Penslot in deurEen extra slot voor de voordeur; wat zijn de 2 beste opties?

Zoek je een extra slot voor de voordeur? Met een bijzetslot kun je jouw hoofdslot van aanvullende beveiliging voorzien. Dit type slot kun je op zowel ramen als deuren toepassen. Er zijn diverse soorten modellen en soorten sloten, welke je kunt onderverdelen in insteeksloten en oplegsloten. Insteeksloten zijn in de deur of het raam verzonken. Oplegsloten liggen zichtbaar boven op de binnenzijde van de deur. In deze blog vertelt Toplock jou alles over het extra deurslot voor de voordeur en welke opties je hebt.

1. Het penslot

Het penslot wordt door particulieren het meest als extra slot op de deur geplaatst. Dit is een insteekslot wat vooral op stompe, houten deuren gemonteerd wordt. Pensloten zijn scherp geprijsd en ook effectief. Je kunt de sloten eenvoudig plaatsen en ze zijn toepasbaar op alle houten deuren. Bovendien is gelijksluiting mogelijk, waardoor je bij het plaatsen van meerdere, dezelfde pensloten van één merk jouw deuren met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Geen gedoe meer met een zware sleutelbos en/of het zoeken naar de juiste sleutel. Het enige nadeel is dat het een vrij grote sleutel heeft, wat de kans op defecten door onzorgvuldig gebruik of een slechte montage groter maakt. Wanneer jouw penslot goed gemonteerd is en op de juiste wijze wordt onderhouden, kan deze vele jaren meegaan. Je kunt dit extra deurslot tevens verkrijgen met een SKG keurmerk, waardoor je voorzien bent van een veilig slot. Bekijk eens de pensloten in de webshop van Toplock.


Bijzet insteekslot in deur2. Het bijzet insteekslot

Het bijzet insteekslot wordt veel als extra slot voor de voordeur toegepast en wordt gecombineerd met een uitwisselbare profielcilinder. Je kunt deze sloten in diverse vormen en maten verkrijgen en van verschillende merken. De meeste bijzet insteeksloten beschikken over een SKG keurmerk. Het bijzet insteekslot is verkrijgbaar als gewoon slot en als smal insteekslot. De smalle insteeksloten zie je vrijwel alleen bij kunststof en metalen deuren. Een groot voordeel van het bijzet insteekslot als extra slot op de deur is dat de cilinder bediend wordt middels een kleine, normale sleutel. Een nadeel kan zijn dat deze sloten in vergelijking met pensloten een stuk duurder zijn. Naast het slot dien je ook een profielcilinder, sluitkom en veiligheidsbeslag aan te schaffen. Dit slot is tevens iets lastiger te monteren. Je kunt hier zelf mee aan de slag gaan, of de hulp van een vakman inroepen.


Bestel jouw extra slot voor de voordeur

Direct een extra deurslot bestellen? Neem een kijkje in de webshop van Toplock. Wij bieden diverse pensloten en bijzet insteeksloten aan van hoogwaardige merken. En dat voor een zeer scherpe prijs. Met een extra deurslot voor de voordeur van Toplock, weet je zeker dat jouw woning straks ook echt extra beschermd tegen inbrekers is.