Zelf een meerpuntssluiting vervangen? 3 tips voor bij de montage

Wil je een meerpuntssluiting vervangen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Een nieuwe driepuntssluiting plaatsen lijkt wellicht lastig, maar met het doorlopen van de juiste stappen kun je dit gemakkelijk zelf doen. Toplock geeft jou de 3 beste tips die je helpen bij de montage van een driepuntssluiting. Zo wordt een meerpuntssluiting vervangen heel eenvoudig.


Meerpuntssluiting vervangen

1. Ga altijd uit van de bestaande krukgat hoogte

Wil je jouw meerpuntssluiting vervangen, maar wijkt jouw slot iets af van het oude slot? Dan is het altijd aan te raden om van de bestaande krukgat hoogte uit te gaan. Zo hoef je minder aanpassingen te doen aan het gat voor de hoofdsluitkom. Dit betekent dat de hoogte van het veiligheidsbeslag op jouw deur niet aangepast hoeft te worden. Hierdoor voorkom je een afwijkende plaatsing, waar de afdrukken van het oude veiligheidsbeslag nog te zien zijn. En dat zou zonde zijn voor de gehele uitstraling van jouw deur.


2. Boor de cilindergaten/krukgaten tweezijdig doorboort

Wij raden aan om de cilindergaten of krukgaten altijd tweezijdig door te boren. Als je vanaf één kant gaat boren, zal een stuk van de deur in veel gevallen uiteen splijten. Tevens loop je het risico dat wanneer je in één keer doorboort, scheef zal boren. Hierdoor zal de positie van het gat onjuist zijn. Wanneer je het cilinderslot of krukgat door gaat boren, kun je het beste een speedboor gebruiken. Stop wanneer de punt van de boor aan de andere zijde door de deur prikt. Het laatste stuk boor je in de tegenovergestelde richting.


3. Zorg voor een goed gemonteerde hoofdsluitkom

Zorg ervoor dat je altijd eerst de hoofdsluitkom geheel juist monteert. Dit kun je controleren door te testen of de deur goed dichtvalt op de dagschoot. Gebruik de dagschoot daarom als ijkpunt. Als dit het geval is, start je met de montage van de bijzetsluitkommen. Klemt de deur toch, dan is dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van een slecht werkend slot. Je zal dan de sluitkommen moeten demonteren, behalve de middelste hoofdsluitkom. Klemt de deur alsnog, dan zal je de hoofsluitkom moeten verplaatsen of afstellen.


Meerpuntssluiting vervangen? Bestel jouw slot bij Toplock

Een meerpuntssluiting vervangen doe je natuurlijk door één van de beste sloten. In de webshop van Toplock vind je diverse meerpuntssluitingen van hoogwaardige merken, waaronder Buva en KFV. Als je een nieuwe meerpuntssluiting gaat plaatsen, is het van belang om altijd te kiezen voor sloten met een SKG keurmerk. Kies voor een meerpuntssluiting met 3 SKG sterren, zodat jij verzekerd bent van de hoogste beveiliging van jouw woning. Bekijk het aanbod in onze webshop en kies ervoor om jouw meerpuntssluiting te vervangen door onze sloten!