• Gratis verzending v.a. €75,-
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Retourneren
Sorteer op:

De categorie raambeslag bestaat uit hang- en sluitwerk dat een raam beveiligt met verschillende raamsluitingen. De categorie raambeslag is onderverdeeld in diverse subcategorieën zoals: raamuitzetters, raamboompjes en raamkrukken. Er zijn verschillende soorten ramen. Wij bieden voor ieder raam een oplossing. Een klepraam en een uitzetraam bedien je anders dan openslaande ramen. De categorie raambeslag bestaat uit verschillende merken raamsluitingen zoals Dulimex, Axa, Ami en Hoppe. Bij Toplock vind je een uitgebreid assortiment van het beste raambeslag tegen een scherpe prijs.

Soorten raambeslag

Raambeslag is er veel verschillende merken en types. Naast de raamsluitingen verkopen wij ook ander raambeslag voor gemakken of handigheidjes. De Nederlandse verzekeringen eisen het merk PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Hieraan moet je dus voldoen om je geld terug te krijgen na een inbraak. Als dat uw doel is het verplicht op elke raam 2 raamsluitingen te plaatsen van minimaal SKG** (2 sterren).

Raamsluitingen als raambeslag

Er zijn verschillende raamsluitingen zoals, raamuitzetters, raamboompjes, raamsloten en raamkrukken. Al dit raambeslag heeft een overeenkomst, het maakt je raam veiliger. Daarin tegen gaat het juist om de verschillen omdat elke raamsluiting een eigen functie heeft en bekrachtigt. Klein voorbeeldje: Een raamuitzetter is een raamsluiting die er voor zorgt dat u uw raam op een veilige manier kunt openen maar ook dat u heb veilig  open kan laten staan. Daarin tegen hebben de raamboompjes weer een hele ander functie want die raamsluiting zorgt ervoor dat u uw raam op slot kunt doen. Zoals u ziet heeft elke raamsluiting zijn eigen functie.
 

Raambeslag voor deuren

Er bestaan veel huizen waar de voordeur wordt afgesloten met twee raamboompjes, dit kan handig zijn zeker wanneer u een iets mindere cilinder op de deur heeft zitten. Zorg er dan wel voor dat de raamboompjes gekeurd zijn en omgekeerd worden geplaatst dit omdat het dan voor de inbreker lastiger is om in te breken.

Functie van raamboompjes

Een raamboompje is een raamsluiting die je gebruikt om het raam op slot te doen. De meest eenvoudige raamboompjes zitten enorm simpel in elkaar, u draait aan een hendel en er kom een haak aan de zijkant uit. Definitie van een raamboompje van encyclo.nl  “Sluitmiddel voor deuren of ramen “.

In afgelopen jaren zijn er veel verschillende nieuwe ontwikkelingen gedaan onder de raamboompjes hij heeft nu niet alleen de functie om hem op slot te doen maar nu zelf ook een ventilatie stand. Andere luxe die er zijn bijgekomen zijn sleutels en drukknoppen.

De meest gebruikte raamboompjes zijn de raamboompjes van het merk AXA. Wanneer u een nieuwbouw huis koopt zullen er hoogst waarschijnlijk ook AXA raamboompjes worden gebruikt. AXA is daarin tegen veruit het beste met nieuwe ontwikkeling van raambeslag.

Wilt u uw raam beveiligen met raamboompjes adviseren wij altijd om twee raamsluitingen per raam te gebruiken.

Functie van raamuitzetters

Een raamuitzetter is een raamsluiting die je gebruikt om het raam open en dicht te doen. Op de meest eenvoudige Raamuitzetters zit meestal geen slot, wel kan er een simpele vergrendeling op zitten. Wanneer u de hendel naar voren beweegt zal het raam open gaan. Definitie van Wikipedia.org “Een raamuitzetter, -uitzetstang of -uitzetijzer is een bepaald hang- en sluitwerk waarmee een draairaam vastgezet kan worden. Dit is om te voorkomen dat een raam door de wind heen en weer waait, wat er voor kan zorgen dat het raam `over de kop` waait, en afbreekt.”.

Tegenwoordig gaan de raamuitzetters met de tijd mee. De laatste ontwikkeling zijn de compleet zwarte uitvoeringen, dit omdat deze tegenwoordig helemaal in de mode zijn.

De meest gebruikte merken van de raam uitzetters zijn AXA en DX toch zie je dat Nemef de laatste tijd ook in de markt zit. AXA is daarin tegen veruit het beste met nieuwe ontwikkeling van raambeslag.

Wilt u uw raam beveiligen met raamuitzetters adviseren wij altijd om één gekeurde raamsluitingen per raam te gebruiken.

Functie van raamsloten

Een raamsloten zijn raamsluitingen die je gebruikt om het raam op slot te doen. De meest eenvoudige raamsluitingen bestaan uit een klein kastje waar u een sleutel in kan steken en op slot kan draaien. Wanneer u dat doet zal het raam open gaan. Definitie van de encyclo.nl  “1) Beveiligingsproduct 2) Sluitmiddel voor vensters 3) Venstersluiting ”.

In de loop van de tijd hebben de raamsloten een update gehad, er zijn veel nieuwe kleuren bij gekomen en nieuwe veiligheid trucs. Onder de raamsloten zijn 2 grote merken. AXA en DX, omdat je ziet dat die twee merken de laatste tijd de meeste ontwikkelingen hebben door gebracht en daardoor de meeste veiligheid en mode kunnen leveren. Als u vraagt naar de beste zullen wij altijd het antwoord geven AXA, wanneer u vraagt naar de goedkoopste krijgt u altijd het antwoord DX.

Wilt u uw raam beveiligen met raamsloten adviseren wij altijd om twee gekeurde raamsluitingen per raam te gebruiken.