Insteeksloten Alle Maten en Merken

Insteeksloten

Het insteekslot voor de deur is een van de sloten die veelvuldig wordt ingezet voor het beveiligen van woningen. Daarnaast is er ook nog het oplegslot. Er zijn diverse groepen die onderscheiden kunnen worden, maar dit zijn de twee veel gebruikte methodes voor het monteren van sloten op ramen of deuren. Een oplegslot wordt letterlijk op de deur gelegd en vervolgens gemonteerd. Een insteekslot wordt in de buitendeur verwerkt en gemonteerd. Het insteekslot heeft ten opzichte van oplegsloten diverse voordelen te bieden. Je deuren of ramen worden beter beveiligd wanneer het slot in de deur verwerkt is en hierbij de schoten in het kozijn schuiven bij het draaien van het insteekslot. Welke voordelen insteeksloten nog meer te bieden hebben? Dat vertellen wij je graag. Lees veder


Lips paniek insteekslot SKG**

€ 119,95

Op voorraad
Weergeven 1 t/m 21 van in totaal 22

De voordelen van een insteekslot

Een insteekslot beveiligt niet alleen jouw deur beter, maar heeft ook nog tig van praktische voordelen. Insteeksloten zijn verzonken in de deur, waarvoor in de meeste gevallen cilindersloten worden toegepast. Het cilinderslot kan aan beide zijden van de cilinder afgesloten worden. De sleutel waarmee je dit slot bediend, kan namelijk in beide zijden in de cilinder geschoven worden. Daar het slot en de cilinder in de deur zijn verwerkt, kan de deur zowel van de binnen- als buitenkant worden afgesloten. Met een oplegslot is dit niet mogelijk, omdat deze alleen vanaf een kant van de deur of raam kan worden bediend. Voor een hoofdslot is een insteekslot voor de deur dan ook een vereiste, omdat de deur ook moet kunnen worden afgesloten als je de woning door de voordeur verlaat.


Hoe zit zo’n insteekslot voor de voordeur precies in elkaar?

Zoals je gelezen hebt, biedt het insteekslot voor de buitendeur diverse voordelen. Maar hoe zit zo’n slot precies in elkaar? De bouw van het insteekslot voor de deur ziet er als volgt uit:

1. Het eerste deel van het insteekslot wat je op de voordeur ziet is de voorplaat. Deze zorgt voor de afsluiting van de frees in de deur, zorgt ervoor dat er geen vuil in het slot ontstaat en verankert het slot in de deur.

2. De voorplaat van het insteekslot bevat twee boorgaten. Deze bevestigen het slot in de deur.

3. De smeernippel maakt het mogelijk olie toe te dienen aan het insteekslot van de binnendeur, zodat hij niet droog zal lopen.

4. De kantelschuif DIN Ls/Rs zorgt voor een universeel slot dat zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde van de deur te gebruiken is.

5. Wanneer je de deurkruk omlaag duwt, bedien je de dagschoot. Deze beschikt over een Teflon inlage, waardoor de bediening stiller verloopt.

6. De klemtuimelaar stelschroef is middels de deurkruk via het slot met twee graden bij te stellen. Hangt deze net te hoog of te laag, dan is dit eenvoudig aan te passen.

7. Als er een CE-markering op het steekslot voor de deur staat, voldoet deze geheel aan de Europese richtlijnen.

8. De stofbussen hebben de functie om eventueel stof dat vrijkomt bij het doorboren, niet in het slot terecht te laten komen. Deze worden ook wel boorbussen genoemd.

9. De krukgatlagering maakt dat de deurkrukken zo min mogelijk wrijving ondervinden, waardoor ze optimaal functioneren.

10. De nachtschoot kun je bedienen met een sleutel of deurknop en zorgt voor veiligheid. Hierdoor wordt jouw deur goed afgesloten en kunnen inbrekers niet zomaar binnendringen.

11. De nachtschootkop is gemaakt van vernikkeld gietijzer. Hierdoor is deze erg sterk en onbreekbaar.

12. Het slot wordt omhuld door een slotkast. Deze verdwijnt in de deur en is dan ook niet te zien.

13. Als het insteekslot voor de buitendeur de codering DIN 18 251-1 klasse 3 heeft, dan geeft dit aan dat het insteekslot niet alleen voor de utiliteitsbouw, maar ook voor de woningbouw kan worden gebruikt

14. Het cilindergat is de uitsparing voor de profielcilinder, welke zich in het insteekslot bevindt. Dit type slot noemt men ook wel een cilinder insteekslot. Deze wordt namelijk bediend via de cilinder.

15. De slotsparing is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de profielcilinder. De slotsparing noemt men ook wel PC-maat, WC-maat of BB-maat.

16. De doornmaat is er om de afstand van het hart van de cilinder tot aan de voorkant van de deur te meten. Des te groter de doormaat is, hoe verder jouw deurkruk van de rand van de deur verwijderd is.

17. Het boorgat voor de cilinderbout maakt dat de cilinder stevig is verankerd in het insteekslot. Zo weet je zeker dat jouw insteekslot voor de binnendeur zorgt voor optimale veiligheid!


Je weet nu precies wat de voordelen van een insteekslot voor de voordeur zijn en hoe deze in elkaar zit. Zoek je meer informatie over sloten? Lees dan ook eens onze andere blogs!