Penslot opener: handig een penslot openen zonder sleutel

Penslot opener: handig een penslot openen zonder sleutel

Een penslot opener, hoe werkt dit? Pensloten en pengrendels zie je vaak op deuren, kluizen, vitrines en kasten. Deze sloten zijn ertoe gemaakt om een deur of kluis extra te beveiligen. Met een penslot breker kun je deze eenvoudig openmaken. Wij vertellen je in dit blog meer over pensloten en hoe je een penslot het beste kunt openbreken.

Wat is een penslot?

Een penslot is een eenvoudig slot wat door middel van een sleutel een nachtschoot in de deur schuift. De sleutel die je hierbij gebruikt is de kruissleutel, omdat de baard kruisvormig is en aan vier kanten beschikt over een rij tanden. Dit betekent dat er meerdere rijen pinnen in het penslot zitten. Doorgaans vier pinnen per rij. Wil je bereiken dat deze evenwijdig aan de scheerlijn geplaatst worden om zodoende het penslot te openen, dan moet je beschikken over een passende kruissleutel.

Diverse soorten pensloten

Er zijn verschillende soorten pensloten. Deze kun je onderverdelen in drie categorieën. De standaard modellen, de beveiligde versies en de elektrische variant. De elektrische variant is vaak vrij compact, wat deze zeer geschikt maakt voor het beveiligen van vitrines en kasten.


Een penslot openbreken

Een penslot openen? Soms kan het zo zijn dat de deur in het slot valt en je buitengesloten bent. Je kunt er dan voor kiezen om een dure slotenmaker te bellen, of om kosten te besparen en zelf aan de slag te gaan. Dit kan prima wanneer je over het juiste gereedschap beschikt. Soms is het mogelijk het slot op ouderwetse wijze uit te boren. Je kunt echter ook kiezen voor een penslot breker. Dit is een speciaal ontworpen apparaat voor het openen van verroeste of geblokkeerde pensloten.

De penslot opener

De penslot opener beschikt over een bit. Met de hamer sla je dit bit in de sleutelingang van het slot. Hierbij moet je ervoor zorgen dat het bit diep genoeg in het slot kan slaan. Is dit gelukt? Dan draai je het slot met een ratel open. Dit heeft enkele zorgvuldigheid nodig, maar is niet lastig om te doen. Er ontstaat echter wel grote schade aan het slot. Je kunt deze tool dan ook het beste alleen gebruiken bij sloten die je wilt vervangen. Meteen een penslot breker bestellen en aan de slag? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod in onze webshop! Wij wensen je veel succes met het penslot openen!