Penslot sleutel bijmaken? Je kunt ook een nieuw penslot kopen!

Penslot sleutel bijmaken? Je kunt ook een nieuw penslot kopen!

Een penslot bijmaken? Je kunt ook de keuze maken voor een nieuw penslot.
In onze webshop kun je diverse pensloten vinden die ook over het SKG keurmerk beschikken. Zo is jouw woning optimaal beveiligd tegen een inbraak. Bespaar de kosten van een dure slotenmaker en ga aan de slag met de montage jouw nieuwe Penslot sleutel. Wij vertellen je hoe je dit het beste kunt doen, zodat een Penslot sleutel bijmaken straks niet meer nodig is.

Verwijder eerst het oude penslot

Een Penslot sleutel bijmaken is niet meer nodig, want jij vervangt hem eenvoudig zelf! Je bent eerst met het verwijderen van het oude slot. Hierbij open je de deur en draai je het slot dicht. Je ziet dat de pennen dan uit het slot steken. Is er over het slot heen geschilderd, dan dien je het slot eerst met een mes of beitel los te maken. Doe je dit niet, dan is er een grote kans dat het hout zal splijten bij het losmaken van het slot. Heb je moeite om het slot uit het gat te krijgen? Pak dan een van de pennen vast met een tang er probeer zo zorgvuldig mogelijk het slot uit het gat te krijgen.

Monteer het nieuwe penslot

Is het oude penslot uit het gat, dan kun je een nieuw slot monteren. Let hierbij echter goed op de draairichting. Je kunt het slot op twee manieren in het gat plaatsen. Het maakt voor de kwaliteit van het slot niet uit wat de draairichting is, maar houd er wel rekening mee dat de draairichting contra is als het slot anders geplaatst wordt. Was het oude slot eventueel niet goed gemonteerd, dan kan het zijn dat de sluitplaatjes bij een nieuw slot problemen zullen veroorzaken. Soms kan het ook zijn dat de pennen niet goed in de sluitkom passen. Deze problemen kun je het beste corrigeren door het slot geheel opnieuw te monteren.

Een Penslot sleutel bijmaken? Bestel een nieuw slot in onze webshop

Je hebt nu gelezen dat een Penslot sleutel bijmaken niet zozeer nodig is en je ook zelf jouw Penslot kunt vervangen. Ook hebben we je uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen. Wil je ook aan de slag met het vervangen van jouw penslot? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod in onze webshop en bestel snel je gecertificeerde penslot!