Een nieuw cilinderslot plaatsen? Wij vertellen hoe!

Een nieuw cilinderslot plaatsen? Wij vertellen hoe!

Een nieuw cilinderslot plaatsen? Een optimale beveiliging van jouw woning start met het plaatsen van de juiste sloten. Een inbreker zal bij een minder beveiligde woning zeker proberen in te breken, waardoor je jouw verouderd slot het beste kunt laten vervangen door een nieuw cilinderslot. Deze kan alleen met de juiste sleutel geopend worden. Het is dan ook belangrijk jouw nieuwe cilinderslot goed te plaatsen. Een cilinderslot bestaat uit een cilinder, waar de sleutel in gestoken wordt, en het insteekslot. Wij vertellen je precies hoe je een nieuw cilinderslot kunt plaatsen.


Tips aanschaf nieuw cilinderslotNieuwe cilinderslot

Voordat je een nieuw cilinderslot gaat plaatsen, moet je een nieuw cilinderslot kopen. Bij Toplock vind je verschillende soorten cilindersloten. Het is belangrijk om te kijken naar de SKG-keuring van het nieuwe cilinderslot. Dit geeft aan in hoeverre het slot inbraakwerend is. Het beste is een nieuw cilinderslot en kerntrekbeslag met een SKG*** keuring. Om er zeker van te zijn dat je goed beschermd bent tegen inbrekers kan je kijken naar waar het slot tegen kan. Het beste is als het slot tegen boren, lockpicking, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek kan. Dit zijn methodes die vaak gebruikt worden door inbrekers. Als er meerdere deuren zijn die je wilt beveiligen met een nieuw cilinderslot, dan is het handig om te kiezen voor gelijksluitende cilindersloten van één merk. Hiermee kan je met slechts een enkele sleutel meerdere deuren openen.

Een nieuw cilinderslot plaatsen hoeft niet extreem duur te zijn, want voor al 25 euro kan je een nieuw cilinderslot hebben. Als je wel graag de beste beveiliging wilt dan ben je wel iets duurder uit en heb je keus tussen de M&C Condor voor €59,95 of de M&C Matrix voor €49,95. Als je het nieuwe cilinderslot zelf plaatst, komen er verder ook geen extra kosten bij. Zo wordt je niet verrast door een hoge rekening van de slotenmaker.


Voordelen van een nieuw cilinderslot

Een nieuw cilinderslot kopen geeft veel voordelen. Zo kan je ervoor zorgen dat elk belangrijk slot in je huis hetzelfde slot heeft, zodat je niet overal een andere sleutel voor nodig hebt. Ook kan je ervoor zorgen dat je huis nu optimaal beveiligd wordt door de beste cilindersloten uit te kiezen. Echter zijn nieuwe cilindersloten een investering, maar daar heb je wel jaren profijt van en als je het zelf plaatst door middel van ons stappenplan hoef je in ieder geval geen slotenmaker in te huren. Daarnaast is een cilinderslot erg gemakkelijk te vervangen. Je hoeft namelijk alleen de pinnen in het slot opnieuw te rangschikken, dus hoef je niet heel het slot te verwijderen.  Daarnaast bieden ze een goede prijs-kwaliteit verhouding, doordat ze jouw woning optimaal beschermen tegen een voordelige prijs. Het enige wat wij wel aanraden is ook om er een kerntrekbeslag bij aan te schaffen met een SKG** of *** keurmerk, zodat je inbrekers afschrikt. Zo is jouw huis optimaal beveiligd. Hieronder de stappen voor het zelf plaatsen van een nieuw cilinderslot.


Cilinderslot onderdelen1. Meet de afmetingen van de cilinder op

Voordat je een cilinderslot gaat plaatsen, start je met het opmeten van de afmetingen van de cilinder. Je begint hierbij vanuit het midden van de cilinder, namelijk het schroefgat, waarmee het slot vast wordt gezet. Je meet van de rand van de deur tot het midden van het schroefgat en van het schroefgat tot de de andere rand van de deur. Mocht je veiligheidsbeslag willen plaatsen, dan is het van belang hier aan beide zijden 10 mm bij op te tellen.


2. Meet het insteekslot

Vervolgens ga je het insteekslot zelf meten. Hierbij moet je twee onderdelen meten, namelijk de doornmaat en de as afstand. De doornmaat is te meten door de afstand tussen het midden van de profielcilinder en de voorkant van het slot te nemen. Doorgaans wordt er tussen de 50 tot 60 mm gemeten. De as afstand kun je berekenen door vanuit het midden van de profielcilinder naar het midden van het krukgat te meten.

3. Plaats het nieuwe cilinderslot

Heb je alles opgemeten en heb je een goed gecertificeerd slot uit onze webshop gekozen, dan kun je beginnen met een nieuw cilinderslot plaatsen. Om precies te weten hoe je dit kunt doen, hebben wij nog een paar stappen voor je op een rijtje gezet.

4. Monteer het insteekslot

De eerste stap is het monteren van het insteekslot. Heb je alles goed opgemeten, dan past deze perfect in de deur. Indien het gat te klein is, kun je deze verder uitboren. Maak het gat vervolgens recht met een steekbeitel tot het insteekslot er goed in past. Zit het slot eenmaal perfect, dan maak je deze met lange schroeven in de deur vast.

5. Schuif de cilinder in het sleutelgat

Vervolgens kun je het cilinderslot plaatsen in het sleutelgat. Hierbij dien je ervoor te zorgen dat de cilinder goed in het midden zit. Wil je er zeker van zijn dat de cilinder op zijn plaats zit, dan kun je de sleutel gebruiken en proberen het slot over te draaien. Wanneer dit lukt, weet je zeker dat dit het geval is en kan deze vastgeschroefd worden.

Kerntrekbeveiliging6. Monteer het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Monteer het kerntrekbeslag door te starten met het meten van de afstand tussen de schroefgaten op het kerntrekbeslag. Vervolgens boor je de gaten naast te cilinder, zodat de schroeven hier goed in passen. Gebruik hiervoor een speedboor, omdat deze over een lang punt beschikt. Boor hiermee tot je bijna de andere zijde doorprikt en boor vervolgens vanaf de andere kant het gehele gat.

7. Plaats het veiligheidsbeslag

Wat je daarna doet, is de bevestigingsschroeven van het veiligheidsbeslag via de binnenzijde van de deur naar de buitenzijde steken. Vervolgens plaats je aan het de buitenzijde het veiligheidsbeslag met de kruk eroverheen. Plaats nu de afdekkap en draai de schroeven vast, totdat je zeker weet dat het volledige veiligheidsbeslag vastzit.

8. Plaats de sluitplaat

De laatste stap, is het plaatsen van de sluitplaat. Maak de keuze voor een sluitplaat met schootkasten, zodat je de dag- of nachtschoot goed kunt omsluiten. Wil je deze goed monteren, dan moet je eerst de dagschoot aftekenen. Vervolgens boor je deze uit en werk je hem af met een beitel.

Nieuwe cilindersloten kopen

Voer je deze stappen uit, dan kun je eenvoudig een cilinderslot plaatsen. Wil je eerst een nieuw cilinderslot kopen? Neem dan eens een kijkje in het uitgebreide aanbod van onze webshop. Wij bieden diverse cilindersloten van hoogwaardige kwaliteit aan. Maak altijd de keuze voor een nieuw cilinderslot met een SKG keurmerk, bij voorkeur één met drie sterren. Zo ben je verzekerd van de beste inbraakbeveiliging voor jouw woning. Een inbreker met een set gereedschap zal dan niet snel jouw woning kunnen binnendringen en deze eerder overslaan, doordat dit te lang duurt en de kans om betrapt te worden groter is. Je hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken om een eventuele inbraak en kunt met een gerust hart de deur uit. Ook weet je zeker dat je jouw sloten voor een lange tijd niet hoeft te vervangen. Besluit vandaag nog jouw nieuwe cilindersloten te kopen via onze webshop en profiteer van de scherpste prijzen en een snelle levering. Wij wensen je veel succes met het plaatsen van een nieuw cilinderslot op je deur!

Veelgestelde vragen

 • Kan ik zelf een nieuw cilinderslot plaatsen?

  Ja dit kan je gemakkelijk zelf doen door middel van het stappenplan van Toplock. Zie de tekst hierboven.

 • Wat heb ik nodig voor het plaatsen van een nieuw cilinderslot?

  Om een nieuw cilinderslot te plaatsen heb je een rolmaat, boor, steekbeitel en een schroevendraaier nodig.

 • Wat is het beste nieuwe cilinderslot?

  Er bestaan veel verschillende cilindersloten en bij Toplock bieden wij er ook veel aan. Wij hebben hierbij een top drie kunnen maken van de beste cilindersloten. Bekijk hier de beste cilindersloten.

 • Wat zijn de kosten voor een nieuwe cilinderslot?

  Per situatie zullen de kosten van een nieuw cilinderslot anders zijn. Toplock heeft in de tekst 'cilinderslot vervangen kosten' een duidelijk overzicht opgesteld.