Axa oplegslot 3012 en 3015 monteren, hoe doe je dat?

Wil je een Axa oplegslot 3012 of 3015 monteren, maar weet je niet hoe dat moet? Een Axa oplegslot 3012 of 3015 heeft een hoge inbraakwering. Hiervan is de 3012 geschikt voor naar buitendraaiende ramen en deuren en de 3015 voor naar binnendraaiende ramen en deuren. De montage is eenvoudig en duurt slechts 15 minuten, maar dit dient wel nauwkeurig te gebeuren voor een goede werking. Daarom legt Toplock in een paar stappen uit hoe je deze oplegsloten moet monteren.


Montage Axa oplegslot 3012Axa oplegslot 3012 monteren

Wil je een Axa oplegslot 3012 monteren op jouw raam? Zorg als eerste ervoor dat het raam goed dicht zit. Plaats dan het Axa oplegslot 3012 op het raam en houd 8 millimeter tussen het kozijn en het slot, dit kan je eventueel aftekenen. Boor gaten op de plek waar je het slot wilt plaatsen met een diameter van 2 millimeter. Prik dan de gaten in het slot door en schroef het oplegslot op het raam met de bijgeleverde schroeven (4,0 x 40 mm) en een boormachine of schroevendraaier. Doe dit in de volgorde, zoals in de afbeelding hiernaast staat aangegeven. 

Druk op de drukknop, zodat er in het kozijn een deukje komt en open daarna het raam. Gebruik een boor met een diameter van 16 millimeter en boor op de plek van het deukje een gat van 23 millimeter. In dat gat druk je de sluitkom en deze schroef je schuin in het kozijn met de schroeven (4,0 x 40 mm) vast, waarbij je de gaten voorboort met een diameter van 2 millimeter. Als laatste zorg je ervoor dat het oplegslot geopend is en dan plaats je de afdekkap erop.


Montage Axa oplegslot 3015Axa oplegslot 3015 montage

Wil je eenvoudig en snel een Axa oplegslot monteren, dat probleemloos werkt? Sluit dan als eerste het raam of de deur. Plaats daarna de boormal van het oplegslot, die bijgeleverd is en boor de gaten voor met een diameter van 2 millimeter. Daarna prik je de schroefgaten in het slot en de sluitkom door en schroef je het slot op het raam met de bijgeleverde schroeven (4,0 x 40 mm) en een boormachine of schroevendraaier. Doe dit in de aangegeven volgorde, zoals in de afbeelding hiernaast. 

Plaats dan de boormal sluitkom, zodat de omgevouwen kant tegen het raam of de deur wordt geschoven en teken daarbij de boorgaten af. Boor dan de gaten voor met een diameter van 3 millimeter onder een hoek van 10 graden. Vul eventueel ook het hoogteverschil op met de bijgeleverde vulplaatjes. Monteer daarna de vulplaatjes, onderlegplaat van 13 millimeter en de sluitkom met schroeven (5,0 x 80 mm), die je 10 graden schuin plaatst. Daarna plaats je het kunststof kapje zo over het oplegslot dat de schuifknop op het palletje van het Axa oplegslot 3015 valt. En als laatste plaats je dit kapje op de sluitkom.

 

Montage op houten ramen en deuren

Wil je het Axa oplegslot 3015 op houten, naar binnendraaiende en gelijkliggende ramen en deuren monteren? Sluit dan als eerste jouw raam of deur en plaats de boormal. Prik de schroefgaten in het slot aan en schroef het oplegslot met de bijgeleverde schroeven (4,0 x 40 mm) met een diameter van 2 millimeter. Doe ook dit in de aangegeven volgorde, zoals in de afbeelding. 

Boor daarna de gaten voor met een diameter van 3 millimeter en een hoek van 10 graden. Vul, als dit nodig is, het hoogteverschil op met de bijgeleverde opvulplaatjes. Monteer dan de opvulplaatjes, oplegplaat van 13 millimeter en de sluitkom met schroeven (5,0 x 80 mm), die je 10 graden schuin plaatst. Vervolgens plaats je het kunststof kapje zo over het slot dat de schuifknop op het palletje van het oplegslot valt. Als laatste plaats je dit kapje op de sluitkom en dan ben je klaar!

 

Bestel een Axa oplegslot bij Toplock!

Ben je nog op zoek naar een Axa oplegslot 3012 of 3015 voor jouw raam of deur? Neem dan eens een kijkje op onze website! Wij bieden diverse oplegsloten en binnenkort komt zelfs het oplegslot 3016 in ons assortiment.