Deurdrangers

Deurdrangers zijn echt een must in elk huis en gebouw, zoals bij kantoren of in een winkel. Klapperende deuren, tocht en kou zijn dan echt verleden tijd. Daarnaast zorgt het voor veiligheid en minder geluidsoverlast. Ook bij zwaardere deuren is een dranger voor ouderen, mensen met een handicap of chronische ziekte een echte uitkomst. Zo worden ze niet overbelast en kunnen ze eenvoudig hun woning of een andere ruimte in huis verlaten. Ontdek daarom ons assortiment aan deurdrangers.

Meer

Deurdrangers zijn echt een must in elk huis en gebouw, zoals bij kantoren of in een winkel. Klapperende deuren, tocht en kou zijn dan echt verleden tijd. Daarnaast zorgt het voor veiligheid en minder geluidsoverlast. Ook bij zwaardere deuren is een dranger voor ouderen, mensen met een handicap of chronische ziekte een echte uitkomst. Zo worden ze niet overbelast en kunnen ze eenvoudig hun woning of een andere ruimte in huis verlaten. Ontdek daarom ons assortiment aan deurdrangers.


Er zijn geen producten in deze categorie.

Veelgestelde vragen over een deurdranger


De functies en voordelen van deurdrangers

Deurdrangers hebben belangrijke functies, die eigenlijk ook meteen weer voordelen bieden. Zo zorgen ze voor:

 • Minder slijtage aan deuren en sloten, doordat ze niet meer dichtklappen.
 • Extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. De kans op vingers tussen de deur is kleiner en je kunt de sluitsnelheid en -kracht zelf instellen. Daarnaast kunnen huisdieren niet zomaar ontsnappen door de deur open te duwen.
 • Geen geluidsoverlast door klapperende deuren. Zo heb je meer rust en een betere concentratie tijdens bijvoorbeeld tv kijken, een boek lezen of werken.
 • Een betere beveiliging, doordat ongewenste personen moeilijker toegang hebben bij deuren die automatisch sluiten. Bovendien vergrendelt de deur altijd als je een codeslot hebt, je vergeet de deur niet te sluiten.
 • Kostenbesparing, aangezien de deur niet meer onnodig open zal staan en daardoor geen tocht en kou naar binnen zal komen. De warmte zal zo binnen blijven.
 • Brandveiligheid, want de verspreiding van vuur en rook zal vertraagd worden, doordat deuren gesloten zijn.
 • Geen nare geurverspreiding, bij bijvoorbeeld een toiletruimte (in een restaurant, café, ziekenhuis of hotel zie je dit vaak). Je kunt het raam dan even open zetten, zodat de ruimte weer fris zal ruiken.
 • En sommige deurdrangers hebben een speciale vastzetfunctie. Hierdoor kun je de deur open laten staan in een bepaalde hoek. Je klikt de deur dan vast. Ideaal om de ruimte even te laten luchten.

Kort samengevat zorgen deurdrangers dus vooral voor extra veiligheid, kostenbesparing en is het een duurzame keuze.Soorten deurdrangers

Er zijn veel soorten deurdrangers met verschillende soorten functies. We hebben het hiervoor al over de vastzetfunctie gehad, maar er is nog meer. Zo heb je ook deurdrangers met softclose, sluitvertraging en een vrijloopfunctie. We gaan hier kort op in, zodat je weet wat dit inhoudt. 


 • Deurdranger met vastzetfunctie
  Bij een deurdranger met vastzetfunctie klik je de deur vast, waardoor de deur in een bepaalde stand open blijft staan. Zo kun je een bepaalde ruimte heerlijk even luchten, zonder dat de deur klappert.
 • Deurdranger met sluitvertraging
  Een deurdranger met sluitvertraging sluit een deur langzaam nadat deze geopend is. Daardoor blijft de deur wat langer open staan, ideaal voor mensen die meer tijd nodig hebben. Denk aan ouderen, mensen met een kinderwagen, mindervaliden of kinderen. De kans op vingers tussen de deur wordt ook kleiner. De vertragingstijd op de deurdranger is in te stellen via een stelschroef, die je kunt draaien.
 • Deurdranger met vrijloopfunctie
  Deze deurdranger kun je koppelen aan een brandmeldinstallatie, zodat de deur bij brand, rook of stroomuitval automatisch sluit. Als de deurdranger geen sein krijgt, zal het ook geen weerstand op de deur uitoefenen. De deur is dan te openen alsof er geen deurdranger op de deur zit, doordat hij vrij te bewegen is.
 • Deurdranger met softclose
  Bij deze deurdranger kun je een eindstop instellen, waardoor de dranger het laatste stuk extra kracht geeft en de deur dus zachtjes en veilig sluit. Op die manier wordt de deur niet in het slot gedrukt. Ideaal bij deuren met een slot.

Welke deurdranger heb je nodig?

Naast de hiervoor genoemde soorten deurdrangers heb je ook nog deurdrangers met verschillende mechanismen, namelijk een schaararm, glijarm en inbouw. Deze zijn van belang voor het maken van een juiste keuze.

 1. Deurdranger met schaararm
  Deze deurdranger is perfect voor op een buitendeur. Dankzij de schaararm levert de deurdranger meer kracht en is hij dus ideaal bij veel wind of storm. De deurdranger is alleen wel duidelijk zichtbaar,
 2. Deurdranger met glijarm
  Wil je voor een luxe, strakke en mooie uitstraling van jouw deur gaan? Een deurdranger met glijarm valt bijna niet op, doordat de arm niet uitsteekt. Ideaal voor binnendeuren in moderne ruimtes waar je niet wilt hebben dat de deurdranger geen lelijke opvallende uitstraling geeft, maar je hem wel mag zien.
 3. Inbouwdeurdranger
  Wil je echt een onzichtbare, weggewerkte deurdranger? Dan is de inbouw deurdranger wel iets voor jou. Deze wordt namelijk weggewerkt in het kozijn en zorgt helemaal voor een luxe uitstraling. Ideaal voor bijvoorbeeld op binnendeuren in een hotel, modern interieur of op kantoor.

Naast deze punten is het belangrijk om te weten wat jouw wensen en budget zijn. Zo kun je kiezen uit zwarte, zilvergrijze en witte deurdrangers en uit diverse merken, zoals Dictator, Briton, Axa, Dulimex en Toplock. Dit is afhankelijk waar jij waarde aan hecht, jouw budget, interieur en welk merk jij een goede ervaring mee hebt. Zo zijn deurveren vrij goedkoop, maar kent deze vaak maar één stand en kan de deur dus hard dichtslaan. Daardoor zul je die vaak moeten combineren met een deuropvanger, anders beschadigt jouw deur sneller. Een deurdranger kan daarom vaak toch voordeliger zijn, tenzij je al een deuropvanger hebt.

Daarnaast is het deurgewicht voor de sluitkracht, de deurbreedte, draairichting van de deur en het materiaal van belang. Deurdrangers hebben namelijk ook een bepaalde draairichting, sluitkracht en graden dat de deur open kan. Ook zijn sommige drangers voor binnen- en buitendeuren, afhankelijk van het materiaal. Verder is het belangrijk om te weten of je een gelijk- terug- of opliggende deur hebt. En of je een instelbare sluitsnelheid wilt, zodat je zelf kunt bepalen hoe snel de deur dicht gaat. 

 


Hoe monteer je een deurdranger op je deur?


Stap 1

Allereerst zul je de plek van de deurdranger moeten bepalen. Moet deze links of rechts op de deur? Dit is afhankelijk van de plaats van de scharnieren. Je monteert de deurdranger altijd aan de kant van de scharnieren, zodat deze goed functioneert.

Stap 2

Belangrijk is om nu de schroefgaten met een potlood op het kozijn en/of de deur te tekenen. Dit kan via een meegeleverde boormal, liniaal en/of door de deurdranger alvast tegen de deur te houden. 

Stap 3

Nu zul je eerst het drangerhuis moeten monteren. Boor de schroefgaten eerst voor en boor dan de schroeven in de deur. De as van de hefboom komt op een kwart van de deurbreedte, aan de bovenkant blijft ongeveer 1,5 centimeter aan ruimte over. 

Stap 4

Zodra het drangerhuis gemonteerd is, kun je de arm (stang) opzij duwen totdat je tegendruk voelt. Op de drangerarm staat altijd spanning, dus zul je deze eerst los moeten draaien. Zodra het uiteinde van de stang het kozijn raakt, kun je de schroefgaten tekenen. De drangerarm kun je eventueel in- of uitdraaien als het uiteinde van de stang niet goed het kozijn raakt. 

Stap 5

Als laatste zul je de arm van de deurdranger moeten bevestigen met het meegeleverde bevestigingsmateriaal. Check daarna of de deur goed werkt. 

Iedere deurdranger zul je ook moeten afstellen, zodat de deur niet te snel sluit en je niet te veel kracht moet zetten om de deur te openen. De sluitkracht en -snelheid kun je instellen via stelschroeven. Deze zitten meestal op de behuizing en moet je nooit helemaal eruit draaien, want dan loopt de olie uit de behuizing en moet de deurdranger vervangen worden. Ook kan en mag je de olie niet bijvullen, maar je moet de deurdranger wel regelmatig afstellen voor een juiste werking. De instellingen veranderen namelijk door de tijd heen, vanwege intensief gebruik.

Sluit de deur dan nog steeds niet goed? Dan kun je tijdelijk het borgpennetje uit het veerhuis verwijderen. Je zult dan een dunne inbussleutel in één van de gaatjes moeten steken en de veer aan moeten spannen. Wanneer dat gelukt is, kun je de borgpen weer terugplaatsen.