Deurbeveiliging: 3 tips om jouw deuren effectief te beveiligen

Ben je op zoek naar goede deurbeveiliging, maar weet je niet precies hoe je dat het beste kunt aanpakken? Met de juiste beveiliging voor de voordeur, houd je inbrekers buiten de deur. Er zijn diverse manieren om jouw deur te beveiligen. Toplock heeft enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je kunt doen voor jouw deurbeveiliging. Lees snel verder voor meer informatie over de beste beveiliging voor jouw voordeur.


Kerntrekbeslag met cilinder1. Zorg voor de sterkste cilindersloten

De beveiliging van jouw voordeur kan niet zonder de sterkste cilindersloten. Deze sloten kun je in diverse kwaliteit vinden. Let op dat de goedkopere cilinders zonder een SKG keurmerk vrij eenvoudig te kraken zijn. Maak je echter de keuze voor een cilinderslot met SKG 3 sterren, dan ben je ook beschermd tegen een inbraaktechniek zoals kerntrekken. Bij kerntrekken wordt de cilinder door middel van een schroef uit het slot getrokken. Voor een overzicht van de drie beste cilindersloten kan je onze blog lezen. Zo zorg je voor een optimale deur beveiliging.


2. Maak gebruik van veiligheidsbeslag

Om jouw voordeur te beveiligen, is het ook aan te raden om veiligheidsbeslag te gebruiken. Met veiligheidsbeslag zit de cilinder opgesloten en kan deze niet zomaar met een tang open gebroken worden. Daarnaast schrikt het inbrekers af. Op veel buitendeuren is nog oud deurbeslag te vinden, dat niet geschikt is om jouw deur te beveiligen. Dit kan een inbreker eenvoudig met een schroevendraaier los halen, om zodoende de cilinder uit het slot te draaien. Wij raden daarom ook aan om voor kerntrekbeslag te kiezen. Bij kerntrekbeveiliging is de kans namelijk klein dat inbrekers de cilinder met behulp van een schroef kapottrekken.


3. Plaats een meerpuntssluiting

Meerpuntssluiting deur

Een handige beveiliging voor de voordeur is toch wel de meerpuntssluiting. Wil je jouw voordeur beter beveiligen, dan kun je uiteraard overwegen om een extra slot te plaatsen. Dit kan door middel van een bijzetslot. Echter is het ook mogelijk de deur op meerdere punten te vergrendelen door een meerpuntssluiting te plaatsen. Met een meerpuntssluiting is de sleutel in het cilinderslot eenvoudig te bedienen en je kan hiermee de deur zelfs op meerdere punten in één draai mee vergrendelen. Wil je dit liever niet, dan kan je ook nog voor een standaardslot met een apart slot kiezen oftewel een insteekslot met een apart bijzetslot. Dit is handig voor als je al een goed insteekslot hebt en alleen een bijzetslot erbij wilt. Je hebt dan twee handelingen nodig om de deur te openen. Zo is jouw deur voorzien van een gemakkelijke deurbeveiliging.

Om jouw deur extra te beveiligen, kun je ook kierstandhouders plaatsen. Dit staat ook wel bekend als voordeurbeveiliging via een ketting. Kierstandhouders zijn handig als je niet goed kunt zien wie er voor de deur staat. Je kunt jouw deur hiermee gemakkelijk op een kier zetten, zonder de deur geheel open te doen. Ook ‘s avonds kun je altijd even kijken wie er voor jouw deur staat, zodat je niet voor de verkeerde persoon open doet. Daarnaast is het aan te raden om jouw voordeur te beveiligen met scharnieren, voorzien van een veiligheidsnok. Door deze veiligheidsscharnieren kunnen inbrekers de deur niet uit het kozijn trekken, ook al hebben zij het slot geforceerd.

 

Wat is het sterkste hang- en sluitwerk?

We hebben het al een paar keer over de sterkste sloten gehad en het SKG keurmerk. Hier gaan we nu wat dieper op in. Jouw deurbeveiliging is namelijk het meest optimaal als je voor sloten met een SKG keurmerk kiest. Het SKG test als onafhankelijke organisatie sloten op hun inbraakwerendheid en duurzaamheid. Daarna krijgen ze een keurmerk en één of meerdere sterren. Dit kunnen 1 tot 3 sterren zijn. Kies je voor een slot met 3 SKG sterren, dan kun je een inbreker minimaal 5 minuten buiten de deur houden. Dit is voor een inbreker te lang om het slot open te krijgen. Hierdoor zal hij sneller op zoek gaan naar een alternatieve woning met een zwakkere beveiliging. Sloten met een SKG 3 keurmerk bieden deur beveiliging tegen diverse inbraaktechnieken. Hierbij kun je denken aan kerntrekken, de klopsleutelmethode en nog veel meer. Toplock raad je altijd aan om te kiezen voor hang- en sluitwerk met een SKG 3 keurmerk, zodat jouw woning optimaal beschermd is.


Bestel jouw deurbeveiliging bij Toplock

Wil jouw deur voldoende beveiligen? Bestel dan jouw hang- en sluitwerk bij Toplock. Wij bieden diverse soorten deurbeveiliging aan van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs, waaronder cilinder insteeksloten, meerpuntssluitingen en nog veel meer. Neem een kijkje in ons assortiment en bestel jouw sloten met een SKG keurmerk naar keuze. Bestel vandaag nog jouw deurbeveiliging in de webshop van Toplock!