Een penslot uitboren, wanneer is dit nodig?

Een penslot uitboren, wanneer is dit nodig?

Een penslot uitboren kan nodig zijn wanneer het slot niet meer naar behoren werkt. Dit klusje is eenvoudig zelf te doen en raden wij zeer aan om jouw inbraakbeveiliging optimaal te houden. Voor welke situaties kan een penslot uitboren specifiek nodig zijn? Wij vertellen het je in dit blog.

1. Je hebt te maken met een verouderd slot

Het kan zijn dat jouw slot niet goed meer werkt door veroudering. Hoe betrouwbaar en duurzaam een penslot ook kan zijn, ook deze kan na verloop van tijd een mindere werking hebben. Zo kan het gebeuren dat het sluitsysteem schade vertoont of de pennen van het slot beginnen af te slijten.

2. Je slot is kapot gegaan gedurende een inbraak

Het penslot kan ook kapot zijn gegaan door een inbraak. Wanneer een inbreker het slot forceert of hier diverse pogingen toe doet, kan dit het gevolg hebben dat de pennen kapot gaan. Soms hoef je dan alleen enkele onderdelen te herstellen. Echter wordt vaker gezien dat het penslot uitboren dan de beste oplossing is.

3. Er is misbruik gemaakt van het penslot

Het kan ook zo zijn dat het slot kapot kan gaan als deze op de verkeerde manier gebruikt wordt. Dit is het geval wanneer je de sleutel te hardhandig of te snel omdraait in het slot. Het kan dan al snel het geval zijn dat het penslot het begeeft. Ook als je de deur te hard dichttrekt, kan er een beschadiging aan het slot optreden.

Conclusie over uitboren

Een penslot uitboren is in gevallen zoals deze zeker een aanrader. Dit is echter een ingreep waarbij best wat nauwkeurigheid komt kijken. Ook heb je voldoende geduld nodig, zodat je dit werkje tot een goed einde kunt brengen. Toch is het heel eenvoudig zelf te doen, mits je het juiste gereedschap hiervoor inzet. Probeer terwijl je te werk gaat de deur zelf zo min mogelijk te beschadigen. Een professionele penslotbreker kan je daarbij helpen. Deze haalt het slot uit de deur, waardoor je deze door een geheel nieuw slot kunt vervangen. Bij Toplock vind je snel een penslotbreker en heb je de keuze uit diverse nieuwe pensloten. Neem snel een kijkje op onze webshop en plaat vandaag nog je bestelling. Je hebt deze dan ongetwijfeld snel in huis.  Een penslot uitboren zal nooit zo eenvoudig zijn met een handige penslotbreker van Toplock!