Waarom veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging?

Tegenwoordig wordt er bij veel woningen in Nederland ingebroken met behulp van de kerntrekmethode, aangezien veel huizen hier niet beveiligd tegen zijn en het een eenvoudige methode is. Om dit tegen te gaan is er veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Hier vertellen wij jou meer over.


Wat is kerntrekken?

Kerntrekken is een veelgebruikte inbraakmethode door inbrekers om via de voor- of achterdeur bij iemand naar binnen te komen. Ze draaien een stalen schroef in het cilinderslot, waarna ze het cilinderslot afbreken en er uittrekken met een stuk gereedschap. Deze methode wordt veel gebruikt, aangezien het een eenvoudige methode is om uit te voeren en al met simpel gereedschap kan. Iedere inbreker kan het in slechts 1 minuut uitvoeren. Ook zijn veel woningen in Nederland hier niet tegen beveiligd. Het is dus van belang dat je ervoor zorgt dat jouw huis tegen kerntrekken beschermd is door te kiezen voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Zo worden inbrekers ook daadwerkelijk afgeschrikt.


Kerntrekken deurFunctie van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeslag zorgt ervoor dat kerntrekken onmogelijk wordt. Hierbij wordt de cilinder afgeschermd door een metalen omhulsel, daardoor is het kerntrekken niet mogelijk. Naast dat het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging het onmogelijk voor inbrekers maakt om naar binnen te komen, zullen ze dit ook niet zo snel proberen. Dit komt doordat je aan het kerntrekbeslag, het deel dat voor het slot zit, al kan zien dat het kerntrekken tegenhoudt. Hierdoor zullen inbrekers afgeschrikt worden en hun inbraakpoging bij jouw woning staken. Zo kan jij met een gerust gevoel even weg van huis en/of kan je van een heerlijke nachtrust genieten. Bovendien beschadigt het slot niet en doe je er langer mee.


Waar bestaat het uit?

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging bestaat uit een binnen- en buitenschild. Hierop zit aan de buiten- en binnenkant een kruk of alleen aan de buitenkant een greep en aan de binnenkant een kruk. Het buitenschild is niet te verwijderen voor inbrekers, omdat de bouten aan de binnenkant van de deur vast worden geschroefd. Kerntrekbeslag is altijd SKG*** gekeurd. Dit betekent dat het minimaal 5 minuten inbraakwerend is en de kans veel kleiner is dat er bij jou ingebroken wordt. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen heeft kerntrekbeslag nu ook verplicht gemaakt voor alle nieuwe woningen. Het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging heeft daarom ook altijd het Politie Keurmerk Veilig Wonen. 


Bestel nu bij Toplock

Heb je nog geen kerntrekbeveiliging voor jouw woning? Toplock biedt verschillende merken, modellen en kleuren van kerntrekbeslag aan in de webshop. Zo kan je precies uitzoeken welk beslag mooi bij jouw deur en interieur past en hoef je niet meer bang te zijn dat er via de deur ingebroken wordt.