Oplegslot met draaiknop: wat is het voordeel ervan?

Oplegslot met draaiknop: wat is het voordeel ervan?

Twijfel je tussen het aanschaffen van een oplegslot met draaiknop of met een sleutel? Een oplegslot kan als hoofdslot en als bijzetslot gebruikt worden en met een losse en vaste cilinder geleverd worden. Hierbij biedt een oplegslot met een draaiknop een groot voordeel in het beveiligen van jouw huis. Wil je weten welk voordeel dit is? Lees dan snel verder!


Oplegslot-met-knopWat is een oplegslot?

Een oplegslot met draaiknop is een slot dat op de deur wordt gemonteerd, waarbij je enkel de cilinder door de deur ziet steken. Dit zorgt ervoor dat het slot kracht kan ontlenen aan de deur en de sluitkom. Deze wordt ingezet voor stompe deuren die naar binnen draaien. Een oplegslot kan zowel als dag- en nachtslot dienen, waarbij men de dagschoot bedient met een deurkruk of door de haak aan de zijkant opzij te trekken. Daarbij kan je kiezen tussen hoofdsloten en bijzetsloten voor je buitendeur. Oplegsloten als bijzetslot met een draaiknop, hebben alleen een nachtstoot. Elk oplegslot beschikt over een staartcilinder als sleutelbediend aandrijfmechanisme voor het oplegslot. Je kan hierbij kiezen uit een vaste en losse cilinder. Een oplegslot met een vaste cilinder installeert men in één keer en een slot met een losse cilinder bestaat uit diverse elementen die je aan elkaar moet monteren. Als je het oplegslot wilt vervangen, kan je het beste kiezen voor een vaste cilinder, die veel tijd en moeite bespaart.


Het voordeel van een oplegslot met knop

Het voordeel van een oplegslot met draaiknop is dat als de sleutel moeilijk in het slot gaat of je deze kwijt bent, je huis toch beveiligd is. Het oplegslot met knop zit aan de binnenkant van het raam of de deur. Ook zijn dit type sloten vaak een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld insteeksloten en is het monteren eenvoudiger. Wel is het vooraf bepalen van de draairichting van belang en raden wij aan om te kiezen voor een slot dat SKG 2 of 3 sterren heeft. Ook is je deur in een simpele draai zonder je sleutel te hoeven pakken, open. Daarnaast zijn er automatische M&C oplegsloten met knop, waarbij de deur automatisch op slot gaat. Besef wel dat de dagschoot automatisch in de sluitkom valt als je de deur dichttrekt. De sluitkom is een metalen kom in het kozijn waar de dag- of nachtschoot van het slot dicht valt. Dit heeft als voordeel dat je hierbij altijd zeker weet dat de deur op slot is als je je huis verlaat, wat inbrekers minder kans geeft om ongewenst binnen te treden.


Kies voor een oplegslot met draaiknop

Wil je direct een oplegslot met draaiknop bestellen? Neem dan een kijkje in de webshop van Toplock. Wij bieden diverse M&C oplegsloten met een SKG 2 of 3 keurmerk en zijn hier ook in gespecialiseerd. Wil je bijvoorbeeld een oplegslot die automatisch sluit, kies dan voor onze nieuwe M&C oplegsloten. Zo houd je inbrekers buiten je deur en weet je zeker dat jouw woning goed beveiligd is!