Waarom is veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging belangrijk?

Dit is waarom veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging van belang is.

Bij veel huizen wordt ingebroken met behulp van de kerntrekmethode. Om dit tegen te gaan is er veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. 


Wat is kerntrekken?

Kerntrekken is een veelgebruikte methode voor inbrekers om via de voor of achterdeur bij iemand naar binnen te komen. Ze draaien een stalen schroef in het cilinderslot, waarna ze het cilinderslot afbreken en eruit trekken met een stuk gereedschap. Deze methode wordt veel gebruikt en het is dus van belang dat je ervoor zorgt dat jouw huis daarvoor is beschermd.


Functie van een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat kerntrekken onmogelijk wordt. Hierbij wordt de cilinder afgeschermd door een metalen omhulsel en is het kerntrekken dus niet mogelijk. Naast dat het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging het onmogelijk maakt voor inbrekers om naar binnen te komen, zullen ze dit ook niet zo snel proberen. Dit is omdat je aan het kerntrekbeslag al kan zien dat het kerntrekken tegenhoudt. Dat is te zien aan het deel wat voor het slot zit.


Inhoud veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Een veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging bestaat uit een buiten- en binnenschild. Hierop zit of aan de buiten- en binnenkant een kruk, of alleen aan de buitenkant een greep en aan de binnenkant een kruk. Het buitenschild is niet te verwijderen voor inbrekers, omdat de bouten aan de binnenkant van de deur worden vastgeschroefd. 


SKG gekeurd veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is altijd SKG*** gekeurd dit betekent het dat het voor minimaal 5 minuten inbraakwerend is en de kans dus veel kleiner is dat er bij jou wordt ingebroken. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft veiligheidsbeslag bestand tegen kerntrek nu ook verplicht gemaakt voor alle nieuwe woningen. Het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging heeft dus ook altijd een Politiekeurmerk Veilig Wonen. 


Bestel jouw veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging bij Toplock

Heb je nog geen kerntrekbeveiliging voor jouw woning. Toplock biedt verschillende merken, modellen en kleuren van kerntrekbeslag aan in de webshop. Zo kan je precies uitzoeken wat mooi bij jouw huis staat en hoef je niet meer bang te zijn dat er via de deur wordt ingebroken!