Zelf een meerpuntssluiting vervangen? Tips voor bij de montage

Zelf een meerpuntssluiting vervangen? Tips voor bij de montage

Wil je een meerpuntssluiting vervangen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Een nieuwe driepuntssluiting plaatsen lijkt wellicht lastig, maar met het doorlopen van de juiste stappen, kun je dit ook gemakkelijk zelf doen. Toplock geeft je enkele tips die je kunnen helpen bij de montage van een driepuntssluiting. Zo wordt een meerpuntssluiting vervangen wel heel eenvoudig.

1. Ga altijd uit van de bestaande krukgathoogte

Wil je jouw meerpuntssluiting vervangen, maar wijkt jouw slot ietwat af van het oude slot? Dan is het altijd aan te raden om van de bestaande krukgathoogte uit te gaan. Zo hoef je minder aanpassingen te doen aan het gat voor de hoofdsluitkom. Dit betekent dat de hoogte van het veiligheidsbeslag op je deur niet aangepast hoeft te worden. Hierdoor voorkom je een afwijkende plaatsing, waar de afdrukken van het oude veiligheidsbeslag nog te zien zijn. En dat zou zonde zijn voor de algehele uitstraling van je deur.

2. Zorg ervoor dat je de cilindergaten/krukgaten tweezijdig doorboort

Wij raden het aan de cilindergaten of krukgaten altijd tweezijdig door te boren. Als je vanaf een kant gaat doorboren, zal een stuk van de deur in veel gevallen uiteen splijten. Tevens loop je het risico dat wanneer je het in een keer doorboort, scheef zal boren. Hierdoor zal de positie van het gat onjuist zijn. Wanneer je het cilinderslot of krukgat door gaat boren, kun je het beste een speedboor gebruiken. Stop wanneer de punt van de boor aan de andere zijde door de deur prikt. Het laatste stuk boor je in de tegenovergestelde richting.

3. Zorg eerst voor een goed gemonteerde hoofdsluitkom

Zorg ervoor dat je altijd eerst de hoofdsluitkom geheel juist monteert. Dit kun je controleren door te testen of de deur goed dicht valt op de dagschoot. Als dit het geval is, start je pas met de montage van de bijzetsluitkommen.

Meerpuntssluiting vervangen? Bestel jouw nieuwe sloten bij Toplock

Een meerpuntssluiting vervangen doe je natuurlijk door de beste sloten. In de webshop van Toplock vind je diverse meerpuntssluitingen van hoogwaardige merken, waaronder van Buva en TFV. Als je een nieuwe meerpuntssluiting gaat plaatsen, is het van belang altijd te kiezen voor sloten met een SKG keurmerk. Kies voor een meerpuntssluiting met 3 SKG sterren, zodat je verzekerd bent van de hoogste veiligheid voor jouw woning. Bekijk het aanbod in onze webshop en kies ervoor jouw meerpuntssluiting te vervangen met onze sloten!