Deurvastzetter monteren in de 4 eenvoudigste stappen

Heb je geen idee hoe je een deurvastzetter moet monteren? Het monteren van een deurvastzetter is eenvoudiger dan je denkt en kan je op verschillende hoogtes van jouw deur of muur monteren. Wij leggen in een paar simpele stappen uit hoe je verschillende deurvastzetters moet monteren, waaronder een deurvastzetter vloermontage.


1. Positie bepalen

Je begint met het bepalen van de positie, voordat je de deurvastzetter gaat monteren. Je zorgt ervoor dat je een scherp potlood hebt en tekent de plek af waar je de schroeven wilt hebben. Hiervoor houd je de deurvastzetter tegen de muur, deur of op de vloer en kijk je wat de gewenste positie is. Als er een boormal bij de deurvastzetter geleverd is, kan je deze gebruiken. Hier kan je namelijk mee zien waar je precies de schroeven moet boren.


2. Deurvastzetter vloermontage

Heb je gekozen voor het aanschaffen van een deurvastzetter voor vloermontage? Zorg er dan voor dat de positie die je op de vloer hebt bepaald niet in de weg staat, zodat je er niet over kan struikelen. Dan kan je de deurvastzetter op de vloer monteren door een boormachine of schroevendraaier te gebruiken. Je kan ook eerst de gaten boren en daarna de schroeven erin draaien. Hiervoor gebruik je de bijgeleverde schroeven, waarmee je de deurvastzetter in de vloer kan vastzetten.


3. Deurvastzetter deur- en muurbevestiging

Deurvastzetter-met-veer

Als je gekozen hebt voor een deurvastzetter die je op de deur of muur kan bevestigen, volg dan deze stap na het bepalen van de positie. Bij de geleverde deurvastzetter zit een montagebeugel, schroeven en een boormal. Boor eerst de gaten met een boormachine op de positie waar je getekend hebt. Bevestig daarna het montagebeugel met de schroeven op de gewenste plek van de deur of muur. Daarna schuif je de deurvastzetter muur of deur in het montagebeugel en bevestig je de deurvastzetter met de laatste schroeven.


4. Deurvastzetter met veer monteren

Wil je een deurvastzetter met veer monteren? Deze kan je heel goed op schuur-, tuin- en poortdeuren monteren en is eenvoudig in te klappen, zodat hij niet in de weg staat. Ook bij deze deurvastzetter ga je na het aftekenen van de gewenste plek, de gaten in de deur boren. Daarna zet je hem vast met de schroeven en ben je klaar. De rubberen dop die op de deurvastzetter met veer zit, kan ook vervangen worden wanneer deze versleten is.


Bestel een deurvastzetter bij Toplock

Momenteel verkopen wij de deurvastzetter voor vloermontage en voor de muur nog niet, maar wij hopen deze in de toekomst nog wel in ons assortiment te krijgen. Wel verkopen wij deurvastzetters voor de deur en met veer. Ben je dus nog op zoek naar een deurvastzetter voor jouw deur en eventueel met veer? Neem dan eens een kijkje in onze webshop!