Pensloten

Een penslot kopen? Pensloten zijn bijzetsloten en worden gebruikt om ramen en deuren van extra inbraakbeveiliging te voorzien tegen een relatief lage prijs. Ze staan ook wel bekend als ‘stersloten’ en worden boven of onder het hoofdslot gemonteerd. Een penslot is het meest geschikt voor stompe, houten deuren en is momenteel zeer populair, aangezien er veel woningen met stompe deuren zijn. Het penslot voor de deur bestaat uit een afdekplaat en inbouwslot voor het sleutelgat. Het penslot insteekslot wordt dan in de deur geplaatst. Bekijk hieronder ons assortiment aan pensloten.


Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

Veelgestelde vragen over een penslotHoe werkt het penslot?

Een penslot bestaat uit stalen pennen. Deze pennen passen precies in de gaten in de deurpost. Dit maakt het voor een inbreker lastiger om de deur te forceren met bijvoorbeeld een breekijzer of een koevoet. Door een penslot als bijzetslot te gebruiken, moet een inbreker veel meer moeite doen om de deur open te krijgen. Een penslot op de deur is dan ook bewezen effectief. Wil je meerdere deuren kunnen openen met één sleutel? Kies dan voor een penslot dat gelijksluitend is. Je hoeft dan niet meer lang te zoeken naar de juiste sleutel op jouw sleutelbos en je raakt jouw sleutel minder snel kwijt. Deze twee punten zullen je veel gemak bezorgen.


De beste plek om een penslot te plaatsen

Waar kun je het beste een penslot plaatsen? Je kunt een penslot het beste plaatsen aan de onderzijde van een deur. Misschien lijkt dit op het eerste gezicht niet praktisch, maar als we het over de inbraakgevoeligheid hebben, is dit toch echt de beste optie. Een inbreker moet op deze hoogte veel meer kracht zetten om de deur open te kunnen breken. Plaats je meerdere pensloten, dan maak je de kans op een inbraak nog kleiner. Een penslot kan je zowel in deuren als in ramen plaatsen. Je kunt deze tevens verkrijgen met een cilinder. Daarnaast beschikken pensloten over een SKG-keurmerk. Pensloten hebben geen dagschoot, wat betekent dat ze niet in het slot vallen als de deur gesloten wordt. Een penslot kan alleen open of dicht gemaakt worden met een sleutel. Dit is ideaal, omdat een deur anders enkel met twee sloten geopend kan worden.

Penslot monteren

Nadelen van een insteek penslot

Een penslot voor de voordeur kan ook nadelen met zich meebrengen. Wanneer het penslot onjuist is gemonteerd, gaat deze sneller kapot. Daarom is het ook aan te raden je zorgvuldig in te lezen over het plaatsen van een penslot en anders een slotenmaker in te schakelen. Het penslot heeft weinig onderhoud nodig, maar je doet er goed aan deze jaarlijks van onderhoud te voorzien. Hierdoor zal het penslot langer meegaan dan wanneer je dit niet doet. Een ander nadeel van pensloten is dat de sleutels vaak groot en onhandig zijn. Echter, wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen, want met een goed penslot weet je zeker dat jouw woning optimaal beveiligd is tegen een inbraak.


De voordelen van het penslot

Stompe deur Een penslot kopen levert je veel voordelen op. Deze sloten worden veel op buitendeuren van woonhuizen geplaatst en zijn voornamelijk voor stompe, houten deuren bedoeld. Het zijn dus sloten die specifiek toepasbaar zijn op deze deuren. Veel woningen zijn voorzien van stompe, houten deuren. Dit maakt dat pensloten erg populair zijn en veel worden aangeschaft. Je hebt dus een ruime keuze. Daarnaast zijn pensloten vrij scherp geprijsd zijn en kun je ze eenvoudig op de deur plaatsen. Dit kun je geheel zelf doen door de montagehandleiding nauwkeurig te volgen.


Gecertificeerd penslot kopen

Wij raden je altijd aan om een gecertificeerd penslot te kopen, welke beschikt over het SKG-keurmerk. Kies je voor een penslot met 2 SKG sterren, dan kan zelfs een inbreker met een heel gereedschapset niet zomaar jouw woning binnenkomen. Een inbreker moet door de gecompliceerde sloten namelijk meer zijn best doen, terwijl hij het liefst zo snel mogelijk binnen is. Het gevolg is dat het voor de inbreker te lang duurt en deze op zoek gaat naar een eenvoudiger slot om open te breken. Daarom is het zo belangrijk om een inbraakwerend slot op jouw deur te hebben.

Wil je meteen een penslot kopen? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod in onze webshop. Wij bieden diverse pensloten aan, waaronder pensloten met een SKG-keurmerk. Bij de webshop van Toplock kun je altijd sloten van de hoogste kwaliteit verwachten en een snelle verzending van jouw gekozen artikelen. Waar wacht je nog op? Koop vandaag nog jouw penslot voor de deur in onze webshop en breng de beste inbraakbeveiliging voor jouw woning aan!