Een nieuw voordeurslot nodig? Dit zijn de verschillende soorten

Een nieuw voordeurslot nodig? Dit zijn de verschillende soorten

Een nieuw voordeurslot gezocht? Er zijn diverse soorten voordeursloten op de markt. Welk type slot voor jouw voordeur het meest geschikt is, hangt af van het soort deur dat je hebt, het materiaal en de draairichting. De meest gebruikte sloten zijn cilindersloten. Deze worden door een sleutel bediend. Toplock vertelt je welke verschillende soorten voordeur sloten er zijn, zodat nieuwe sloten kopen straks wel heel eenvoudig wordt. Lees snel verder voor meer informatie.

Het cilinder insteekslot

Het cilinder insteekslot is een voordeurslot dat het meest wordt toegepast. Je ziet deze sloten vooral op stompe, houten deuren. Deze sloten worden veelal in combinatie met veiligheidsbeslag, een profielcilinder en een sluitplaat of sluitkom geplaatst. Het fijne aan een insteekslot, is dat je deze voordeur sloten eenvoudig kunt vervangen. Je kunt ze verkrijgen bij bouwmarkten, maar ook in de webshop van Toplock voor een nog scherpere prijs. Let bij het kopen van een slot voor de voordeur wel op het aanhouden van de juiste maatvoeringen. Zorg dat de PC-maat en de doornmaat overeenkomen met het voordeurslot wat je wilt vervangen.

Het smalle insteekslot

Het smalle insteekslot is een voordeurslot dat verschilt met het gewone insteekslot. Een smal insteekslot heeft een vrij hoge en ondiepe slotkast. Deze voordeursloten komen enkel voor op kunststof- en metalen deuren. Deze deuren beschikken meestal over een sponning.
Het smalle insteekslot kun je tevens bestellen in de webshop van Toplock. Er zijn diverse uitvoeringen smalle insteeksloten en dit slot dient heel precies geplaatst te worden in verband met de maatvoering. Daarom is het altijd van belang goed op te letten of je het juiste slot hebt als je een nieuw deurslot koopt. Wanneer er een kleine afwijking is, kan dit anders problemen opleveren bij het monteren.

Een oplegslot

Het oplegslot is een voordeurslot dat vrijwel alleen voorkomt op houten, stompe naar binnen draaiende deuren. Deze voordeursloten beschikken over een slotkast met een bijbehorende opbouw-sluitkom en een al dan niet vaste buitencilinder. Dit type slot wordt in de nieuwbouw vrijwel niet meer gebruikt, maar in de oude huizen in grote steden zie je ze nog steeds veel.
In de webshop van Toplock kun je een ruim aanbod oplegsloten vinden, waar je ongetwijfeld het ideale oplegslot voor jouw deur tussen vindt. 

De driepuntssluiting

De driepuntssluiting behoort tot de extra veilige voordeursloten. Het is een praktische versie van het cilinder insteekslot en beschikt over drie sluitpunten. Soms is er ook sprake van vijf sluitpunten. Deze sluitpunten zijn over de gehele lengte van de deur verdeeld en zijn uitgevoerd in zowel het gewone insteekslot als het smalslot. Enkele voordelen van meerpuntssluitingen zijn dat deze naast extra veiligheid ook veel bedieningsgemak bieden. Alle sluitpunten kun je met een sleutel bedienen en je hoeft de deur niet te voorzien van extra beslag, zoals losse bijzetsloten. Een nieuw deurslot plaatsen is niet altijd de meest eenvoudige klus. Je kunt het zelf proberen, maar een vakman kan de sloten net iets zorgvuldiger plaatsen. In de webshop van Toplock vind je diverse meerpuntssluitingen van hoge kwaliteit. Een deur slot kopen dat over meerdere sluitpunten beschikt, kun je dan ook het beste bij Toplock doen.

Kies altijd een voordeurslot met een SKG keurmerk

Koop je een nieuw deurslot, dan raden wij het altijd aan om te kiezen voor sloten met een SKG keurmerk. Er zijn vele cilindersloten, oplegsloten en driepuntssluitingen die van dit keurmerk voorzien zijn. Dit keurmerk wordt afgegeven door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, die onafhankelijk onderzoek doet naar de sterkte en duurzaamheid van sloten. Na onderzoek krijgt een goedgekeurd slot een ster of sterren. Hierbij geven drie sterren aan dat jouw voordeurslot de hoogste inbraakwerendheid heeft. Met voordeursloten met 3 SKG sterren, is een inbreker minimaal 5 minuten bezig om de deur open te breken. Dit lijkt kort, maar voor een inbreker is dit vrij lang en zal hij het eerder opgeven. Wij raden altijd een slot voor de voordeur met 3 SKG sterren aan, omdat je zo het beste beveiligd bent tegen een inbraak. Nieuwe sloten kopen doe je bij Toplock, omdat wij de beste kwaliteit leveren en je jouw nieuwe voordeurslot snel in huis hebt. Plaats vandaag nog je bestelling in onze webshop!