Een penslot vervangen, zo doe je dat!

Een penslot vervangen, zo doe je dat!

Het penslot is momenteel een van de populairste bijzetsloten. Deze sloten zijn erop gericht je deuren extra te beveiligen. Een penslot monteren kan boven of onder de deur of aan beide kanten. Pensloten kunnen bij slecht onderhoud echter gevoelig zijn voor beschadigingen, dus zaak is om het penslot goed te blijven onderhouden. Wij geven je enkele handige tips om zelf een penslot te vervangen.


1. Verwijder het oude penslot

Voordat je een penslot gaat vervangen, moet je eerst het oude penslot verwijderen. Dit doe je door de deur te openen en het slot dicht te draaien. Nu is het mogelijk de schroeven waarmee de voorplaat aan de deur is bevestigd los te draaien. Indien je het slot niet eenvoudig kunt verwijderen, kun je gebruikmaken van een tang om het slot zorgvuldig los te krijgen.

2. Plaats het nieuwe penslot

Na het verwijderen van het oude penslot, is het tijd om een nieuw penslot te monteren.
Waar je wel op moet letten, is dat je het slot niet verkeerd om monteert. Dit lijkt wellicht logisch, maar het is vaak genoeg misgegaan. Een penslot kan beschikken over een sluitplaat of sluitkom. Mocht er bij het oude penslot al een geschikte sluitkom zitten, dan kun je deze zo laten zitten. Had het oude slot een sluitplaat en beschikt het nieuwe slot over een sluitkom, dan raden we het aan om ook deze te vervangen. Het is namelijk zo dat een sluitkom stukken veiliger dan een sluitplaat is. Nu je jouw penslot vervangen hebt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Hiertoe komen we bij het volgende punt.

3. Onderhoud het nieuwe penslot goed

Om een penslot vervangen in de toekomst te voorkomen, is het van groot belang om dit slot van goed onderhoud te blijven voorzien. Dit doe je door enkele keren per jaar wat slotspray in het sleutelgat te spuiten. Ook kun je het penslot insmeren met smeermiddel. Dit zorgt ervoor dat het penslot soepel blijft werken en deze nog jaren mee zal gaan.

Penslot vervangen? Bestel een nieuw penslot bij Toplock

Voordat je een penslot gaat monteren, heb je natuurlijk een kwalitatief en sterk penslot nodig. Hiervoor kun je terecht in onze uitgebreide webshop, waar je diverse gecertificeerde pensloten kunt vinden. Bestel vandaag nog jouw nieuwe penslot bij Toplock en ga aan de slag met het penslot vervangen! Wij wensen je veel succes!