Cilinderslot met kerntrekbeveiliging

Cilinderslot met kerntrekbeveiliging

Een cilinderslot is leverbaar met of zonder kerntrekbeveiliging. Omdat “kerntrekken” de meest gebruikte inbraakmethode is, is het van belang om kerntrekbeveiliging op de deur te plaatsen. Dit kan door kerntrekbeveiliging te kiezen in het veiligheidsschild en/of in het cilinderslot.

Een cilinderslot met anti-kerntrek is altijd goed om te plaatsen. Het is van belang dat het slot niet alleen anti kerntrek beveiliging heeft maar ook bestand is tegen andere inbraakmethodes, zoals slag-klop beveiliging, lock picking en uitboren.

Er zijn ook cilindersloten met anti-kerntrek die gebruik maken van een hardstalen brug. Dit is de beste oplossing tegen het uittrekken van de cilinderkern en uittrekken van de cilinder.

Als er ook een anti-kerntrek veiligheidsschild geplaatst wordt, is dat een optimale beveiliging tegen  kerntrekken. Bij een anti-kerntrekschild wordt de cilinder opgesloten door een hardstalen kommetje, waardoor het cilinderslot en het insteekslot zeer goed beschermd zijn tegen uitboren. De combinatie van kerntrekbeslag en cilinderslot met kerntrekbeveiliging is de meest optimale beveiliging.