• Gratis verzending v.a. €75,-
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Bel ons: 06-57509040

Is jouw deur ook beveiligd met kerntrekbeveiliging?

Kerntrekbeveiliging, beveiliging tegen het kerntrekken. Op dit moment is kerntrekken de meest gebruikte inbraakmethode van Nederland. Wat kan je hier tegen doen? Het antwoord is kerntrekbeveiliging. Kerntrekbeveiliging kan je op 2 manieren toepassen. Deze twee manieren hebben het zelfde resultaat. Anti-kerntrekbeslag of een cilinderslot met kerntrekbeveiliging plaatsen.

Anti kerntrekbeslag

Anti-kerntrekbeslag is het meest gebruikte beveiliging voor de bestrijding van kerntrekken. Dit komt omdat de inbreker van een afstand ziet dat inbreken met kerntrekken niet zal lukken. Wij adviseren u daarom om anti-kerntrekbeslag te plaatsen. Hiernaast ziet u een duidelijk verschil tussen van een beslag mét en zonder kerntrekbeveiliging.

Anti kerntrek cilinders

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging is een goede manier tegen kerntrekken. Een inbreker zal het wel proberen, omdat je niet kan zien of het een kerntrekbestendige cilinder is. Het verschil tussen een normale cilinderslot en een met kerntrekbeveiliging is de stalen brug.

Kerntrekbeveiliging kopen?

Waar moet u op letten bij de aanschaf van hang en sluitwerk?

  • De prijs. Er zijn verschillende webshops en winkels die hang en sluitwerk verkopen. Een algemene bouwmarkt heeft een klein assortiment voor een hoge prijs.
  • Het Merk. Ieder merk heeft een andere afstand van boorgaten. Bij het vervanging kunt het beste kiezen voor hetzelfde merk. Het gatenpatroon zal altijd overeenkomen.

Wij hebben een voor u de beste prijs. Wanneer dit niet zo is stuur ons een mail en u krijgt de beste prijs. Daarnaast proberen wij de beste klantenservice te geven.

Wij hebben een aantal webshops voor u geselecteerd met een goede prijs/kwaliteitsverhouding en een groot assortiment (met alle merken). Deze kunt u vinden op de Webshop pagina.

Hoppe Veiligheidsbeslag Kerntrekbeveiliging

Hoppe is het meest gebruikte veiligheidsbeslag in Nederland, zij komen op alle punten goed uit testen. Naast hun jarenlange ervaring biedt Hoppe biedt goed kwalitatief veiligheidsbeslag. Nog voordat kerntrekbeveiliging in het Politie Keurmerk was opgenomen, had Hoppe dit al in het assortiment. Dit veiligheidsbeslag onderscheidt zich van andere merken vanwege de fraaie afwerking en omdat het voorzien is van een verstelbare uitrekbeveiliging. Deze kan een trekkracht van 15kn aan (dit staat gelijk aan 1500kg). Vanwege deze extra’s heeft Hoppe veiligheidsbeslag met het maximum aantal sterren, SKG ***.

Hoppe veiligheidsbeslag wordt in verschilde maten en combinaties aangeboden.

U kunt kiezen uit complete sets maar ook uit bijvoorbeeld losse buitenbeslag. Het veiligheidsbeslag van Hoppe is op verschillende deurdiktes toepasbaar. Dit staat in de beschrijving van het product. Naast de deurdikte is de PC-maat ook van belang om het juiste schild uit te kiezen. De standaard maten zijn PC55, PC72 en PC92. Hoppe heeft twee verschillende veiligheidsschildstijlen, afgerond en rechthoekig. Dit wordt meestal afgekort met Tokyo of Londen.

M&C Cilinder met Kerntrekbeveiliging

M&C SKG*** cilinders zijn goedgekeurd omdat er geen schroef in de kern gedraaid kan worden. Bovendien hebben de M&C cilinders met SKG*** een gehard stalen brug, waardoor ze niet in tweeën breken als er toch gekerntrekt wordt. Een dubbele beveiliging dus.

Daarom zijn alle M&C cilinders standaard met stalen brug en SKG*** gecertificeerd.

Buva Veiligheidsbeslag Kerntrekbeveiliging

Het BUVA veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging zijn onderverdeeld in 3 series hoogwaardig en fraai vormgegeven deurbeslag. Iedere serie met een eigen vorm van kerntrekbeslag. Alle series kunnen gecombineerd worden met een groot aantal modellen deurkrukken. Deze hebben een eigentijds design en zijn mooi afgewerkt in massief aluminium.

Het deurbeslag heeft aan de buitenzijde een massief aluminium kerntrekbeslag. Deze heeft een dikte van 15 mm en 3 stuks nokken ø 10 mm. Het binnenbeslag heeft een dikte van 6 mm en wordt met 3 stuks M6 bouten aan het buitenbeslag bevestigd.

Alle het BUVA veiligheidsbeslag voldoen aan conform NEN 5096 weerstandsklasse 2 en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De schilden zijn in diverse PC-maten leverbaar, uiteraard ook in senioren uitvoering.

De meest veilige uitvoering van het BUVA veiligheidsbeslag serie 3400-3500-3600 heeft een instelbare kerntrekbeveiliging. Deze beschermt de cilinder tegen het uittrekken van de cilinderkern. Bij kerntrekbeveiliging heeft het buitenbeslag een dikte van 15 mm waardoor het schild past op uw bestaande cilinder. Het kerntrekdeel is verend gemaakt waardoor er cilinders in passen tussen de 10 en 17mm uit de deur stekende cilinders.

Buva of Dieckmann Veiligheidsbeslag

BUVA kerntrekbeslag wordt door Dieckmann gemaakt. Ze zijn de grootste inkoper van hang- en sluitwerk bij Dieckmann en bieden daardoor een zeer scherpe prijs en een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Bij de hieronder aangegeven webshops vindt u een goed aanbod voor deze schilden.

 

Axa Veiligheidsbeslag Kerntrekbeveiliging

Het kerntrekbeslag van AXA is solide en betrouwbaar en heeft een ZELF stellende kerntrekbeveiliging (deze past zich aan aan de lengte van uw cilinder). Deze kerntrekschilden zijn fraai geslepen en minder krasgevoelig. Door de ronde vormen helpt het veiligheidsbeslag een optimale afwatering waarmee u voorkomt dat vocht kan inwerken op het schilderwerk. Het beslag is standaard toepasbaar op deuren van 38 tot 60 mm dik. Alle AXA kerntrekschilden voldoen aan Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG***.

 

Verschillende inbraakmethodes

Bulgaarse methode

De Bulgaarse methode wordt toegepast wanneer de cilinder een stukje uitsteekt van uw deur. Voor de inbreker is het dan eenvoudig om deze met grof geweld af te breken, bijvoorbeeld met een tang. Deze methode lukt zelfs als de deur op slot zit. Dit is de op één na meest gebruikte inbraakmethode na het kerntrekken.

Waarom wordt het zo vaak gebruikt?

De Bulgaarse inbraakmethode wordt zo vaak gebruikt omdat de deur snel geopend kan worden met eenvoudig en goedkoop gereedschap.

Flipperen

Flipperen is een methode die alleen werkt als de deur niet op slot zit. Bij deze methode wordt er een stuk plastic gebruikt (bijvoorbeeld: een opengeknipte plastic fles). Het plastic wordt tussen de deur en het kozijn gedrukt. Wanneer dat is gelukt proberen ze met wrikken en duwen de (schuine) dagschoot terug te duwen.

Veel mensen vergeten hun deur op slot te doen. Hiermee wordt het de inbrekers erg makkelijk gemaakt! De inbraakmethode kost maximaal 30 seconde en er wordt geen schade aan de deur aangericht. Deze methode wordt ook gebruikt door slotenmakers om mensen te helpen die zichzelf buitengesloten hebben.

Hengelen

Hengelen is één van de minst gebruikte methode. Dit komt omdat het lastig is om te leren. Daarnaast kost deze inbreekmethode tijd. Met de hengelmethode wordt gebruikt gemaakt van een kleerhanger of een stuk ijzerdraad. Door deze door de brievenbus te doen wordt er geprobeerd om het slot open te draaien of te ontgrendelen. Zorg dat u nooit de sleutel in het slot laat zitten. Daarnaast is het belangrijk wanneer u overdag weggaat om het slot op het nachtslot te draaien. Met deze maatregelen maakt u het de inbrekers moeilijk om u huis binnen te dringen.

Insluipen

In de zomertijden wordt er een duidelijke stijging gezien van inbraken als gevolg van insluipingen. Dit gebeurt vaak omdat er te makkelijk over gedacht word, bijvoorbeeld een deur open laten bij een kort supermarktbezoekje. Helaas zijn er inbrekers die op dat soort momenten wachten. De zomertijden zijn daarin het populairst. De inbreker wacht totdat u ver genoeg bent en sluipt dan naar binnen. Wanneer de buit binnen is, gaat deze er snel vandoor. Omdat er geen schade is, kunt u niet aantonen dat er ingebroken is. In de meeste gevallen bent u hier niet voor verzekerd.