Het beste cilinderslot voor jouw woning? Kies uit de top 3!


1

1. M&C Condor (AANBEVOLEN)

De M&C Condor cilinder is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek. Tevens heeft dit cilinderslot boven op de SKG*** vereisten ook nog een hardstalen brug, waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken.

Beveiligingsklasse: Extra zwaar beveiligd
SKG Klasse: SKG***
Soort sleutel: Keersleutel
Certificaat: Ja
Garantie: 5 jaar

2

2. M&C Matrix

De M&C Matrix is beveiligd tegen boren, lockpicken, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek. Deze SKG*** Matrix cilinder is nagenoeg onbreekbaar door de hardstalen balk, zelfs zonder deurbeslag.

Beveiligingsklasse: Zwaar beveiligd
SKG Klasse: SKG***
Soort sleutel: Snijsleutel
Certificaat: Ja
Garantie: 5 jaar

3

3. Iseo F6 Extra S

De Iseo F6 cilinder is SKG*** gekeurd en voldoet daardoor aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De cilinder is beveiligd tegen kerntrekken, boren, de slagsleutel, lockpicken en breken. De basis van de cilinder is gemaakt van messing, de kleur is mat nikkel. De sleutel heeft kartels en heeft geen certificaat.

Beveiligingsklasse: Goed beveiligd
SKG Klasse: SKG***
Soort sleutel: Kartelsleutel
Certificaat: Nee
Garantie: 1 jaarHet beste cilinderslot voor jouw woning gezocht? Toplock geeft antwoord en zet de beste cilindersloten voor je op een rijtje. Hoewel het aantal woninginbraken steeds meer gedaald is, blijft een optimale beveiliging van je woning van groot belang. Er worden steeds weer nieuwe inbraaktechnieken bedacht om een huis binnen te dringen. De gemiddelde tijd die een inbreker nodig heeft om een slot zonder certificering open te krijgen is 1 tot 2 minuten. Om inbrekers buiten de deur te houden, wil je natuurlijk het beste cilinderslot tegen inbraak hebben. Wij vertellen je graag meer over de beste cilindersloten.


Het SKG keurmerk

Het beste cilinderslot is altijd een gecertificeerd slot. Deze is herkenbaar aan het zogeheten SKG keurmerk. Dit is een keurmerk dat afgegeven wordt door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Zij houden zich bezig met het onderzoeken en keuren van de inbraakwerendheid en sterkte van zowel sloten als overig hang- en sluitwerk. Wanneer een cilinderslot goedgekeurd is, wordt het SKG keurmerk afgegeven inclusief een aantal sterren. De hoeveelheid sterren geeft aan voor hoeveel veiligheid het cilinderslot zorgt. Kies je voor gecertificeerde cilindersloten, dan wordt een inbraak tot 5 minuten verkort. Hoewel dit kort lijkt, is dit voor de doorsnee inbreker te lang. Een woning die over de beste cilindersloten beschikt, wordt doorgaans dan ook overgeslagen. De inbreker zal dan eerder op zoek gaan naar een woning waar hij makkelijker kan inbreken.


Wat zijn de beste cilindersloten?

Het beste cilinderslot 2015, het beste cilinderslot 2016, het beste cilinderslot 2017, het beste cilinderslot 2018, het beste cilinderslot 2019, dat zijn allemaal sloten die in deze jaren hoog scoorden. Maar wat zijn nu echt de allerbeste sloten? Wij hebben een ‘beste cilindersloten test’ afgenomen en zijn tot de volgende sloten gekomen:

- Het M&C Condor cilinderslot SKG***: deze beschikt over een paniekfunctie, waarbij de hard-stalen brug, gecombineerd met de kerntrekbeveiliging, de meest optimale bescherming tegen woninginbraak biedt.
- Het M&C Matrix cilinderslot SKG***: dit cilinderslot heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en beschikt ook nog eens over een hard-stalen brug.
- Het Iseo Extra S cilinderslot SKG***: dit slot staat bekend als een zeer goed werkend budgetslot.

De rol van het SKG keurmerk

Volgens ons zijn goedkope sloten minder goed bestand tegen een inbraak en vind je onder de duurdere variant doorgaans de beste cilindersloten tegen een inbraak. Het SKG keurmerk heeft hier een belangrijke rol in. Het grootste deel van de cilindersloten heeft twee SKG sterren. Dit slot biedt veel veiligheid, maar is niet bestand tegen kerntrekken. Kerntrekken is een populaire inbraaktechniek die door gelegenheidsinbrekers gebruikt wordt. Hierbij wordt een schroef in de cilinder gedraaid. Deze wordt vervolgens door middel van de schroef uit het slot getrokken. Kies je echter voor een cilinderslot met drie SKG sterren, dan weet je zeker dat deze voldoende bestand is tegen kerntrekken. Deze cilindersloten zijn namelijk versterkt met kerntrekbeveiliging. Kerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat gelegenheidsinbrekers met hun schroef de cilinder niet uit het slot kunnen trekken. Ook lockpicken en de veel gebruikte kopsleutelmethode is hierdoor geen optie meer. Kies je voor de beste cilindersloten met een SKG drie sterren keurmerk, dan ben je verzekerd van een optimaal beveiligde woning.


De SKG sterren op een rijtje

Je weet nu dat de beste cilindersloten over een SKG keurmerk met drie sterren beschikken. Wij vertellen je nu waarom dit zo is en wat het verschil is ten opzichte van de andere sterren.

SKG keurmerk 1 ster: dit betekent dat je te maken hebt met standaard inbraakwerend deurbeslag. Met een waardering van 1 ster kun je inbrekers 3 minuten buiten de deur houden, die voorzien zijn van licht gereedschap. Denk aan een schroevendraaier of breekijzer. Deze producten zijn niet uit zichzelf inbraakwerend en dienen altijd gecombineerd te worden met inbraakwerend deurbeslag.
SKG keurmerk 2 sterren: dit aantal sterren geeft weer dat de sloten 3 minuten inbraakwerend zijn, indien de inbreker over een grote set gereedschap beschikt. Ze lopen dan ook dit aantal minuten vertraging op als zij proberen in te breken.
SKG keurmerk 3 sterren: dit is extra zwaar inbraakwerend. Wanneer een inbreker extra goed gereedschap gebruikt, moet dit een inbreker minimaal 5 minuten buiten de deur houden.


Waarom het beste cilinderslot?

Een inbreker zal niet 5 minuten lang proberen in te breken. Dit is te lang voor ze, omdat ze zo sneller de kans hebben om betrapt te worden. Een inbreker wil het liefst binnen 30 seconden binnen zijn, zodat hij ongestoord zijn gang kan gaan. Door de keuze te maken voor het beste cilinderslot met een SKG keurmerk met drie sterren, kies je voor de zwaarste beveiliging voor jouw woning. Een inbreker houdt het dan vrijwel direct voor gezien als hij het SKG keurmerk met drie sterren op het cilinderslot herkent en gaat op zoek naar een andere woning.