Voordeur Oplegsloten kopen? Gratis Verzending!

Oplegsloten

Een oplegslot is een slot dat aan de binnenkant van een deur wordt bevestigd. Waar bij een cilinderslot het volledige slot in de deur is geplaatst wordt een oplegslot op de deur geplaatst. Hierdoor is de slotkast dus vanaf binnen duidelijk te zien. Een oplegslot is misschien niet even mooi als een verborgen cilinderslot maar er zitten veel voordelen aan.

Een oplegslot wordt vaak toegepast op een voor of achter deur. Deze oplegsloten worden vaak bij deuren geplaatst die direct naar buiten lijden. Oplegsloten bieden een bijzonder goede veiligheid door de robuuste bouw van het slot.


Weergeven 1 t/m 6 van in totaal 6

Oplegsloten zijn sloten die op de deur worden geplaatst. Waar normaal een slot in de deur zit, zitten bij oplegsloten de slotkast dus op de deur. Hierdoor is het een erg robuust slot. Met een oplegslot maak je het inbrekers dus lastig om binnen te komen. De oplegsloten die wij verkopen hebben allemaal het SKG keurmerk. Ben je opzoek naar een oplegslot van kwaliteit? Dan ben je bij ons op het juiste adres.

Oplegslot op een voordeur?

Een oplegslot is een robuustere vorm van een slot. Het is voor een inbreker veel lastiger om deze sloten open te krijgen. Een inbreker zal er dus misschien ook voor kiezen om naar een ander huis te gaan waar de beveiliging minder is. De meeste mensen kiezen voor de oplegsloten omdat er al een op de deur gemonteerd zit en deze willen ze vervangen of verbeteren met SKG 3 sterren.

Soorten voordeur oplegsloten

Er zijn verschillende soorten oplegsloten die je op een voordeur kan plaatsen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende merken, kleuren en afmetingen. Zo heb je bijvoorbeeld keuze tussen een Nemef of Lips oplegslot, deze twee merken zijn toch wel de populairste onder de voordeur oplegsloten. Een oplegslot op de voordeur is gewoon een goede optie daarom wordt het ook veel gebruikt. 

Welk oplegslot voor mijn deur?

Om het juiste oplegslot te vinden is de draairichting belang. In de volgende afbeelding zie je hoe je deze kunt bepalen. 

draairichting oplegslot bepalen voorbeeld

Oplegsloten meest gestelde vragen

 • Hoe bepaal ik de draairichting van mijn oplegslot?

  Om de draairichting te bepalen van je voordeur oplegslot ga je aan de binnenzijde van de deur staan. Daarna bepaal je of het oplegslot dan aan de rechter of linkerzijde is gemonteerd van de voordeur. Zit het oplegslot aan de rechterzijde dan heb je dus een rechts oplegslot het zelfde geld voor de linker kant. Hierboven wordt het ook uitgelegd met een foto.


 • Hoe bepaal ik de doornmaat van mijn oplegslot?


 • Heeft een oplegslot kerntrekbeveiliging?

  Een standaard oplegslot van Lips of Nemef heeft geen kerntrekbeveiliging. Het is natuurlijk wel mogelijk om deze te beveiligen tegen kerntrekken. Je kan in de opties dan een kerntrekrozet mee bestellen. Een oplegslot die is gecombineerd met een cilindersloten set van M&C heeft wel kerntrekbeveiliging. Met zo een set wordt namelijk de hele cilindersloten set in het oplegslot vervangen.

 • Hebben alle oplegsloten een SKG keurmerk?

  Niet alle oplegsloten hebben een SKG keurmerk, dit wordt wel geadviseerd. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het merk Lips of Nemef. Wij verkopen alleen maar oplegsloten met SKG keurmerk. Wij zijn van mening dat oplegsloten zonder SKG niet voldoende veiligheid hebben.

 • Kan ik een ander merk oplegslot bestellen?

  Je kan er natuurlijk voor kiezen om een ander merk oplegslot te bestellen. Dit wordt echter niet geadviseerd vaak moeten er dan veel aanpassingen aan de deur worden verricht. Wij adviseren om het zelfde merk oplegslot te bestellen zodat je zo min mogelijk aanpassingen hoeft te doen.