HMB meerpuntssluiting

HMB meerpuntssluiting

Een HMB meerpuntssluiting kan jouw deur op meerdere punten tegelijk afsluiten. De sluiting bevindt zich in de deur, waarbij het slotmechanisme de gehele lengte van de deur bestrijkt.
Een meerpuntssluiting HMB beschikt over diverse sluitpunten. Zo zijn er minimaal drie en maximaal vijf sluitpunten. Deze vind je over de gehele lengte van de deur en hebben de functie ervoor te zorgen dat de deur optimaal zal sluiten. Wanneer je de sleutel in het slot steekt, worden er meerdere pinnen op verschillende hoogtes verschoven. Dit betekent dat je met een enkele sleutel meerdere sloten tegelijk kunt bedienen. Deze meerpuntssluiting is dan ook de beste vorm van inbraakbeveiliging die je voor je woning kunt hebben. Een extra dag- of nachtslot is hiermee niet meer nodig. Waarom je het beste voor een HMB meerpuntssluiting cilinderbediend kunt kiezen en hoe deze precies werkt? Lees snel verder!


Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2

Werking meerpuntssluiting HMB

Een HMb meerpuntssluiting werkt als volgt: je draait eenmalig aan de sleutel in het sleutelgat van de deur. Dit zorgt ervoor dat de deur op verschillende punten afgesloten wordt. Het slotmechanisme zit in de deur en is verbonden met schoten aan de zijkant van de deur. De schoten zijn weer verdeeld over de lengte van de deur. Bij het monteren van een meerpuntssluiting HMB is een hoofdslot en meerdere bijzetsloten plaatsen dan ook niet meer nodig. Je hebt in een keer jouw deur beveiligd. Wat tevens tijdbesparend is, is dat niet alle sloten apart open gedraaid hoeven te worden. De meerpuntssluiting HMB maakt het mogelijk alle sluitpunten in een keer te openen of te sluiten.


Daarom kies je voor een meerpuntssluiting HMB

Waarom je voor een HMB meerpuntssluiting krukbediend kiest? Een meerpuntssluiting HMB vergrendelt de deur op drie verschillende punten. Deze sluitingen maken deel uit van de nieuwste generatie mechanische meerpuntssluitingen. Hierbij is er veel aandacht besteed aan het verbeteren van het tandwielmechanisme. Ook beschikt de hoofdkast standaard over een fluisterschoot. Doordat de afgeschuinde haakschoot met verstelbare sluitkommen gecombineerd worden, is een probleemloze bediening je gegarandeerd. Tevens is de haak schuin naar beneden afgewerkt. Dit maakt het voor inbrekers wel heel moeilijk om grip te krijgen met hun inbraakgereedschap. Wij raden het je sterk aan de keuze te maken voor een meerpuntssluiting HMB. Deze is namelijk veel effectiever dan het standaard insteekslot en zorgt voor de meest optimale inbraakbeveiliging. Bestel snel jouw nieuwe HMB meerpuntssluiting in onze uitgebreide webshop! 

Wat is een meerpuntssluiting?

Meerpuntssluitingen zorgen ervoor dat de deur op meerdere punten tegelijk afgesloten wordt. De meerpuntssluiting is in de deur verwerkt en het slotmechanisme bestrijkt hierbij de gehele lengte van de deur. Meerpuntssluitingen hebben meerdere sluitpunten, waaronder minimaal drie en maximaal vijf. Deze zogeheten sluitpunten zijn over de lengte van de deur gevestigd en zorgen ervoor dat de voordeur optimaal sluit. Steek je de sleutel in het slot, dan zullen er meerdere pinnen op diverse hoogtes verschuiven. Je hebt dan ook met een sleutel controle over meerdere sloten tegelijk. De driepuntssluiting wordt als beter dan een standaard slot gezien en is daarmee de beste beveiliging die je voor jouw woning of bedrijfspand kunt hebben. Met het monteren van een driepuntssluiting op de voordeur,
heb je extra slotbeveiliging. Extra dag- of nachtsloten zijn hierdoor niet meer nodig. En het fijne is ook nog eens dat je het een inbreker hier extra moeilijk mee maakt om de woning binnen te dringen. Wij raden je dan ook zeer aan om te kiezen voor een meerpuntssluiting, daar deze vele malen effectiever is dan standaard insteeksloten. Een driepuntssluiting op de deur wordt vaak in combinatie met kerntrekbeveiliging en haakschoten gekozen. Zo wordt het nog lastiger voor een inbreker om de deur te forceren.

Hoe werkt de driepuntssluiting?

Hoe een meerpuntssluiting voor de deur precies werkt? De driepuntssluiting werkt door eenmalig aan de sleutel in het sleutelgat van de deur te draaien. Zo kan de deur op meerdere punten worden afgesloten. Het slotmechanisme zit in de deur verwerkt en heeft een verbinding met meerdere schoten die zich aan de zijkant van de deur bevinden. Deze schoten zijn over de hele lengte van de deur verdeeld. Plaats je meerpuntssluitingen, dan hoef je niet langer een hoofdslot en meerdere bijzetsloten te plaatsen. Je bent in een keer klaar. Ook hoef je niet meer alle sloten apart open te draaien, waardoor je tijd bespaart. Met een driepuntssluiting kun je in een keer alle sluitpunten in de deur open of dicht draaien.


Voordeur met driepuntssluiting en kerntrekbeveiliging

Kies je voor een meerpuntssluiting, dan is het zeer aan te raden om dit te combineren met kerntrekbeveiliging. Kerntrekken wordt veel als inbraaktechniek gebruikt. Hierbij wordt het cilinderslot uit het slot getrokken Er wordt veelal van een kerntrekker, klauwhamer of geharde stalen schroef gebruik gemaakt. De geharde stalen schroef boort de inbreker in de cilinderkern, waardoor deze de cilinder er geheel uit kan trekken. Via deze methode kan een inbreker al binnen enkele minuten in de woning zijn. Het is daarom zeer belangrijk om de meerpuntssluiting te combineren met kerntrekbeveiliging, zodat je jouw woning optimaal kunt beschermen tegen een inbraak.


Gecertificeerde meerpuntssluitingen: de oplossing

Om jouw meerpuntssluiting van de voordeur zo goed mogelijk te beschermen tegen inbrekers, is kerntrekbeveiliging een vereiste. Gelukkig kun je eenvoudig een gecertificeerde driepuntssluiting kopen. Deze meerpuntssluitingen beschikken over het SKG keurmerk. Het SKG doet onafhankelijk onderzoek naar de sterkte en inbraakwerendheid van sloten. Het aantal sterren geeft weer tot hoeverre de driepuntssluiting jouw woning kan beschermen. Kies je ervoor een meerpuntssluiting te kopen met drie SKG sterren, dan ben je verzekerd van optimale inbraakbeveiliging. Je bent dan zelfs beschermd tegen een inbraakmethode zoals kerntrekken. Dit komt doordat 3 sterren het zwaarste aantal sterren is dat het SKG afgeeft. In onze webshop kun je diverse meerpuntssluitingen met een SKG keurmerk vinden. Jouw deur met driepuntssluiting kun je zo optimaal beveiligen. En dat allemaal voor een zeer scherpe prijs.

Bestel jouw driepuntssluiting bij Toplock

In de webshop van Toplock vind je enkel meerpuntssluitingen van een hoge kwaliteit, waaronder ook een driepuntssluiting dat voorzien is van een SKG keurmerk en jouw woning dus optimaal beveiligd tegen inbrekers. Je vind hier zowel sloten met SKG 2 als SKG 3 sterren. Wil je direct een driepuntssluiting kopen? Plaats dan vandaag nog jouw bestelling, zodat je jouw meerpuntssluiting snel op de deur kunt toepassen. Je hebt jouw nieuwe meerpuntssluiting namelijk al binnen enkele dagen in huis! Jouw driepuntssluiting kopen doe je bij Toplock, omdat je alleen de meest kwalitatieve en duurzame inbraakbeveiliging voor jouw woning of pand wenst.