Cilindersloten


Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2

Wat is een cilinderslot?

Een goed cilinderslot is onmisbaar bij het beveiligen van je huis. Vaak voorzie je je voordeur, achterdeur en ook de deur van je schuur of garage van een kwalitatief slot. Een cilinder is een deurslot wat je gebruikt om de deur op slot te draaien. Cilinders zijn er in verschillende soorten en maten.

Het verschil tussen een 2 en 3 sterren cilinders?

Het SKG keurmerk geeft de veiligheidsgraad aan van een cilinder. De veiligheidsgraad kan variëren tussen SKG*, SKG** of SKG***. Hierbij is de SKG*** het beste keurmerk waar een cilinderslot aan kan voldoen.

Het verschil tussen een 2 sterren en een 3 sterren cilinder is de kerntrekbeveiliging. Wanneer je kiest voor 3 sterren weet je zeker dat inbrekers niet binnen zullen komen door middel van de inbraakmethode “kerntrekken”.

Cilindermaten

Hoewel steeds meer woningen zijn voorzien van standaardformaat deuren, is het toch belangrijk om de juiste maat cilinder toe te passen. Voordat je je bestelling plaatst, is het daarom goed om de exacte maat op te meten. Het gaat hierbij om de afstand van het midden (hart) van het boutgaatje tot de voorkant of achterkant van je cilinder.

Wat is de deurdikte?

De deurdikte is letterlijk de dikte van de deur. Deurdikte bepaald onder andere de lengte van de cilinder. Wanneer je de lengte van de cilinder wilt meten, meet je vanuit het midden van het boutgat. Vanuit het boutgat naar links en naar rechts. Een voorbeeld is 30 mm aan de linkerzijde en 40 mm aan de rechterzijde. Hieronder zie je een afbeelding met maat A en maat B.


Toplock.nl onderdeel van Multiwinkels.nl © 2019