Pensloten Kopen? Beste kwaliteit en Prijs

Pensloten

Een penslot kopen? Pensloten worden gebruikt om ramen en deuren van extra inbraakbeveiliging te voorzien en vallen onder de categorie bijzetsloten. Ze staan ook wel bekend als ‘stersloten’ en worden boven of onder het hoofdslot gemonteerd. Het penslot voor de deur staat uit een afdekplaat en inbouwslot voor het sleutelgat. Het zijn insteeksloten en het penslot insteekslot wordt dan ook in de deur geplaatst. Wij vertellen je alles over het penslot, hoe deze precies werkt en wat de voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie.


Weergeven 1 t/m 7 van in totaal 7

Hoe werkt het penslot?

Een penslot bestaat uit stalen pennen. Deze pennen passen precies in de gaten in de deurpost. Dit maakt het voor een inbreker lastiger om de deur te forceren met bijvoorbeeld een breekijzer of een koevoet. Door een penslot als bijzetslot te gebruiken, moet een inbreker veel meer moeite doen om de deur open te krijgen. Een penslot op de deur is dan ook bewezen effectief. Wil je meerdere deuren kunnen openen met een sleutel? Kies dan voor een penslot dat gelijksluitend is. Je hoeft dan niet meer lang te zoeken naar de goede sleutel op jouw sleutelbos en raakt je sleutel minder snel kwijt. Deze twee punten zullen je veel gemak brengen.

De beste plek om een penslot te plaatsen

Waar kun je het beste een penslot plaatsen? Je kunt een penslot het handigst plaatsen aan de onderzijde van een deur. Misschien lijkt dit op het eerste gezicht niet praktisch, maar als we het over de inbraakgevoeligheid hebben, is dit toch echt de beste optie. Een inbreker moet op deze hoogte veel meer kracht zetten om de deur open te kunnen breken. De beste plek voor een penslot is dan ook onderaan. Plaats je echter meerdere pensloten, dan maak je de kans op een inbraak een stuk kleiner. Een penslot kun je zowel in de deuren als in de ramen plaatsen. Je kunt deze tevens verkrijgen met een cilinder. Doorgaans beschikken pensloten over het SKG keurmerk. Pensloten hebben geen dagschoot. Wat dit betekent, is dat ze niet in het slot vallen als de deur gesloten wordt. Een penslot kan alleen open of dicht worden gemaakt met een sleutel. Dit is echter ideaal, omdat een deur anders enkel met twee sloten geopend kan worden.

De voordelen van het penslot

Een penslot kopen levert je veel voordelen op. Deze sloten worden veel op buitendeuren van woonhuizen geplaatst en zijn voornamelijk voor stompe, houten deuren bedoeld. Het zijn dus sloten die specifiek toepasbaar zijn op deze deuren. Echter zijn vele woningen voorzien van stompe, houten deuren. Dit maakt dat pensloten erg populair zijn en veel worden aangeschaft. Je hebt dus een ruime keuze. Ook een voordeel van het penslot, is dat ze vrij scherp geprijsd zijn. Ook kun je een penslot eenvoudig plaatsen op de deur. Dit kun je door een stappenplan te volgen geheel zelf doen.

Nadelen van een insteek penslot

Een penslot voor de voordeur kan ook nadelen met zich meebrengen. Wanneer het penslot onjuist is gemonteerd, gaat deze sneller kapot. Daarom is het ook aan te raden je zorgvuldig in te lezen over het plaatsen van een penslot. Het penslot behoeft weinig onderhoud, maar je doet er goed aan deze jaarlijks van onderhoud te voorzien. Hierdoor zal het penslot langer meegaan dan wanneer je dit niet doet. Een ander nadeel van pensloten is dat de sleutels vaak groot en onhandig zijn. Echter wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen, want met een goed insteek penslot weet je zeker dat jouw woning optimaal beveiligd is tegen een inbraak.

Gecertificeerd penslot kopen

Wij raden je altijd aan om een gecertificeerd penslot te kopen welke beschikt over het SKG keurmerk. Kies je voor een penslot met 2 SKG sterren, dan kan zelfs een inbreker met een hele set gereedschap niet zomaar jouw woning binnenkomen. Een inbreker moet door de gecompliceerde sloten namelijk meer zijn best doen, terwijl deze het liefst zo snel mogelijk binnen is. Het gevolg is dat het voor de inbreker te lang duurt, en deze op zoek gaat naar een eenvoudiger slot om open te breken. Daarom is het zo belangrijk om de beste sloten op de deur te hebben. Wil je meteen een penslot kopen? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod in onze webshop. Wij bieden diverse pensloten aan, waaronder pensloten met een SKG keurmerk. Bij de webshop van Toplock kun je altijd sloten van de hoogste kwaliteit verwachten en een snelle verzending van jouw gekozen artikelen. Waar wacht je nog op? Koop vandaag nog jouw penslot voor de deur in onze webshop en breng de beste inbraakbeveiliging voor jouw woning aan!