Raam oplegsloten

Een oplegslot raam is een slot die alleen van binnen afsluitbaar is, meestal met een sleutel en/of drukknop. Hij is geschikt voor ramen, maar ook voor deuren. Axa heeft verschillende soorten raam oplegsloten, die ervoor zorgen dat je uit een uitgebreid aanbod kan kiezen. Dit slot kan ook wel een bijzetslot genoemd worden. De Axa raamsloten zijn geschikt voor alle soorten en maten naar binnen- en buitendraaiende ramen en deuren. De raamsluiting kan je vergrendelen door middel van een halve draai met de sleutel. Het Axa oplegslot is gekeurd via het Politie Keurmerk Veilig Wonen en heeft het keurmerk SKG*. Volgens de verzekering moet het slot SKG** beveiligd zijn en daarom is het verstandig om twee oplegsloten van SKG* op het raam of de deur te plaatsen. Hiermee voldoet het raam of de deur aan het SKG** keurmerk. 


Weergeven 1 t/m 18 van in totaal 18

Axa oplegslot of een raamboom?

Oplegslot Axa Een Axa oplegslot is niet het enige raamslot onder de raamvergrendelingen. De meest gebruikte raamvergrendelingen zijn raamboompjes. Het voordeel van raamboompjes is dat ze vaak een extra functie hebben, zoals een ventilatie stand, wat een oplegslot bijvoorbeeld niet bevat. Daarnaast heb je bij een raamboom veel meer verschillende keuzes, zoals de kleur en sluitmogelijkheden. Een raamboom is evenals het oplegslot gekeurd door het Politie Keurmerk Veilig Wonen met een SKG*. Voor elk Axa oplegslot met een SKG* geldt dat het het beste is om 2 raamsloten op 1 raam te monteren. Zo zorg je ervoor dat jouw raam SKG** gekeurd is. Wil je dit liever niet, dan hebben we ook Abus oplegsloten met een SKG** of SKG*** keurmerk.


Welk Axa oplegslot moet je kiezen?

Afhankelijk van jouw soort raam of deur en de afmetingen kan je het juiste Axa oplegslot kiezen. Zo is bijvoorbeeld het oplegslot 3012 geschikt voor naar buitendraaiende draai-, klep-, uitzet-, dakramen, deuren en schuifpuien met een kozijndiepte en raam- of deurbreedte van 33 millimeter. Echter, het oplegslot 3015 is juist weer geschikt voor gelijkliggende, houten draai-, draai-kiep- en valramen in combinatie met houten kozijnen.

Ze zijn in diverse kleuren (antraciet, wit en zilvergrijs) beschikbaar, waarbij je kan kiezen voor het slot dat het beste bij jouw interieur/kozijn past.


De voor- en nadelen van een oplegslot raam

Abus oplegslot De voordelen van een oplegslot raam is dat het een SKG-keurmerk heeft. Zo heeft het Abus oplegslot een SKG** of *** keurmerk en het oplegslot Axa een SKG* keurmerk. Het Axa oplegslot is wat goedkoper dan het Abus oplegslot, maar heeft dus wel een minder sterke inbraakwering. Het Abus oplegslot heeft een strakke, moderne uitstraling en bij het Axa oplegslot is dit weer wat minder, maar heb je deze wel weer in verschillende kleuren. Je hebt bij beide sloten een universele sleutel, maar dan wel voor sloten van dat merk. Hierdoor heb je maar één sleutel voor jouw gehele woning nodig. Het Abus oplegslot past op bijna elke situatie en bij het Axa oplegslot is het kapje ook los te bestellen, waardoor je bij een andere kleur van jouw raam of interieur alleen een nieuw kapje hoeft aan te schaffen. Het laatste voordeel van een oplegslot raam is dat het een eenvoudige montage (slechts 15 minuten) en bedieningsgemak heeft. Een nadeel is alleen dat je goed op moet letten welk oplegslot je koopt.

Veelgestelde vragen over een oplegslot raam

 • Hoe werkt een oplegslot raam?

  Een oplegslot raam is van binnen te sluiten met een sleutel en/of drukknop. Dit kan ook met een afstandsbediening, maar dan zal je moeten kiezen voor een Axa Remote oplegslot die je met een afstandsbediening kunt openen en sluiten. Deze verkopen wij momenteel nog niet. Wil je meer over oplegsloten weten bekijk onze blog: het Axa oplegslot 3012: hoe werkt deze precies?

 • Wat is de gemiddelde prijs van een oplegslot raam?

  De gemiddelde prijs van een Abus en Axa oplegslot verschillen. De gemiddelde prijs van een Abus oplegslot is € 78,95 en van een Axa oplegslot € 20,55. De scharnierbeveiliger van Abus is wel een stuk goedkoper, namelijk € 18,95. Ben je je Axa sleutel kwijt? Dan is deze eenvoudig bij Toplock te bestellen voor slechts € 4,95.

 • Wat is het verschil tussen een Axa en Abus oplegslot?

  Het Axa oplegslot is ten eerste een stuk goedkoper dan het Abus oplegslot, maar het Abus oplegslot heeft weer een SKG 2 of 3 sterren en het Axa oplegslot maar SKG 1 ster. Ook kan je bij Axa het kapje los bestellen, als deze beschadigd is of als je hem in een andere kleur wilt. Het Axa oplegslot is daarnaast in diverse kleuren beschikbaar, maar het Abus slot weer niet. Dit slot heeft juist weer een strakke, moderne uitstraling.

 • Zijn alle oplegsloten die Toplock verkoopt gelijksluitend?

  Ja, deze zijn allemaal gelijksluitend, zowel voor het merk Abus als Axa. Wel geldt voor deze oplegsloten dat een sleutel van het merk Axa niet op een oplegslot van Abus past en andersom ook niet.

 • Waar moet je rekening mee houden bij een Abus en Axa oplegslot?

  Als eerste is het belangrijk dat je weet of jouw deur of raam naar buiten of binnen draait. Daarnaast moet je weten welk soort raam of deur je hebt, zoals een kiepraam, valraam, schuifpui, of deze gelijkliggend is en van welk materiaal het is. De afmetingen van het slot en jouw deur of raam zijn ook van belang, want het oplegslot moet op het raam of de deur passen.

  Ook moet je opletten dat je voor de kleur kiest, die bij het raam of de deur past. Als laatste is de inbraakwerendheid van het slot belangrijk. Kies je voor een SKG 1 oplegslot, dan zal het raam of de deur minder goed beveiligd zijn dan bij een SKG 2 of 3 oplegslot raam en zal je er dus 2 van moeten plaatsen voor een optimale beveiliging.


 • Hoe monteer je een Axa oplegslot?

  Om te weten hoe je een oplegslot moet monteren kan je kijken bij de tekst Axa oplegslot 3012 en 3015 monteren, hoe doe je dat? Daarnaast staat het ook in de handleiding, die je krijgt bij het aanschaffen van een oplegslot.