Veiligheidsbeslag op voordeur monteren? Dat doe je zo!

Veiligheidsbeslag op voordeur monteren? Dat doe je zo!

Een veiligheidsbeslag op de voordeur monteren, omdat je ervoor wilt zorgen dat inbrekers niet binnen komen? Dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Niet alleen kan je een veiligheidsbeslag op de voordeur maar Toplock legt jou ook uit hoe je veiligheidsbeslag op de buitendeur zou kunnen monteren. 


Kiezen van het juiste veiligheidsbeslag op de voordeur

Om er zeker van te zijn dat je het goede veiligheidsbeslag op jouw voordeur monteerd, is het van belang te kijken naar de PC maat. Dit is de afstand van het midden van de kruk tot het midden van het slotgat. Voor de aankoop van het nieuwe veiligheidsbeslag voor de voordeur moet deze afmeting gelijk zijn met wat er al in de huidige deur is geboord. Daarnaast moet je kijken naar de afmetingen van het schild. Je wilt het liefst dat dit ook overeenkomt met wat er al in de deur zit zodat je geen nieuwe gaten hoeft te boren. De kant van de greep en kruk wil je ook hetzelfde hebben. Als laatst is het belangrijk te checken of het SKG*** is gekeurd dit houd namelijk het beste de inbrekers op een afstand en betekent dat kerntrekken niet mogelijk is. Bij Toplock zijn er in de webshop verschillende veiligheidsbeslag opties die bestand zijn tegen kerntrekken.


1. Verwijder het oude veiligheidsbeslag van de deurveiligheidsbeslag voordeur

Nu je het juiste veiligheidsbeslag hebt voor jouw voordeur kan je beginnen met het monteren ervan. Voordat je het veiligheidsbeslag in de deur kan plaatsen moet het oude beslag eruit worden gehaald. Dit doe je door de bouten los te schroeven en het beslag van de deur af te halen, wel moet je het slot laten zitten.


2. De juiste gaten aftekenen voor het veiligheidsbeslag in de voordeur 

Als het oude veiligheidsbeslag van de deur is gehaald kan je kijken of je nog nieuwe gaten moet boren voor het nieuwe veiligheidsbeslag. als dat het geval is zet je het nieuwe veiligheidsbeslag tegen de deur aan met de cilinder door het cilindergat en teken je met potlood de juiste gaten op de deur, dit doe je aan beide kanten.


3. De gaten boren voor het nieuwe veiligheidsbeslag in de deur

De juiste punten zijn getekend voor de gaten van het nieuwe veiligheidsbeslag in de buitendeur kan je de gaten gaan boren. Voordat je gaat boren is het wel van belang het slot er eerst uit te halen. Boor eerst aan de ene kant van de deur tot de helft en herhaal dit aan de andere zijde zodat het gat zo recht mogelijk is. 


4. De krukstift monteren

Nu de juiste gaten zijn gemaakt voor het veiligheidsbeslag op de buitendeur kan de krukstift geplaatst worden. De dunne zijde van de krukstift moet aan de kant zitten van het buitenslot. Zet de andere kruk er nog niet aan vast. 


5. Monteer het veiligheidsbeslag voor de voordeur

De laatste stap die nu overblijft om het veiligheidsbeslag in de buitendeur te monteren is het vastzetten van het binnen en buitenschild en de deurkruk. Zet eerst het binnenschild lichtelijk vast en monteer de kruk eraan. Check of de kruk goed werkt en omhoog blijft staan en zet dan de bouten vast. Daarna kan je het buitenschild ook vast monteren en zou het veiligheidsbeslag soepel moeten werken. Nu is jouw veiligheidsbeslag gemonteerd. 


Het juiste veiligheidsbeslag voor jouw voordeur bij Toplock. 

Ben je nog opzoek naar een goed veiligheidsschild die bestand is tegen kerntrekken bij Toplock worden verschillende modellen en kleuren aangeboden in de webshop!