6 gelijksluitende cilindersloten

6 gelijksluitende cilindersloten

Wil je 6 cilindersloten met dezelfde sleutel openen? Dan is dat zeker mogelijk met de cilindersloten gelijksluitend set van 6 van Toplock. Cilindersloten worden vaak op deuren geplaatst, zodat deze goed beveiligd kunnen worden. Er zijn door de jaren heen verschillende soorten cilindersloten gemaakt. Je hebt tevens de optie te kiezen voor een cilinderslot waarmee je meerdere sloten kunt openen. Dat is een groot voordeel, want je hoeft niet meer een zware sleutelbos met je mee te dragen. Ook kun je meerdere deuren tegelijk met slechts één sleutel openen. Dit betekent alle deuren in jouw woning of pand, zoals de voordeur, achterdeuren, de schuur of je garage. Een sleutel die voor meerdere sloten gebruikt wordt, noemt men ook wel een gelijksluitende cilinder. Wat de voordelen van een gelijksluitend cilinderslot zijn en waarom je het beste voor een cilinderslot gelijksluitend set van 6 van Toplock kunt kiezen? Dat vertellen wij je graag!


Weergeven 1 t/m 11 van in totaal 11

6 cilindersloten met dezelfde sleutel openen: de voordelen

Met een cilinderslot gelijksluitend set van 6, heb je slechts een sleutel nodig om je deuren te openen. Je hoeft niet meer rond te lopen met een bos vol sleutels, waarbij het telkens weer een zoektocht is om de goede sleutel te vinden. Met een gelijksluitend cilinderslot zal dit nooit meer het geval zijn. Met een sleutel kun je meerdere deuren van jouw woning of pand openmaken en weer afsluiten. Met een cilinderslot gelijksluitend set van 6, zal je jouw sleutels dan ook niet snel meer verliezen. Koop je een set met gelijksluitende cilinders, dan is het belangrijk dat de veiligheidscilinder met stalen pinnen een SKG 2 sterren keurmerk heeft. Als je kiest voor een slot met SKG 3 sterren, dan heb je een cilinder met anti-kerntrekbeveiliging, wat meer effect heeft. Met gelijksluitende cilindersloten met een 3 sterren SKG keurmerk, wordt het voor een inbreker een stuk lastiger om jouw deur open te breken.

Bestel jouw cilindersloten gelijksluitend set van 6

Wil je 6 cilindersloten met dezelfde sleutel kunnen openen? Bekijk dan eens de cilinderslot gelijksluitend set van 6 in de webshop van Toplock. Wij hebben diverse gelijksluitende cilindersloten die tevens over een 3 sterren SKG keurmerk beschikken. Hiermee heb je de beste beveiliging op jouw deuren en houd je inbrekers buiten. Bekijk eens welke cilindersloten wij te bieden hebben en bestel vandaag nog jouw cilindersloten gelijksluitend set van 6 via onze webshop!

Beste cilindersloten

Heb je geen zin of tijd of zelf cilindersloten te vergelijken? Hieronder staan de drie beste cilindersloten. 1 geeft de allerbeste bescherming, 2 heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding en 3 is het goedkoopste SKG*** cilinderslot. Bestel je cilinderslot makkelijk en snel.


cilinderslot kopen
cilinderslot bestellen
beste cilinderslot


Cilindermaat berekenen

Voordat je beslist om een cilinderslot te bestellen, is het verstandig om de exacte maat op te meten. Hoewel steeds meer woningen zijn voorzien van standaardformaat deuren met een cilinderslot van 30/30 of 32/32, is het namelijk toch belangrijk om de juiste maat cilinder toe te passen. Het is zonde als uiteindelijk het cilinderslot niet in de voordeur of buitendeur past.


Wanneer je de lengte van de cilinder wilt meten, meet je vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts. Een voorbeeld is 30 mm aan de linkerzijde en 40 mm aan de rechterzijde. Bekijk eventueel deze video ter verduidelijking.


cilindermaat berekenen


Wij werken samen met de volgende merken:

 M&C cilinders  iseo cilinders  buva cilindersNemef cilinderslotenMeest gestelde vragen over een cilinderslot

 • Wat is een cilinder?

  Een cilinder is het deel van het slot waar je de sleutel in stopt. Het is een deurslot wat je gebruikt om de deur op slot te draaien en de basis van je deurbeveiliging. Cilindersloten zijn er voor o.a. voordeuren en buitendeuren in verschillende soorten en maten.

 • Wat zegt het SKG keurmerk?

  SKG is een afkorting voor de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een instantie die zich onder andere bezighoudt met de certificering van sloten. De kwaliteit van een slot wordt aangegeven met sterren, waarbij SKG*** staat voor een uitstekend slot dat een inbraak tot wel 5 minuten kan vertragen. Dit betekent dat het slot op zichzelf al een goede barrière vormt tegen inbrekers. Nog beter is het om je SKG*** slot te combineren met een SKG*** veiligheidsschild. Natuurlijk kan je beide elementen eenvoudig en snel in onze webshop vinden en bestellen. In onze webshop verkopen wij uitsluitend cilindersloten met een SKG keurmerk ** en ***.

 • Wat is het verschil tussen een SKG** en SKG*** cilinder?

  Het SKG-keurmerk geeft de veiligheidsgraad aan van een cilinder. De veiligheidsgraad kan variëren tussen SKG*, SKG** of SKG***. Hierbij is de SKG*** het beste keurmerk waar een cilinderslot aan kan voldoen. Het verschil tussen een ** (2-sterren) en een *** (3-sterren) cilinder is de kerntrekbeveiliging. Wanneer je kiest voor een cilinderslot met 3 sterren, weet je zeker dat inbrekers niet binnen zullen komen door middel van kerntrekken; de meest voorkomende methode van inbraak.

  cilinderslot skg 2 + skg 3


 • Kan ik mijn oude cilinderslot door een nieuwe vervangen?

  Jazeker, het is mogelijk om een oud slot voor een nieuw cilinderslot te vervangen. Dit is een simpel klusje dat je zelf kunt klaren. Het werkt als volgt:


  1. Haal de deurklink en het deurbeslag van de deur af.

  2. Haal het oude cilinderslot uit het slotgat.

  3. Stop het nieuwe cilinderslot in het slotgat.

  4. Plaats de deurklink en het deurbeslag weer terug. 


  Op YouTube staan veel getailleerde instructievideo’s om je cilinderslot te vervangen, zoals deze


 • Wat kost een cilinderslot?

  Wat een cilinderslot kost hangt af van het merk en de functies van het cilinderslot. 


  90% van de cilinderslot prijzen valt in de range van 25-70 euro. Het ligt er net aan of je een profielcilinder wil of liever een beter beveiligd cilinder slot.


  Goedkope cilindersloten zijn doorgaans minder goed beveiligd, wat ook te zien is aan het SKG-keurmerk. Duurdere cilindersloten zijn voor inbrekers over het algemeen moeilijker te kraken dan zeer goedkope cilindersloten. Een standaard Veiligheidscilinder van SKG 3 sterren kost zo een 45 tot 70 euro.


 • Wat is een cilinderslot met kerntrekbeveiliging?

  Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging is een cilinderslot dat beschermd is tegen de meest voorkomende manier van inbraak: kerntrekken. Kerntrekbeveiliging zorgt voor een bescherming van de cilinder zodat de inbrekers niet de kern van de cilinder eruit kunnen trekken.


 • Wat zijn gelijksluitende cilindersloten?

  Gelijksluitend betekent dat je meerdere cilindersloten met dezelfde sleutel kan bedienen. Wanneer je een huis wilt beveiligen, heb je waarschijnlijk meerdere toegangswegen tot het huis. Om geen gedoe te hebben met allemaal verschillende sleutels, is het ideaal om te kiezen voor gelijksluitende cilindersloten. 


  Wanneer je bij ons een set van meerdere cilinders bestelt, leveren wij cilindersloten met dezelfde sleutel, behalve wanneer je aangeeft in de opmerkingen dat je dit niet wenst. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om cilinders gelijksluitend bij te laten maken op een of meerdere cilinders die je al hebt. Voordeel van gelijksluitende cilinders is dat je met elke sleutel elke deur kan openmaken. • Zijn er inbraakvrije cilindersloten?

  voorbeeld kerntrekbeveiligingEr bestaan geen cilindersloten die 100% inbraakvrij zijn. Als een inbreker genoeg tijd en goed gereedschap heeft, kan hij uiteindelijk altijd een slot openbreken. Maar een inbreker zoekt altijd de weg van de minste weerstand, en geeft daarom sterk de voorkeur aan de huizen waar hij het makkelijkst binnenkomt. 


  Door gebruik te maken van veilige (SKG***) cilindersloten vergroot je de kans enorm dat een inbreker jouw huis overslaat. Er zijn namelijk vast wel huizen waar makkelijker in te breken is. Deze SKG keuringen staan ook beschreven in het Politiekeurmerk Veilig Wonen.


  De veiligheid van een cilinderslot wordt aangeduid aan de hand van het SKG-keurmerk. SKG*** sloten zijn de meest veilige sloten, en bieden tot wel 5 minuten weerstand bij inbraak. 5 minuten klinkt misschien kort, maar een inbreker wilt liever niet vijf minuten voor je huis boren in een slot. Elke seconde dat een inbreker probeert binnen te komen, is een seconde waarin hij gepakt kan worden.  • Welk type cilinder kies je?

  We onderscheiden in principe vier typen cilinders: dubbele cilinders, knopcilinders, halve cilinders en modulaire cilinders. Deze zullen hierna verder toegelicht worden.


 • Wat is een dubbele cilinder?

  Bij een dubbele cilinder is aan beide kanten van de deur een sleutelgat aanwezig, zodat je hem van binnenuit én buitenaf kunt openen en sluiten. Dit is de standaard voor de meeste deuren.


 • Wat is een cilinder met een draaiknop/knopcilinder?

  Een cilinder kun je ook kopen met aan één zijde een draaiknop. Dit wordt ook wel een knopcilinder genoemd en is een erg gebruiksvriendelijke en comfortabele keuze. Het voordeel hiervan is dat je aan die zijde geen sleutel meer nodig hebt om de deur te openen. De mogelijkheid is er om met een knopcilinder de deur op slot te doen aan de kant van het slot. Bij brand of paniek kan je het pand snel verlaten en hoef je niet eerst op zoek naar de sleutel. De brandweer raadt een cilinderslot met knop vaak aan bij vluchtdeuren. Wanneer de knopcilinder duidelijk zichtbaar is vanaf de buitenkant omdat er een raam aanwezig is, raden wij het gebruik van een knopcilinder af. Dat is juist inbraakgevoeliger.


 • Wat is een halve cilinder?

  Een halve cilinderslot is ideaal voor deuren die je alleen van binnenuit wilt afsluiten. Hierbij heb je buiten geen cilinder. Deze wordt gebruikt wanneer je maar aan een kant van de deur een cilindergat hebt, zoals bij openstaande deuren. Naast dat de halve cilinder tot een van de meest veilige cilindersloten behoort, is hij erg praktisch.


 • Wat zijn modulaire cilinders?

  Modulaire cilinders kunnen op een later moment, als je bijvoorbeeld bij een verhuizing andere maten cilinders nodig hebt, aangepast worden. De maten van de cilinders zijn op elk moment door de winkel/webshop waar je de cilinder hebt gekocht aan te passen. Alleen M&C cilinders beschikken over deze mogelijkheid.


 • Wat is een hardstalen brug?

  hardstalen brug voorbeeld clinderslotenEen hardstalen brug dient als extra beveiliging bij een cilinder. Deze bevindt zich in het midden van de cilinder. De brug is krachtig, en maakt het lastig om de cilinder te breken. Goedkopere cilinders hebben een brug van plastic die door inbrekers relatief makkelijk te breken is.


 • Wat is de deurdikte?

  De deurdikte is letterlijk de dikte van de deur. De deurdikte is belangrijk met het kopen van een cilinderslot daarbij heb je namelijk de lengte van de cilinder nodig. Je cilinder moet zich aanpassen op de dikte van de deur, zodat hij niet in het slotgat verdwijnt of uitsteekt.