Het Axa oplegslot 3012: hoe werkt deze precies?

Wil je een Axa oplegslot 3012 bestellen, maar heb je nog geen idee hoe deze werkt? Een oplegslot 3012 zorgt voor een verhoogde inbraakwerendheid, vanwege het SKG1 keurmerk. Om jouw huis dus beter te beveiligen kan dit oplegslot goed geschikt zijn. Maar om je eerst nog even meer te laten weten over het oplegslot Axa 3012, legt Toplock hieronder jou meer uit over dit slot.

 

Waarvoor is het oplegslot 3012 geschikt?

Belangrijk is dat je weet waarvoor het oplegslot 3012 geschikt is. Hij is als deur- en raambeveiliging geschikt, maar niet voor alle ramen en deuren. Zo is dit slot alleen op naar buitendraaiende draai-, klep-, uitzet-, dakramen, deuren en schuifpuien toepasbaar. De benodigde kozijndiepte en raam- of deurbreedte hierbij is 33 millimeter. Om er zeker van te zijn dat jouw deur of raam goed beveiligd is, raden wij je aan om 2 Axa oplegsloten op één deur of raam te monteren. Dit kan bijvoorbeeld door één Axa oplegslot 3012 bovenaan en de andere onderaan de deur of het raam te plaatsen. Hierdoor voldoet deze aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen van SKG** en is deze minimaal 3 minuten inbraakwerend.

 

Axa oplegslot 3012Werking van het oplegslot Axa 3012

Hoe werkt het oplegslot Axa 3012 nu precies? De montage is eenvoudig en duurt slechts 15 minuten, hierover kan je hier meer lezen. Ook de bediening is gemakkelijk, aangezien het oplegslot Axa 3012 gelijksluitend is en je maar één sleutel nodig hebt voor het gehele huis, doordat het een universele sleutel heeft. Het gelakte kapje is los te bestellen en kan er dus ook afgehaald worden als deze beschadigd is of je een andere kleur wilt. Daarnaast is alleen bij het openen van het oplegslot de sleutel nodig en hoef je bij het sluiten alleen de drukknop in te drukken. Het onderhoud is wel zeer belangrijk om jouw slot soepel te laten werken en er lang mee te doen. Hiervoor moet je regelmatig (minimaal 1 keer per jaar) de cilinder en mechaniek inspuiten met slotenspray, zodat het slot soepel blijft werken.

 

De voor- en nadelen

Het oplegslot 3012 kent voornamelijk voordelen, maar ook een nadeel. Als eerste gaan we in op de voordelen. Zo is het slot in diverse kleuren te koop, namelijk antraciet, wit en zilver. Hierdoor kan je de gewenste kleur kiezen die bij jouw deur of raam het beste past. Daarnaast hebben ze een universele sleutel, gemakkelijke montage en bediening en is het kapje ook los te bestellen, zoals hiervoor al is geschreven. Als deze dus bijvoorbeeld kapot of beschadigd is kan je eenvoudig en goedkoop het kapje vervangen. Het Axa oplegslot 3012 zorgt bovendien voor een verhoogde inbraakwering van jouw huis. Het nadeel is alleen dat je 2 van deze sloten moet plaatsen om er zeker van te zijn dat jouw huis goed beveiligd is. Wil je liever één SKG oplegslot op jouw raam plaatsen, dan is het Abus oplegslot met SKG 2 of 3 sterren een aanrader.

 

Waar te bestellen?

Het oplegslot Axa 3012 is te bestellen op onze website. Wij bieden een ruim assortiment aan raam oplegsloten en beschikken ook over voldoende kennis. Bij vragen kan je dus altijd contact met ons opnemen. Wij verkopen ook het Axa oplegslot 3015 en binnenkort komt ook de 3016 in ons assortiment!