Kierstandhouders kopen? Doe veilig de deur open

Kierstandhouders

Het woord ‘kierstandhouders’ hoor je wellicht niet dagelijks. Wat is een kierstandhouder voor de deur? Hoe werken kierstandhouders precies? En hoe kun je een kierstandhouder op de voordeur of een raam monteren? Toplock vertelt je alles over kierstandhouders. Lees snel verder voor meer informatie.

Meer

Weergeven 1 t/m 9 van in totaal 9

Wat zijn kierstandhouders?

Kierstandhouders worden ook wel deurkettingen genoemd. Het is een ketting die zowel de deur als het kozijn met elkaar verbindt. In sommige landen, zoals Amerika, heeft bijna iedere deur wel een deurketting. Hierbij kan, wanneer de deur geopend wordt, deze niet verder open tot een paar centimeter. Kierstandhouders op de voordeur plaatsen, evenals kierstandhouders op een raam plaatsen, is raadzaam. Dit garandeert net even wat extra veiligheid bij het openen van je deur of raam. De deur of het raam kan eenvoudigweg niet geheel open. Je kunt met een gerust hart de deuren en ramen open laten staan voor frisse lucht. Zo kun je bij Toplock snel een kierstandhouder voor een naar buitendraaiende deur vinden, maar ook een geschikte kierstandhouder voor een naar binnendraaiende deur.


Hoe werken kierstandhouders?Kierstandhouder

Kierstandhouders voor de deur werken als volgt: aan het kozijn of eventueel een muur monteer je de ketting. Op de deurpost bevindt zich een speciaal schuifje, waar de ketting in past. Wanneer de ketting aan de deurpost vast zit kan deze open tot zover de kierstandhouder voor de voordeur dit toe zal laten. De lengte kan je eenvoudig zelf aanpassen. Wanneer een inbreker de deur probeert open te trappen, zal de kierstandhouder de inbraakpoging vertragen. Let wel op dat bij een aantal trappen de ketting het zal begeven. Echter zijn dit kostbare seconden en levert dit veel lawaai op. Twee punten waar een inbreker zeker niet op wacht. Kierstandhouders voor het raam monteer je door de ketting aan een muur of kozijn te bevestigen en vervolgens op het raam te monteren.

Hoe kun je kierstandhouders monteren?

Een kierstandhouder voor de voordeur dien je met een schroef te monteren. Doe dit dicht boven of onder het deurbeslag. Wanneer je gebruik maakt van schroeven, doe je het volgende: allereerst bepaal je de hoogte en locatie aan de binnenkant van de gesloten deur. Je houdt de kierstandhouder voor de plek dat je hem wilt en tekent de boorgaten af. Houd hiervoor een waterpas erbij en zet de beugel op het kozijn en de houder op de deur. Bekijk goed dat niks klemt en het soepel zit. Als alles klopt kan je de gaten voorboren op de plek die je hebt afgetekend. Doe dit met een 2,5 mm boor, maar boor niet te diep. Nu kan je de schroef vastschroeven. Nu is de kierstandhouder gereed voor gebruik.


Kierstandhouder met een SKG keurmerkDulimex kierstandhouder

Wanneer je een kierstandhouder voor een naar buitendraaiende deur koopt of kierstandhouders voor de voordeur of het raam, dan raden wij aan altijd de keuze te maken voor kierstandhouders met een SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het is een onafhankelijke organisatie die hang- en sluitwerk op duurzaamheid en inbraakwerendheid test. Het SKG keurmerk is een direct te herkennen logo, waarbij je het aantal sterren ziet dat het slot heeft. Het SKG keurmerk werkt middels een sterrensysteem. Zo kan een goedgekeurd slot over één, twee of drie sterren beschikken. Als de sterren worden toegekend, wordt er rekening gehouden met de tijd die een inbreker nodig heeft om de betreffende kierstandhouder voor de deur of kierstandhouder voor het raam open te breken. Wanneer een SKG slot 1 ster heeft, is deze niet zelfstandig inbraakwerend. Dit slot dient altijd gemonteerd te worden samen met een ander sterrenslot of sterker slot om de inbreker voldoende te vertragen. Een twee sterren slot is echter zelfstandig inbraakwerend en kan een inbreker minimaal drie minuten vertragen. Het drie sterren slot is tevens een zelfstandig inbraakwerend slot en heeft het hoogste aantal sterren. Dit slot vertraagt een inbreker tot minimaal vijf minuten. Een inbreker voor slechts enkele minuten vertragen klinkt wellicht kort, maar voor inbrekers is dit erg onaantrekkelijk. Bij het forceren van het slot wordt de inbreker het makkelijkst betrapt en als dit meer tijd kost, heeft de inbreker meer kans om betrapt te worden. De inbreker zal zijn poging tot het slot forceren dan ook snel staken en op zoek gaan naar een woning met eenvoudigere beveiliging.

Bestel jouw kierstandhouders bij Toplock

Wil jij kierstandhouders voor het raam of een kierstandhouder voor de deur kopen?

In de webshop van Toplock vind je diverse kierstandhouders. Wij bieden enkel de beste kwaliteit kierstandhouders aan. Wij bieden kierstandhouders voor de voordeur en kierstandhouders voor het raam die voorzien zijn van het SKG keurmerk. Zo kun je jouw woning op de beste wijze tegen inbrekers beschermen en hen voldoende vertragen. Ook zit er veelal een kinderbeveiliging op, zodat kinderen niet zomaar het raam kunnen openen. Onze kierstandhouder voor de naar buitendraaiende deur, naar binnen draaiende deur en kierstandhouders voor het raam zijn zeer scherp geprijsd. Bestel vandaag nog jouw kierstandhouders!

Veelgestelde vragen

 • Kierstandhouder monteren kan dat zelf?

  Ja, je kan zelf prima de kierstandhouder monteren. Zie hierboven voor de uitleg.

 • Welke kierstandhouder is het beste?

  Er zijn verschillende soorten kierstandhouders, de meeste werken hetzelfde. Wil je er één waarbij er van buiten toch nog toegang is, ondanks de kierstandhouder? dan moet je voor de Dulimex kierstandhouder met cilinderslot kiezen.

 • Zijn de kierstandhouders voor elke deur geschikt?

  Kierstandhouders kunnen op elke deur geplaatst worden waar je het aan kan vastschroeven.

 • Kan je de lengte van de kierstandhouder zelf aanpassen?

  Ja, deze kan je eenvoudig zelf aanpassen door bij het montage proces het wat verder weg te monteren van elkaar.