Buitendeur slot: het belang van de beste sloten

Buitendeur slot: het belang van de beste sloten

Een buitendeur slot nodig? Er zijn diverse soorten sloten verkrijgbaar, maar een van de meest bekende sloten is toch wel het cilinderslot. Het cilinderslot bestaat uit onder andere de slotcilinder. Deze werkt middels punten die in een specifieke reeks zijn gerangschikt. Deze reeks werkt via het patroon dat zich op de sleutel bevindt. Alleen wanneer je een sleutel met het juiste patroon in het slot steekt, gaan de pinnen aan de kant van het slot open. Een cilinder buitendeurslot wordt veel gebruikt als inbraakbeveiliging en is dan ook het meest geschikte slot voor de buitendeur. Je kunt dit slot niet alleen bij een woning toepassen, maar ook bij andere panden, waaronder een bedrijfspand.

Daarom een cilinderslot voor de buitendeur

Een cilinder buitendeurslot heeft diverse voordelen. Je bent hiermee namelijk zeker van veilige sloten. Dit is zeker het geval wanneer je voor een gecertificeerd slot voor de buitendeur kiest.  Het buitendeurslot is eenvoudig te vervangen. Wanneer je van plan bent het buitendeur slot te vervangen, hoef je alleen maar de pinnen die in het slot zitten opnieuw te rangschikken. Zo hoef je niet meteen het hele slot te verwijderen. Tevens kun je deze sloten voor een scherpe prijs bij Toplock bestellen. Voor de allergoedkoopste sloten kiezen is echter niet altijd de juiste optie, daar deze minder inbraakwerend zijn. Inbrekers beschikken tegenwoordig namelijk over veel slimmere inbraaktechnieken.

De nadelen van cilinder buitendeur slot

Een cilinder buitendeurslot wordt het meest ingezet, maar heeft ook een groot nadeel. Wanneer je een buitendeur slot koopt, moet je hier zeker rekening mee houden. Het nadeel betreft dat niet alle cilinder deurslot voor de buitendeur niet altijd veilig is. Een goedkopere variant is namelijk heel eenvoudig door inbrekers open te breken. Dit doen zij veel via lockpicken. Hierbij wordt er een draad of losse paperclip om de vergrendelhaak gestoken, waardoor de binnenzijde van het slot bereikt wordt. Dezelfde draad of paperclip kan tevens worden gebruikt om beweging te krijgen in de pinnen van het slot. Zo zal de deur zich ook zonder sleutel openen. En dat is uiteraard ongewenst.

Het belang van een goed cilinder buitendeurslot

Een goed cilinder buitendeur slot is van groot belang. Wij zien namelijk dat veel goedkope sloten minder bestand zijn tegen een inbraak. Voor de beste sloten betaal je vaak meer, maar het verschil zit hem hierbij ook in het wel of niet beschikken over een SKG keurmerk. Het SKG wordt ook wel de Stichting Kwaliteit Gevelbouw genoemd. Deze onafhankelijke organisatie verricht onderzoek naar de inbraakwerendheid en duurzaamheid van diverse sloten. Veel cilindersloten voor de buitendeur beschikken over een SKG keurmerk met 2 sterren. Weliswaar kun je veel veiligheid verwachten, maar tegen een inbraakmethode zoals kerntrekken zijn deze sloten niet bestand. Kerntrekken is zeer populair bij gelegenheidsinbrekers. Hierbij draaien ze een schroef in de cilinder, waarbij de cilinder vervolgens door middel van de schroef uit het slot getrokken wordt. Wanneer je echter de keuze maakt voor een cilinder slot voor de buitendeur met een SKG 3 sterren keurmerk, ben je ervan verzekerd dat jouw woning optimaal tegen kerntrekken beschermd is. Dit slot voor de buitendeur heeft namelijk ook een kerntrekbeveiliging met veiligheidsbeslag. De kerntrekbeveiliging maakt dat een inbreker niet met een schroef de cilinder uit het slot kan trekken. Ook de klopsleutelmethode en het populaire lockpicken lukt de inbreker dan niet meer. Oftewel, als je kiest voor een buitendeurslot met een SKG 3 keurmerk, dan weet je zeker dat een inbreker jouw woning niet snel in zal komen. Een combinatie met een meerpuntssluiting met een SKG 3 sterren keurmerk, waarbij je de woning op meerdere punten kunt afsluiten, raden wij altijd aan.

De SKG sterren uitgelegd

Een combinatie van een cilinder buitendeur slot en een meerpuntssluiting met SKG 3 sterren is het beste wat je voor jouw inbraakbeveiliging kunt doen. Maar hoe werken de SKG sterren precies? 
- SKG keurmerk 1 ster: dit is standaard inbraakwerend deurbeslag. Met een waardering van 1 ster kun je inbrekers 3 minuten buiten houden die licht gereedschap gebruiken, zoals een schroevendraaier of breekijzer. Deze producten zijn niet uit zichzelf inbraakwerend en moet je altijd in combinatie met een inbraakwerend deurbeslag toepassen.
- SKG keurmerk 2 sterren: dit aantal sterren geeft weer dat de sloten een inbreker 3 minuten buiten kan houden wanneer deze een grote set gereedschap gebruikt.
- SKG keurmerk 3 sterren: dit is extra zwaar inbraakwerend, wat een inbreker met zwaar gereedschap minimaal 5 minuten buiten kan houden.


Bestel jouw cilinder deurslot voor de buitendeur

Wil je meteen een cilinder buitendeur slot bestellen en dit combineren met een meerpuntssluiting? Toplock heeft diverse sloten met een SKG3 keurmerk in de webshop, waarmee je jouw woning van de beste inbraakbeveiliging voorziet. Plaats vandaag nog je bestelling, installeer jouw cilinder buitendeurslot en houd inbrekers voorgoed buiten de deur!