Pensloten kopen? Beste kwaliteit en prijs

Pensloten

Een penslot kopen? Pensloten zijn bijzetsloten en worden gebruikt om ramen en deuren van extra inbraakbeveiliging te voorzien tegen een relatief lage prijs. Ze staan ook wel bekend als ‘stersloten’ en worden boven of onder het hoofdslot gemonteerd. Een penslot is het meest geschikt voor stompe, houten deuren en is momenteel zeer populair, aangezien er veel woningen met stompe deuren zijn. Het penslot voor de deur staat uit een afdekplaat en inbouwslot voor het sleutelgat. Het zijn insteeksloten en het penslot insteekslot wordt dan ook in de deur geplaatst. Wij vertellen je alles over het penslot, hoe deze precies werkt en wat de voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie.


Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

PenslotHoe werkt het penslot?

Een penslot bestaat uit stalen pennen. Deze pennen passen precies in de gaten in de deurpost. Dit maakt het voor een inbreker lastiger om de deur te forceren met bijvoorbeeld een breekijzer of een koevoet. Door een penslot als bijzetslot te gebruiken, moet een inbreker veel meer moeite doen om de deur open te krijgen. Een penslot op de deur is dan ook bewezen effectief. Wil je meerdere deuren kunnen openen met een sleutel? Kies dan voor een penslot dat gelijksluitend is. Je hoeft dan niet meer lang te zoeken naar de goede sleutel op jouw sleutelbos en raakt je sleutel minder snel kwijt. Deze twee punten zullen je veel gemak brengen.


De beste plek om een penslot te plaatsen

Waar kun je het beste een penslot plaatsen? Je kunt een penslot het handigst plaatsen aan de onderzijde van een deur. Misschien lijkt dit op het eerste gezicht niet praktisch, maar als we het over de inbraakgevoeligheid hebben, is dit toch echt de beste optie. Een inbreker moet op deze hoogte veel meer kracht zetten om de deur open te kunnen breken. De beste plek voor een penslot is dan ook onderaan. Plaats je echter meerdere pensloten, dan maak je de kans op een inbraak een stuk kleiner. Een penslot kun je zowel in de deuren als in de ramen plaatsen. Je kunt deze tevens verkrijgen met een cilinder. Daarnaast beschikken pensloten over een SKG keurmerk. Pensloten hebben geen dagschoot, wat betekent dat ze niet in het slot vallen als de deur gesloten wordt. Een penslot kan alleen open of dicht worden gemaakt met een sleutel. Dit is echter ideaal, omdat een deur anders enkel met twee sloten geopend kan worden. 


Stompe deurDe voordelen van het penslot

Een penslot kopen levert je vele voordelen op. Deze sloten worden veel op buitendeuren van woonhuizen geplaatst en zijn voornamelijk voor stompe, houten deuren bedoeld. Het zijn dus sloten die specifiek toepasbaar zijn op deze deuren. Vele woningen zijn voorzien van stompe, houten deuren. Dit maakt dat pensloten erg populair zijn en veel worden aangeschaft. Je hebt dus een ruime keuze. Daarnaast is een voordeel van het penslot, dat ze vrij scherp geprijsd zijn. Ook kun je een penslot eenvoudig plaatsen op de deur. Dit kun je door een stappenplan te volgen geheel zelf doen.


Nadelen van een insteek penslot

Een penslot voor de voordeur kan ook nadelen met zich meebrengen. Wanneer het penslot onjuist is gemonteerd, gaat deze sneller kapot. Daarom is het ook aan te raden je zorgvuldig in te lezen over het plaatsen van een penslot en anders een slotenmaker in te schakelen. Het penslot heeft weinig onderhoud nodig, maar je doet er goed aan deze jaarlijks van onderhoud te voorzien. Hierdoor zal het penslot langer meegaan dan wanneer je dit niet doet. Een ander nadeel van pensloten is dat de sleutels vaak groot en onhandig zijn. Echter, wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen, want met een goed insteek penslot weet je zeker dat jouw woning optimaal beveiligd is tegen een inbraak.


Gecertificeerd penslot kopen

Wij raden je altijd aan om een gecertificeerd penslot te kopen, welke beschikt over het SKG keurmerk. Kies je voor een penslot met 2 SKG sterren, dan kan zelfs een inbreker met een hele set gereedschap niet zomaar jouw woning binnenkomen. Een inbreker moet door de gecompliceerde sloten namelijk meer zijn best doen, terwijl deze het liefst zo snel mogelijk binnen is. Het gevolg is dat het voor de inbreker te lang duurt en deze op zoek gaat naar een eenvoudiger slot om open te breken. Daarom is het zo belangrijk om de beste sloten op de deur te hebben. Wil je meteen een penslot kopen? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod in onze webshop. Wij bieden diverse pensloten aan, waaronder pensloten met een SKG keurmerk. Bij de webshop van Toplock kun je altijd sloten van de hoogste kwaliteit verwachten en een snelle verzending van jouw gekozen artikelen. Waar wacht je nog op? Koop vandaag nog jouw penslot voor de deur in onze webshop en breng de beste inbraakbeveiliging voor jouw woning aan!

Veelgestelde vragen pensloten

 • Wat is een penslot?

  Een penslot is een eenvoudig slot wat door middel van een sleutel een nachtschoot in de deur schuift. Hierover kan je hier meer lezen.


 • Hoe veilig is een penslot?

  Vrijwel alle pensloten hebben een SKG-keurmerk. Pensloten zijn dus tegen diverse inbraakmethodes werend. Wel is het een bijzetslot, dus kan hij niet als hoofdslot gemonteerd worden. het penslot wordt gemonteerd op knie- of ooghoogte, waar het slot het meest effectief is en het de deur het beste beveiligd.


 • Welke soorten pensloten zijn er?

  Deze bestaan uit drie categorieën: de standaard modellen, de beveiligde versies en de elektrische variant. De elektrische variant is vaak vrij compact, waardoor hij zeer geschikt is voor het beveiligen van vitrines en kasten. Wij verkopen alleen de standaard en beveiligde modellen van het merk Dulimex.


 • Wat kost een penslot?

  Deze kosten ongeveer 20 tot 30 euro per stuk, afhankelijk van het merk dat je kiest en het aantal SKG sterren.

 • Wat kost een penslot laten plaatsen?

  Een penslot laten plaatsen kost inclusief montage ongeveer 130 euro. Dit is vrij prijzig en daarom raden wij ook aan, als je een beetje handig bent, om het zelf te doen.

 • Kan ik de sleutels laten bijmaken?

  Ja dat kan zeker. Je kan ook bij het aanschaffen van een penslot voor meerdere sleutels kiezen, zodat je er een paar op voorraad hebt. Of je kiest ervoor om een nieuw penslot aan te schaffen, hierover lees je hier meer.

 • Hoe plaats of vervang ik een penslot?

  Dit is best eenvoudig om zelf te doen. Het stappenplan om het slot te plaatsen kan je hier lezen en om te vervangen hier.

 • Hoe open ik een penslot zonder sleutel?

  Ben je je sleutels kwijtgeraakt of is deze afgebroken? Met een penslot breker kan je eenvoudig het penslot openen. Hoe dit precies werkt kan je lezen in onze tekst 'Penslot opener: handig een penslot openen zonder sleutel'.


 • Wanneer en hoe moet ik mijn penslot uitboren?

  Dit kan nodig zijn wanneer het slot niet meer naar behoren werkt. Hoe dit werkt kan je hier lezen.


 • Zijn ze gelijksluitend?

  Ja, bekijk ons assortiment maar eens. Wij bieden diverse pensloten, ook voor ramen. Hierdoor heb je maar één sleutel nodig voor je gehele woning, indien je de sloten van één merk koopt.