Raamuitzetter ijzer

De categorie raamuitzetter ijzer bestaat uit hang- en sluitwerk dat een raam beveiligt of een handigheid toevoegt. Een uitzetijzer zorgt ervoor dat je jouw raam gemakkelijk op een kier kan zetten. Zo kan het raam niet zomaar dichtklappen of juist veel te ver open blijven staan. Een uitzetijzer heeft 5 standen, wat jou alle ruimte geeft om jouw raam in de gewenste stand open te zetten. Bij Toplock bieden we uitzetijzers van Dulimex en Axa aan. Dit zijn uitzetijzers met een moderne en degelijke uitstraling van topkwaliteit. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat je voor een raamuitzetter kan kiezen die het beste bij jouw interieur past.


Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

Raamuitzetters zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. Een uitzetijzer is de meer traditionele vorm van raamuitzetters. Een raamuitzetter gebruik je om jouw raam open te kunnen zetten op de stand die jij fijn vindt. Dit zet je vast door middel van de stelp die je door het gaatje doet. Op die manier kan jouw raam op een mooie opening staan zonder dat het verder open- of dichtklapt.


Axa of Dulimex uitzetijzerUitzetijzer

Wij bieden twee verschillende uitzetijzers. De uitzetijzers van Dulimex en van Axa. Deze twee merken lijken qua uitvoering erg op elkaar. Ze hebben een moderne en degelijke uitstraling en zijn van een goede kwaliteit. Bij beide merken zijn de uitzetijzers van RVS en hebben 5 verschillende standen. Dulimex biedt verschillende kleuren aan waarvan één uitzetijzer zelfs helemaal wit is. Axa heeft ook verschillende kleuren maar geen uitzetijzer die volledig in dezelfde kleur beschikbaar is. Qua prijs is Dulimex net wat goedkoper dan Axa, de prijs kwaliteit verhouding van Dulimex is hierdoor zeer goed.


Voor- en nadelen uitzetijzers

Uitzetijzers zijn hartstikke handig als jij jouw raam graag openzet. Je kan met een uitzetijzer zelf bepalen hoe ver je jouw raam wilt openhouden. Een uitzetijzer is gemakkelijk te monteren en te gebruiken. Het is makkelijk aan te schaffen, hierbij hoef je niet te kijken naar de draairichting van het raam, dit is alleen belangrijk bij het monteren ervan. Het enige nadeel aan een uitzetijzer is, is dat het niet goed te combineren is met een hor. Een uitzetijzer steekt namelijk uit als je het raam wilt openen en in combinatie met een hor werkt dat niet. Het kan niet om de hort heen of langs, dus dan zal je er een gat in moeten maken of geen hor moeten plaatsen. 


Een uitzetijzer monteren

Een uitzetijzer monteren is niet lastig. Het belangrijkste is dat je het op de juiste plaats monteert. De stelpen en het uitzetijzer moeten op de goede plek zitten om het te laten werken. Test daarom ook even of de plekken die je hebt gekozen werken voordat je echt begint met het monteren. Als je alles goed hebt opgemeten en neer hebt gezet, heb je alleen een boor, wat schroeven en een beetje precisie nodig en het monteren moet helemaal goed komen. Om helemaal goed het uitzetijzer te kunnen monteren hebben wij een stappenplan gemaakt: Raamuitzetter monteren doe je gemakkelijk zelf

Veelgestelde vragen

 • Zorgt een uitzetijzer voor een optimale beveiliging?

  Nee, een uitzetijzer is alleen functioneel om jouw raam op een bepaalde stand open te houden. Het zorgt er niet voor dat jouw raam extra beveiligd is. Er zijn wel raamuitzetters die voor extra beveiliging zorgen. Dat zijn de wegdraaibare raamuitzetters met slot.

 • Kan ik een hor plaatsen bij een raam met een uitzetijzer?

  Een hor in combinatie met een uitzetijzer is niet ideaal. Wel kan je gemakkelijk een hor combineren met een telescopische raamuitzetter. Bekijk ons ruime assortiment aan telescopische raamuitzetters.

 • Kan ik zelf mijn uitzetijzer monteren?

  Ja, je hebt niet veel dingen nodig om het zelf te kunnen monteren en met behulp van ons stappenplan moet het je zeker lukken.

 • Hoeveel kost een uitzetijzer?

  Bij Toplock verkopen we twee merken, namelijk Dulimex en Axa. Axa is iets duurder dan Dulimex. De prijs van Axa zit tussen de 11,95 en 17,95 euro. De Dulimex uitzetijzers zijn tussen de € 7,95 en € 11,95, dus die zijn wel wat voordeliger qua prijs.