Deurvanger Zwart of Buitendeur? Overzicht + Advies

Deurvanger


Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

Deuropvanger, hoe werkt dat?

Een deuropvanger wordt gebruikt om de deur op te vangen en daarna langzaam te sluiten. Na het sluiten zorgt de deurvanger ervoor dat de deur stevig gesloten blijft. Een deuropvanger bestaat uit twee delen. Een haak wordt aan het kozijn gemonteerd en een de deuropvanger wordt aan de deur bevestigd. Het sluiten van de deur wordt, op met moment van (hard) dicht doen, hydraulisch gecontroleerd zodat de deur niet met een klap sluit. De deuropvanger trekt de deur dan langzaam en gecontroleerd dicht.


Deurvanger voor de buitendeur

Op de buitendeur kan ook een deuropvanger geplaatst worden. De deuropvanger heeft een bepaald maximum gewicht. Een standaard deur weegt ongeveer 40 tot 80 kilo Een deuropvanger dient gekozen te worden afhankelijk van het gewicht van de deur. Een te lichte deuropvanger (bij een zware deur) sluit de deur niet goed. Deuropvangers kunnen binnen en buiten gebruikt worden. Waar weersinvloeden (temperatuur en neerslag) invloed hebben, kan een RVS uitvoering gebruikt worden. Deze kan niet aangetast worden door roest. De RVS uitvoering kan ook gebruikt worden in koelcellen en een natte omgeving.


Dictator: Het beste merk deurvanger

Het merk Dictator is gespecialiseerd in het ontwikkelen van sluitingen om deuren goed en makkelijk af te sluiten. Dictator heeft meerdere uitvoeringen van deurvangers in het assortiment. Voordat er een keuze wordt gemaakt is het van belang te weten hoe diep de deur in het kozijn ligt. De diepte van het kozijn bepaalt welke uitvoering deuropvanger het meest geschikt is. Valt de deur iets terug in het kozijn, kies dan voor een lage haak. Bij een gelijkliggend kozijn is een hoge haak de beste oplossing. Voor de naar-buiten-draaiende deuren is er een speciaal type deuropvanger, nl. Dictator 1400.


Nieuwste innovatie deurvangers

Dictator brengt regelmatig nieuwe producten op de markt. De laatste innovatie deuropvangers is een zwarte uitvoering. De zwarte deuropvanger heeft een moderne en vernieuwde uitstraling.