9 gelijksluitende cilindersloten

Ben je van plan meerdere cilindersloten aan te schaffen, dan kan je het beste voor gelijksluitende cilindersloten kiezen. Op deze manier kan je alle deuren in jouw woning met één sleutel bedienen, wat voor heel veel gebruiksgemak zorgt. De set van 9 gelijksluitende cilindersloten die Toplock biedt zijn van de merken Nemef, Iseo, M&C en Pfaffenhain. Al deze sloten zijn voorzien van een zware inbraakwering. Bekijk hier het assortiment.

Meer

Ben je van plan meerdere cilindersloten aan te schaffen, dan kan je het beste voor gelijksluitende cilindersloten kiezen. Op deze manier kan je alle deuren in jouw woning met één sleutel bedienen, wat voor heel veel gebruiksgemak zorgt. De set van 9 gelijksluitende cilindersloten die Toplock biedt zijn van de merken Nemef, Iseo, M&C en Pfaffenhain. Al deze sloten zijn voorzien van een zware inbraakwering. Bekijk hier het assortiment.


Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

De beste cilindersloten

Er zijn natuurlijk veel verschillende merken aan cilindersloten, maar er zijn er een paar de beste. Hiervoor hebben wij een top-3 gemaakt. Als eerste is dat het M&C Condor cilinderslot, daarna het ISEO extra S cilinderslot en als laatste het M&C Matrix cilinderslot. Al deze cilindersloten zijn voorzien van een SKG*** keurmerk, waardoor een inbreker minimaal 5 minuten bezig zal zijn voordat hij jouw woning binnen kan komen. Deze sloten zijn beveiligd tegen kerntrekken, wat een zeer populaire inbraakmethode in Nederland is. Deze inbraakmethode komt steeds meer voor, aangezien de meeste huizen hier niet tegen beveiligd zijn en het een eenvoudige methode is, die elke inbreker met simpel gereedschap kan uitvoeren. Dit gereedschap is een hardstalen schroef en zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Met die schroef kan de cilinder zo uit het slot getrokken worden. Het is dus belangrijk dat je hiertegen beveiligd bent met één van de beste cilindersloten. Meer hierover kan je hier lezen.

Veelgestelde vragen over een cilinderslot


Het verschil tussen SKG** en SKG***

Het SKG-keurmerk geeft de veiligheidsgraad van een cilinder. De veiligheidsgraad kan variëren tussen SKG*, SKG** of SKG***. Hierbij is de SKG*** het beste keurmerk waar een cilinderslot aan kan voldoen. Het verschil tussen een ** (2-sterren) en een *** (3-sterren) cilinder is de kerntrekbeveiliging. Wanneer je kiest voor een cilinderslot met 3 sterren, weet je zeker dat inbrekers niet binnen zullen komen door middel van kerntrekken; de meest voorkomende methode van inbraak.


Gemak met gelijksluitende cilinders

Gelijksluitend betekent dat je meerdere cilindersloten met dezelfde sleutel kan bedienen. Wanneer je een huis wilt beveiligen, heb je waarschijnlijk meerdere toegangswegen naar het huis. Het is dan handig om gelijksluitende cilindersloten aan te schaffen, zodat je geen gedoe hebt met allemaal verschillende sleutels. Wanneer je bij ons een set van meerdere cilinders bestelt, leveren wij cilindersloten met dezelfde sleutel, behalve wanneer je aangeeft dat je dit niet wenst. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om cilinders gelijksluitend bij te laten maken op één of meerdere cilinders die je al hebt.


Kosten van een cilinderslot

Lang cilinderslotWat een cilinderslot kost hangt af van het merk en de functies van het cilinderslot. 90% van de cilinderslot prijzen valt in de range van 25-70 euro. Het ligt er net aan of je een standaard profielcilinder wilt of liever een beter beveiligd cilinderslot. De prijs is exclusief verlengingen. Goedkope cilindersloten zijn doorgaans minder goed beveiligd, wat ook te zien is aan het SKG-keurmerk. Duurdere cilindersloten zijn voor inbrekers over het algemeen moeilijker te kraken dan zeer goedkope cilindersloten. Een standaard veiligheidscilinder van SKG 3 sterren kost zo'n 45 tot 70 euro.
Verhuizen? Oud cilinderslot vervangen?

Het is mogelijk om een oud slot voor een nieuw cilinderslot te vervangen. Dit is een simpel klusje dat je zelf kunt klaren.

Het werkt als volgt:

  1. Haal de deurklink en het deurbeslag van de deur af;
  2. Haal het oude cilinderslot uit het slotgat;
  3. Stop het nieuwe cilinderslot in het slotgat;
  4. Plaats de deurklink en het deurbeslag weer terug.

Voor een uitgebreidere uitleg kan je onze blog lezen.

Cilinderslot vervangen


Cilinderslot vervangen? Meet eerst de cilindermaat!

Voordat je beslist om een cilinderslot te bestellen, is het verstandig om de exacte maat op te meten. Hoewel steeds meer woningen zijn voorzien van een standaard formaat van 30/30 of 32/32, is het toch belangrijk om de juiste maat cilinder toe te passen. Het is zonde als uiteindelijk het cilinderslot niet in de voordeur of buitendeur past.

Wanneer je de lengte van de cilinder wilt meten, meet je vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts. Een voorbeeld is 30 mm aan de linkerzijde en 40 mm aan de rechterzijde.