Cilinderslot met knop

Ben je op zoek naar het gemak van een cilinderslot met knop? Een knop cilinderslot heeft aan de binnenzijde van de deur een draaiknop, zodat je aan deze kant van het slot geen sleutel nodig hebt om het slot te bedienen. Dit is ideaal voor als er visite komt, er een pakketje gebracht wordt of als er brand is. Je kan namelijk zo eenvoudig en snel jouw deur openen, zonder hem open te draaien en de juiste sleutel te hoeven zoeken en daarnaast is jouw deur ook goed beveiligd. Door aan de draaiknop te draaien bedien je meteen het insteekslot. Een cilinderslot met knop is naast heel gemakkelijk in gebruik ook een hele veilige optie vanwege het SKG*** keurmerk.


Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5

Hoe werkt een cilinderslot met draaiknop?

Steeds vaker kiezen klanten voor een cilinderslot met knop. Deze worden vaak op de voor- of achterdeur geplaatst. Een knop aan de binnenkant maakt het mogelijk om de deur snel op slot te kunnen doen. Handig als je even niet in de buurt bent of gaat slapen. Je hoeft namelijk alleen aan de knop te draaien en jouw deur is open en door de deur dicht te laten vallen, wordt deze automatisch weer vergrendeld. Let op dat dit wel alleen aan de binnenkant van je deur is, want daar zit de knop. Daarnaast is een cilinderslot met knop een veilige keuze. Je hebt geen sleutel nodig om het slot te ontgrendelen. In een panieksituatie, zoals een brand kan je dus snel evacueren zonder een sleutel te hoeven zoeken. Daarom raadt de brandweer dit soort sloten ook aan. Een cilinderslot met knop is dus een goede optie voor buitendeuren.


Cilinderslot-met-knopVoordelen van een knop cilinderslot

Er zijn verschillende voordelen van een cilinderslot met draaiknop. Als eerste is het bijna onmogelijk om de cilinder te breken, aangezien het een hardstalen balk bevat. Het biedt bedieningsgemak, zeker in noodsituaties. Daarnaast is er gelijksluiting mogelijk, maar wel als je voor knop cilindersloten van één en dezelfde merk kiest. Daarnaast is de knop los te bestellen, wat handig is als deze bijvoorbeeld niet meer bij jouw interieur past of als je een knop op jouw bestaande cilinderslot wilt plaatsen. Bij het bestellen kan je zelf de afmetingen kiezen, hoeveel cilinders je wilt bestellen, het soort knop en het aantal sleutels dat je erbij wilt. Hier gaan we later ook nog verder op in. De sleutels zijn niet te kopiëren en doordat je één sleutel voor jouw gehele woning hebt, heb je geen last van zware sleutelhangers. De knopcilinder is voor zowel voor- als achterdeuren geschikt en houd inbrekers op afstand.


Opties M&C cilinderslot met knop

Een aantal opties bij het aanschaffen van een cilinderslot draaiknop. Zo kan je bij het bestellen kiezen welke afmetingen de cilinder moet zijn, of je een cilinderslot met of zonder knop wilt, aan welke kant de knop moet zitten, hoeveel (gelijksluitende) cilinders je wilt bestellen en het aantal sleutels dat je erbij wilt. De afmetingen van het cilinderslot zijn afhankelijk van de afmetingen van de deur. Ook is de draaiknop los te bestellen, voor als de huidige draaiknop niet meer werkt of als deze niet meer bij jouw interieur past. Deze knop is ook leverbaar in een pushknop, waarbij je de knop niet draait, maar indrukt. Bij het bestellen van een M&C cilinderslot met knop ontvang je een sleutelhanger naar keuze. Daarnaast hebben wij de cilindersloten met draaiknop in 2 verschillende merken, namelijk Buva en M&C. Hier gaan wij zo verder op in.


Het beste merk van een cilinderslot met draaiknopCilinderslot met knop

We hebben de knop cilinderslot in 2 verschillende merken, namelijk Buva en M&C. De M&C cilindersloten zijn beschikbaar met een SKG** en SKG*** keurmerk en de Buva cilindersloten zijn voorzien van een SKG*** keurmerk. Daarnaast wordt het Buva cilinderslot met knop zonder veiligheidscertificaat geleverd, waardoor de sleutels vrij verkrijgbaar zijn en bij een M&C cilinderslot wordt er wel een veiligheidscertificaat geleverd, waardoor je alleen bij een geautoriseerde dealer de sleutels en/of cilinders kunt laten bijmaken. Daarnaast heeft het Buva cilinderslot een andere stijl, geen opties bij het bestellen en geen vervangbare knop. Ook heeft hij een ronde knop en het M&C cilinderslot een ovale knop. Vanwege het veiligheidscertificaat is het M&C cilinderslot met SKG*** het beste merk, aangezien deze de hoogste inbraakwering heeft, meer opties heeft en de sleutels en de cilinder niet zomaar te kopiëren zijn.


Veiligheid van onze cilindersloten met knop

Het grotendeel van onze sloten voldoet aan SKG***, waardoor onze sloten bestendig zijn tegen boren, openpikken, slagmethode, kerntrekken en andere methodes die inbrekers tegenwoordig gebruiken. We hebben een divers aanbod in verschillende maten en knoppen. Een cilinder met draaiknop is een veilige en bovendien handige optie voor jouw voor- en achterdeuren. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Of lees hier meer over cilindersloten.


Cilinderslot met knop veelgestelde vragen

 • Hoe monteer ik een cilinderslot met draaiknop?

  Een cilinderslot met knop plaatsen werkt hetzelfde als het monteren van een cilinderslot zonder knop. Om te weten hoe dit moet, kan je ons artikel over ‘Een nieuw cilinderslot plaatsen? Wij vertellen hoe!’ lezen. Als je deze stappen goed volgt, is de montage vrij eenvoudig en is er een hogere kans dat het slot probleemloos werkt, dan wanneer je dit niet doet.


 • Kan je de draaiknop ook aan de buitenkant van de deur plaatsen?

  Nee, deze kan je alleen aan de binnenkant van jouw deur plaatsen, aangezien de knop van het cilinderslot anders van buitenaf geopend kan worden, zonder sleutel. Je deur is dan dus niet meer inbraakwerend. Wil je een slot met een knop aan de buitenkant van je deur? Dan kan je het beste kiezen voor kerntrekbeslag met een greep-kruk, waarbij je een los cilinderslot kan bestellen. Hierbij geldt wel dat je alsnog een sleutel nodig hebt voor het beveiligen van jouw deur.

 • Is gelijksluiting mogelijk?

  Ja, dit is bij zowel Buva als M&C mogelijk. Wel geldt hierbij dat de sleutels maar op één merk slot passen. Heb je dus M&C en Buva cilindersloten in huis, dan zijn deze niet met één sleutel te bedienen. Wij raden daarom aan om voor jouw gehele woning één soort merk aan deursloten te hebben, waardoor je geen zware sleutelbos hebt en niet in de war raakt van alle sleutels.

 • Kunnen de sleutels bijgemaakt of bijbesteld worden?

  Ja, sleutels nabestellen kan, bij Buva zijn ze vrij verkrijgbaar zonder certificaat en bij M&C alleen bij een geautoriseerde dealer. Daarnaast kan je bij het bestellen van een M&C cilinderslot al vooraf bepalen hoeveel sleutels je erbij wilt, zodat je al wat reserve hebt liggen en de sleutel niet zomaar bijgemaakt hoeft te worden, als je deze kwijt bent.

 • In hoeverre is een cilinderslot met knop inbraakwerend?

  Alle cilindersloten met knop zijn inbraakwerend. Ze zijn voornamelijk van SKG3, maar er is er ook één van SKG2, die een stuk voordeliger is qua prijs. Beiden hebben een Politie Keurmerk Veilig Wonen. Een SKG2 cilinder heeft een doorboorbeveiliging, maar geen kerntrekbeveiliging, wat een SKG3 cilinder wel weer heeft. Daarnaast zijn SKG*** sloten bestand tegen de klopsleutel methode en lockpicken. SKG** cilinders moeten daarom altijd aangevuld worden met kerntrekbeslag.

 • Voor welke deuren is een cilinderslot met knop geschikt?

  Ze zijn voor zowel voor- als achterdeuren geschikt. Het gaat hier dus om buitendeuren. Daarnaast zijn de M&C cilindersloten voor iedere buitendeur beschikbaar, aangezien je de afmetingen van het slot kan kiezen. De Buva cilindersloten zijn ook overal op toepasbaar, maar je moet er wel opletten dat de cilinder maximaal 3 millimeter uit het beslag mag steken.

 • Kan je een gewoon cilinderslot omzetten naar een cilinderslot met knop?

  Ja, dit kan zeker. Je kan het iemand laten doen of het zelf doen. Als je het zelf doet, ontvang je hiervoor de onderdelen, wat in diverse webshops en winkels kan. Een knop kan je eenvoudig los bestellen en als je deze zelf monteert ben je ook een stuk voordeliger uit dan dat je het een slotenmaker laat doen.

 • In welke situatie is het niet verstandig om een knopcilinder te kopen?

  Dit is niet verstandig als er glas in de deur zit of het cilinderslot in de buurt van een brievenbus zit. Inbrekers kunnen dan de knop zien en eenvoudig inbreken. In dat geval kan je dus beter kiezen voor een standaard cilinderslot. Wil je toch een knopcilinder in deze situatie, dan raden wij je aan om te kiezen voor een cilinderslot met anti-manipulatieknop. Bij deze knopcilinder zal je tijdens het draaien een knop ingedrukt moeten houden of knopjes die erop geplaatst zijn indrukken.