Cilinderslot met kerntrekbeveiliging; waarom deze onmisbaar is

Wil jij dat jouw woning beveiligd is tegen kerntrekken? Dan is het verstandig om te kiezen voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is één van de meest gebruikte inbraakmethodes. Bij een cilinderslot met anti kerntrek raden wij ook aan om kerntrekbeslag aan te schaffen. Lees snel verder voor meer informatie.


Nemef cilinderslot certificaatWat is een cilinderslot met kerntrekbeveiliging?

Voordat we dit gaan uitleggen is het ook handig om te weten wat kerntrekken is. Kerntrekken komt steeds vaker voor en houdt in dat de inbreker een schroef in de cilinder schroeft en deze met cilinder en al uit het slot trekt. Hierbij gaat het om een geharde stalen schroef. De inbreker gebruikt zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Om dit te voorkomen is een cilinderslot met anti kerntrek de ideale oplossing. Deze herken je aan het SKG*** keurmerk op het slot of SKG** keurmerk waar bij staat 'met kerntrekbeveiliging'. Dit zijn tevens de hoogste beveiligingsnormen. Deze cilindersloten zijn beveiligd tegen boren, lockpicken, kerntrekken en de slagmethode. Voor het bijmaken van sleutels heb je bij de meeste cilindersloten een certificaat nodig, die erbij geleverd wordt. Hierdoor kunnen de sleutels niet zomaar gekopieerd worden. Er zijn ook cilindersloten met anti-kerntrek die gebruik maken van een hardstalen brug, waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken. Dit is de beste oplossing tegen het uittrekken van de cilinderkern en de cilinder.


Hoe werkt een cilinderslot met anti kerntrek?

Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging voorkomt dat een inbreker een schroef in jouw cilinderslot kan schroeven of boren, waardoor hij daarna de cilinder uit het slot kan trekken. Het is van belang dat het slot niet alleen anti kerntrekbeveiliging heeft, maar ook bestand is tegen andere inbraakmethodes, zoals slag-klop beveiliging, lockpicking en uitboren. Daarnaast kan een cilinderslot met anti kerntrek en het kerntrekbeslag een trekkracht van wel 1.500 kg weerstaan. Een inbreker krijgt een cilinderslot zonder anti kerntrek met eenvoudig gereedschap binnen 20 seconden open. De cilindersloten zijn in zowel een enkele als dubbele uitvoering beschikbaar, kunnen in elke deur geplaatst worden en je kan zelf het aantal sleutels erbij kiezen en het aantal cilindersloten. Als er ook een anti-kerntrek veiligheidsschild geplaatst wordt, is dat een optimale beveiliging tegen kerntrekken. Bij een anti-kerntrekschild wordt de cilinder opgesloten door een hardstalen kommetje, waardoor het cilinderslot en het insteekslot zeer goed beschermd zijn tegen uitboren. De combinatie van kerntrekbeslag en een cilinderslot met kerntrekbeveiliging is de meest optimale beveiliging. Een cilinderslot met veiligheidsbeslag schrikt inbrekers ook af, aangezien zij dan vooraf zien dat het een goed beveiligde deur is. Wij raden dan ook aan om dit bij een cilinderslot met kerntrekbeveiliging aan te schaffen. Ook kan je eventueel ervoor kiezen om er extra opzetsloten en meerpuntssluitingen bij aan te schaffen, wat jouw deur nog beter beveiligd.


Cilinderslot kerntrek in deurVoordelen van cilinderslot met anti kerntrek

Enkele voordelen zijn hiervoor al benoemd, namelijk dat een cilinderslot met kerntrekbeveiliging een zeer hoge beveiliging heeft. Daarnaast is het ook vaak bestand tegen andere inbraakmethodes. Als je ook voor kerntrekbeslag kiest, heeft dit ook nog eens als voordeel dat het deurslot inbrekers afschrikt. Op deze manier proberen ze meestal geen eens om bij jouw woning in te breken. Het cilinderslot met anti kerntrek is in diverse merken beschikbaar, zoals Nemef, Iseo, Buva en M&C. Bij elk merk kan je kiezen voor gelijksluitende sloten, waardoor je maar één sleutel voor jouw gehele woning nodig hebt en geen zware sleutelbos meer hebt. Daarnaast worden er certificaten bijgeleverd voor het bijmaken van sleutels, waardoor ze niet zomaar gekopieerd kunnen worden. Dit certificaat wordt alleen geleverd bij M&C en Nemef cilinders. Bij het bestellen kan je zelf kiezen voor het aantal sleutels, of je een cilinderslot met of zonder knop wilt en de afmetingen. Ook kan je kiezen of je een cilinderslot met een keersleutel of snijsleutel wilt. Als laatste kunnen bepaalde cilindersloten verlengd worden, zijn er cilinders die aan beide zijden een extra boorbelemmering hebben of een nood- en gevarenfunctie en heb je ze met een hardstalen balk, waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken.


Waarom een kerntrekcilinder?

Wij raden een cilinderslot met anti kerntrek aan, omdat het jouw woning optimaal beveiligd tegen diverse inbraakmethodes. Kerntrekken wordt op dit moment steeds meer gebruikt door inbrekers en bij de (meeste) SKG** en SKG*** cilindersloten wordt er ook tegen kerntrekken beveiligd. Bij een SKG* cilinderslot is dit niet van toepassing. Daarnaast is SKG*** het hoogste keurmerk voor inbraakwering, dus raden wij deze ook zeker aan. De gemiddelde prijs voor zo’n cilinderslot is 50 euro en bij een SKG** cilinderslot met kerntrekbeveiliging is dit 31 euro. Een SKG** cilinderslot is dus veel goedkoper, maar zal jouw huis ook minder goed beveiligen tegen inbrekers dan een SKG*** cilinderslot. Wil je ook graag een cilinderslot met kerntrekbeveiliging bestellen? Kijk dan eens in onze webshop.

Veelgestelde vragen

  • Zijn deze cilindersloten gelijksluitend?

    Ja, deze zijn gelijksluitend. Let er alleen wel op dat dit alleen geldt bij één bepaald merk. Kies je dus voor een cilinderslot van M&C en van Buva, dan zijn deze niet gelijksluitend. Heb je meerdere sloten van één merk, dan werkt dit wel. Het voordeel is dat je geen zware sleutelbossen meer hebt en niet meer naar de juiste sleutel hoeft te zoeken.