Raamuitzetter slot, hoe inbraakwerend is mijn raamuitzetter?

Raamuitzetter slot, hoe inbraakwerend is mijn raamuitzetter?

Of een raamuitzetter inbraakwerend is ligt heel erg aan de soort die je hebt. Een raamuitzetter is bedoeld om jouw raam op een makkelijke manier open te kunnen zetten. Als een raam openstaat is er echter wel kans op inbraak. Wij leggen je uit welke raamuitzetters inbraakwerend zijn. 


Raamuitzetter inbraakwerend?Raamuitzetter slot

Of jouw raamuitzetter inbraakwerend is, is nog maar de vraag. Eerst moet je weten welke raamuitzetter je hebt. Er zijn namelijk drie verschillende raamuitzetters. Een telescopische raamuitzetter, een ijzeren raamuitzetter en een wegdraaibare raamuitzetter. De enige raamuitzetter met beveiliging is de wegdraaibare raamuitzetter. Deze raamuitzetter soort heeft namelijk ook raamuitzetters met slot. Dit betekent dat niet iemand zomaar de hendel omhoog kan doen en naar binnen kan komen. Deze raamuitzetter is wel alleen geschikt voor een wegdraaibaar raampje of een klapraampje. wil je graag extra beveiliging, maar heb je een telescopische raamuitzetter of een ijzeren raamuitzetter? Dan kan je nog een raamboompje met een SKG keuring op het raam monteren. Zo is jouw raam alsnog beveiligd.  


Raamuitzetters met slot

Een wegdraaibare raamuitzetter met slot is dus wel inbraakwerend. Dit komt door het slot die erop zit. Het slot zorgt ervoor dat wanneer jouw raam open staat de hendel niet verder opengemaakt kan worden als hij op slot zit. Ook zorgt het ervoor dat niemand makkelijk bij jouw raam kan inbreken wanneer het raam dicht en op slot zit. Hierdoor heeft het slot een SKG keuring en betekent het dat het inbraakwerend is. Om te zien of je hem open of op slot hebt staan is er nog een handig plaatje op de raamuitzetter aanwezig. Dit is groen wanneer hij open is en rood wanneer hij op slot is. Kies je voor een Dulimex raamuitzetter dan heb je deze optie niet. 


Koop jouw raamuitzetters met slot.

Wil je ervoor zorgen dat jouw raam optimaal beveiligd is schaf dan raamuitzetters met slot aan of extra raamboompjes voor op het raam met een SKG keuring. Zo kan je gerust je raam open hebben wanneer je thuis bent en is alles veilig op slot als je het raam dicht hebt.