Espagnoletten

Heb jij dubbele deuren en zoek je nog een goed deurslot hiervoor? Espagnoletten zijn ideaal voor dubbele deuren. In één handeling open en sluit je de deuren gemakkelijk en bovendien is het met het nieuwe cilinderslot erop, ook nog eens een uitstekende beveiliging voor deuren. 


Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3

Veelgestelde vragen over een espagnoletToepassing espagnolet

Een espagnolet is goed te gebruiken op dubbele deuren en ramen. Ze zijn eenvoudig te bedienenEspagnolet door middel van een kruk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een boven- en onderstang die in het kozijn valt. Dit zorgt voor een stevige vergrendeling van de twee deuren en hierdoor heb je geen insteekslot nodig. Echter, kan je dit alleen vanaf de binnenzijde bedienen. Je kan ervoor kiezen om het nog beter te beveiligen door er een cilinderslot in te plaatsen. Ook kan je er voor kiezen, als het niet op een inbraakgevoelige plek staat, om er een knopcilinder in te plaatsen. Dit is iets makkelijker dan het plaatsen van een halve cilinder, want je hebt hier geen sleutel voor nodig.


Soorten espagnoletten

Een espagnolet is best groot en daarom is het erg belangrijk dat het mooi bij de rest van jouw huis staat. Dulimex heeft daarover nagedacht en heeft daarom een mooi, strak design voor de espagnolet gemaakt. Ook is hij in de kleuren zwart, wit en F1 zilvergrijs beschikbaar. Zo kan je de espagnolet perfect afstemmen op jouw interieur. Daarnaast is er nagedacht over vette vingerafdrukken op de espagnolet, want deze is speciaal mat gemaakt, zodat je daar geen last van hebt. De Dulimex espagnoletten zullen zo geen doorn in het oog zijn, maar een mooie afwerking van jouw dubbele deuren zijn.

Espagnolet monteren

Een espagnolet monteren kan je zelf doen. Allereerst moet je de juiste punten afmeten. Het slot moet op een harthoogte van 1050 mm en op 50 mm van de kopse kant van de deur gemonteerd worden. Meet daarna de afstand tussen de onderkant van de espagnolet en de dorpel, de bovenkant van de espagnolet en het kozijn aan de bovenkant. Bij de gemeten waarden tel je 50 mm op om de lengte van de stangen te bepalen. Hierna kun je de stangen op maat zagen of slijpen. Zet de stangen vast in de espagnolet. Zorg er voor dat de kruk van de krukespagnolet gesloten is. Nu kan je de geleiders over de staven doen en doe je de kruk weer open. Schroef vervolgens de espagnolet op jouw deur, let er wel op dat de staven in een rechte lijn lopen. De geleiders kunnen daarna op 50 mm van de onderste en bovenste dorpels geplaatst worden. Als laatste kun je de sluitplaten bevestigen. Dit doe je met de gaten aan de zijkant van de deur. Het is handig om de espagnolet even te sluiten om te zien waar de gaten moeten komen. Teken de gaten dan af en laat dit ongeveer 12 mm uitsteken. Nu kun je de sluitplaten vastschroeven en kan je de espagnolet gebruiken.