Cilinderslot vervangen? Lees hier hoe!

Het vervangen van jouw cilinderslot is een goedkope, eenvoudige en snelle manier om jouw inbraakbeveiliging weer op een hoog niveau te brengen. Je hebt er weinig technische vaardigheden voor nodig en je hoeft hiervoor enkel een schroevendraaier te gebruiken. Kun je de sleutel in het slot niet meer soepel omdraaien of draait deze juist door? Wij hebben een handig stappenplan opgesteld, zodat je zelf jouw cilinderslot kunt vervangen.


1. Kies eerst voor het juiste cilinderslot

Voordat je cilindersloten gaat vervangen, is het allereerst van belang om voor de juiste sloten te kiezen. In onze webshop vind je verschillende soorten cilindersloten, waaronder sloten met een SKG certificaat. Mocht je meerdere deuren hebben waar je de sloten van wenst te vervangen, dan is het zeker een goede optie om te kiezen voor gelijksluitende cilindersloten. Zo kun je met slechts een enkele sleutel meerdere deuren openen. Je bent dan niet meer lang aan het zoeken naar de juiste sleutel tussen jouw sleutelbos. Maak altijd de keuze om een cilinderslot te vervangen door een exemplaar met een SKG keurmerk. Bij voorkeur een cilinderslot met drie sterren. Zo ben je voorzien van de beste inbraakbeveiliging en weet je zeker dat je inbrekers met een hele set gereedschap buiten de deur kunt houden. Een inbreker wil het liefst zo snel mogelijk binnen zijn. Met een SKG keurmerk met drie sterren, weet je zeker dat een inbreker lang met jouw slot bezig zal zijn. Dit betekent dat de inbreker meer kans loopt om betrapt te worden, waardoor hij zijn poging op zal geven en elders zal proberen in te breken. Je bent beveiligd tegen diverse inbraaktechnieken en ook kerntrekken zal door een inbreker niet meer toepasbaar zijn.


2. Verwijder het oude cilinderslot

Voordat je een cilinderslot gaat vervangen, is het eerst noodzakelijk de oude cilinder te verwijderen. Op die manier kun je precies zien of deze demonteerbaar is en heb je direct de juiste maten te pakken. De cilinder zit vast met een schroef in het slot. Deze schroef kun je vinden onder de nachtschoot. Deze schroef dien je helemaal te verwijderen. Vervolgens steek je de sleutel in het cilinderslot. Draai hem in een stand van ‘10 voor 2’ om de cilinder niet te blokkeren. Je zal al snel merken dat het cilinderslot loskomt, waarna je deze naar je toetrekt.


Vervangen cilinderslot3. Meet de afmetingen op

Is de cilinder eenmaal uit het slot verwijderd, dan kun je met een rolmaat of duimstok de juiste maat opmeten. Dit doe je door te meten vanaf het hart van de cilinderschroef tot de binnenzijde. Vervolgens meet je vanaf het hart tot de buitenzijde. Mocht er een draaiknop aan de cilinder vastzitten, dan moet je deze niet opmeten. Het gaat hierbij enkel om de lengte van het cilinderhuis. Na het bepalen van de maten van de cilinders, kun je nieuwe cilindersloten in onze webshop bestellen. Laat het vervangen van het cilinderslot van de buitendeur maar beginnen!


4. Vervang het cilinderslot

Het cilinderslot bestaat uit twee kanten. Zorg er dan ook voor dat hij er op de juiste manier ingeschoven wordt. Mocht de cilinder er aan één zijde te ver uitsteken, dan dien je deze om te draaien. Zit hij eenmaal op zijn plek, dan bevestig je de lange schroef weer die je bij het verwijderen van de oude cilinder losgeschroefd hebt. Zodoende is de montage van jouw nieuwe cilinderslot afgerond.


5. Test het cilinderslot

Wanneer het nieuwe cilinderslot op zijn plek zit en de deur nog open is, test je deze uit met de hulp van de binnenste draai-eenheid (knop) als sleutelvergrendeling. Ben je er geheel zeker van dat het werkt, dan is het noodzakelijk de test nog met de deur gesloten te doen. Werken ze allebei? Dan heb je met succes jouw cilinderslot vervangen en jouw woning een stuk veiliger gemaakt.


Het uitboren van het cilinderslot

Soms kan het zijn dat je de cilinder moet vervangen, omdat er een stuk van het slot is afgebroken en deze er nog in zit. Het is dan noodzakelijk om het slot uit te boren. Dit komt doordat het zwarte palletje binnenin niet meer recht staat, waardoor het uitnemen wordt geblokkeerd. Met een stevige boor kun je het gat uitboren, waarna je de cilinder met een speciaal apparaatje of tik van een hamer zorgvuldig kunt verwijderen.


Cilinderslot vervangen? Bestel een nieuw slot!

Wil je jouw cilinderslot vervangen, dan raden we je zeker aan om eens een kijkje te nemen tussen het uitgebreide aanbod sloten in onze webshop. Een cilinderslot vervangen en de kosten van een nieuw slot in onze webshop zijn niet hoog. Sterker nog, wij bieden cilindersloten voor een scherpe prijs! Bij ons kun je altijd rekenen op een hoogwaardige kwaliteit aan sloten. Plaats snel jouw bestelling!