Gelijksluitende cilindersloten

Wil je geen last meer hebben van een zware sleutelbos of dat je heel lang naar de juiste sleutel zit te zoeken? Gelijksluitende cilindersloten zijn hiervoor de perfecte oplossing. Door meerdere cilindersloten van één merk te kopen, kan jij al jouw deuren in huis met één en dezelfde sleutel openen en vergrendelen. Bekijk hieronder ons ruime assortiment aan gelijksluitende cilindersloten.

Soorten cilindersloten

Er zijn diverse soorten cilindersloten in verschillende merken. Bij elk merk heb je de keuze uit een knopcilinder, een halve cilinder of een standaard cilinder met twee sleutelgaten aan beide zijden. Een knopcilinder is voorzien van bedieningsgemak, aangezien je vanaf de binnenzijde van jouw deur eenvoudig het slot met slechts een enkele draai kan openen. Hiervoor heb je dus geen sleutel nodig. Daarentegen is de deur toch goed beveiligd, aangezien er aan de buitenkant van de deur wel een sleutelgat zit. Ideaal voor als je bijvoorbeeld eenvoudig en snel de deur open wilt doen voor visite of een pakketbezorger. Bij deuren met glas of een brievenbus raden wij je aan om te kiezen voor een cilinderslot met anti-manipulatieknop of een standaard cilinderslot. Bij een cilinderslot met anti-manipulatieknop zal je tijdens het draaien een knop ingedrukt moeten houden of knopjes die erop geplaatst zijn indrukken, waardoor een inbreker niet zomaar naar binnen kan. De halve cilinder heeft aan één kant een sleutelgat en aan de andere kant niks, dus is ideaal geschikt als bijzetslot of kastslot. Hierbij hoef je namelijk maar aan één kant de deur te vergrendelen of te openen. Het standaard cilinderslot heeft aan beide zijden een sleutelgat en wordt het meest toegepast op buitendeuren.

Voordelen

Gelijksluitende cilindersloten brengen veel voordelen met zich mee. Je hebt geen zware sleutelbos meer, minder kans dat je jouw sleutels kwijt raakt en als je jouw sleutelbos kwijt raakt hoef je niet zoveel sleutels bij te laten maken. Bovendien hoef je ook niet uren naar de juiste sleutel te zoeken. Bij de gelijksluitende cilinders krijg je standaard meerdere sleutels geleverd, waardoor iedereen in huis voorzien is van een sleutel. Toplock biedt ook cilindersloten met certificaat, die het voordeel hebben dat de cilinders en/of sleutels niet zomaar bijgemaakt kunnen worden.

Dit kan dan namelijk alleen op vertoon van het pasje. Op deze manier kan je jouw sleutels met een goed gevoel uitlenen aan bijvoorbeeld kennissen of de buren, die even de planten water geven of op jouw huisdier passen als je op vakantie bent. Zij zullen de sleutels niet bij kunnen maken, waardoor je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Ook bieden wij cilindersloten in diverse merken, namelijk M&C, Buva, Iseo, Nemef en Pfaffenhain. Al deze sloten hebben een SKG 2 of 3 sterren keurmerk en hebben dus een zware inbraakwering. Op deze manier kunnen inbrekers niet zomaar jouw woning of bedrijfspand binnenkomen. Ook zijn de cilinders in diverse maten beschikbaar, waardoor ze op iedere deur toepasbaar zijn.

Welk gelijksluitend cilinderslot?

Om het juiste cilinderslot aan te schaffen is het als eerste belangrijk om de maat te weten. Hiervoor meet je de lengte van de cilinder, door vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts te meten. De standaard maten zijn 30/30 en 32/32. Daarnaast is het handig om te weten welke soorten sloten je wilt, je kan diverse soorten sloten van één merk met elkaar combineren. Het is dus belangrijk om wel cilindersloten van één merk te kopen, anders zijn de sleutels niet hetzelfde en zijn ze dus niet gelijksluitend. Daarbij kies je het aantal cilinders en sleutels dat je wilt, dit kan zoveel zijn als je maar wilt. Je kan eventueel bij ons cilinders en sleutels van M&C nabestellen, als je er nog meer nodig hebt. Ook is het belangrijk om te kiezen uit een SKG 2 of 3 sterren slot. Een SKG 2 cilinderslot is minimaal 3 minuten inbraakwerend en beveiligd tegen veel inbraakmethodes, waaronder uitboren, lockpicken en de slagmethode. Een SKG 3 cilinderslot is wel minimaal 5 minuten inbraakwerend en ook nog eens beveiligd tegen kerntrekken. Kerntrekken komt namelijk steeds meer voor, omdat het een eenvoudige inbraakmethode is, die elke inbreker kan uitvoeren en er bijna geen enkele woning in Nederland tegen beveiligd is. Daarom adviseren wij een SKG 3 cilinderslot. Daarnaast is het verstandig om er kerntrekbeslag bij aan te schaffen, aangezien inbrekers dan afgeschrikt worden en ze minder snel een inbraakpoging zullen doen. Hierdoor is er minder kans op beschadiging van jouw cilinderslot en doe je er langer mee!