd te worden. Ook hebben deze sloten een scherpe prijs. Kies echter niet voor de goedkoopste sloten, want deze zijn vaak minder bestand tegen inbraaktechnieken die tegenwoordig veel door inbrekers worden ingezet.

Cilinderslot voor de tuindeurNadelen cilinderslot

Een cilinderslot is een van de meest populaire sloten, maar heeft ook een specifiek nadeel. Mocht je een inbouw cilinderslot voor de tuindeur willen aanschaffen, dan is het belangrijk hier rekening mee te houden. Het nadeel betreft dat lang niet alle cilindersloten veilig zijn. De goedkopere varianten zijn namelijk snel door inbrekers te kraken middels ‘lockpicking’.
Bij deze inbraaktechniek zal de inbreker een losse paperclip of draad om de vergrendelhaak steken, om zo de binnenzijde van het slot te bereiken. Ook kan de paperclip of het draad worden gebruikt om de pinnen van het slot in beweging te brengen. Dit betekent dat de deur ook zonder sleutel open zal gaan.

Kies een goed cilinderslot

Kies een goed inbouw cilinderslot voor de tuindeur en maak de keuze voor een wat duurdere variant van een bekend merk. Let ook altijd op of het cilinderslot voorzien is van het SKG keurmerk, zodat je optimaal beveiligd bent tegen een inbraak. Neem eens een kijkje in het uitgebreide aanbod van onze webshop en bestel jouw cilinderslot voor de tuindeur!