Cilindersloten gelijksluitend set van 3

Wil je 3 cilindersloten met dezelfde sleutel openen in jouw woning of bedrijfspand? Dan kan onze cilindersloten gelijksluitend set van 3 dit mogelijk maken. Als je een te grote sleutelbos hebt en voor iedere deur weer een andere sleutel hebt, is dit erg onhandig. Het kan een bron van ergernis zijn wat je veel tijd kost, terwijl dat helemaal niet nodig is. Door te kiezen voor 3 gelijksluitende cilinders, heb je slechts één sleutel nodig om verschillende deuren te kunnen openen.


Weergeven 1 t/m 14 van in totaal 14

Hoe kom je aan gelijksluitende cilindersloten?

Om 3 cilindersloten met dezelfde sleutel te kunnen openen, kun je er simpelweg voor zorgen dat je een set gelijksluitend laat maken. Dit kun je laten doen door een slotenmaker, maar dit is vaak erg prijzig. Jouw set van 3 gelijksluitende cilinders kun je het beste in de webshop van Toplock bestellen. Je bent niet alleen goedkoper uit, maar profiteert ook nog eens van sloten van de beste kwaliteit.


Wat zijn gelijksluitende cilindersloten?

3 gelijksluitende cilindersloten met dezelfde sleutel openen, hoe werkt dat eigenlijk? Als sleutels gelijksluitend zijn, betekent dit dat alle cilinders in een woning of bedrijfspand met één sleutel te openen zijn. Daarom worden dit ook wel gelijksluitende cilinders genoemd. Een set kan bestaan uit verschillende soorten cilinders, ook bij de 3 gelijksluitende cilinders. De meest voorkomende cilinders die je gelijksluitend kunt verkrijgen, zijn onder andere:

- De dubbele cilinder: deze cilinder kun je vanaf beide kanten bedienen, dus dit betekent dat je verschillende sloten in jouw huis van beide kanten kunt openen en sluiten.

- De halve cilinder: deze cilinder bedien je vanaf één zijde, waardoor je met een gelijksluitende set meerdere sloten vanaf één zijde opent of sluit. Deze worden vooral gebruikt voor kastdeuren of als extra bijzetslot.

- De knopcilinder: aan de ene zijde is deze met een knop te bedienen en aan de andere zijde met een sleutel. Wil je 3 cilindersloten met dezelfde sleutel openen, dan is het goed om na te gaan welke sloten je precies hebt, zodat je de juiste keuze kunt maken


Bestel jouw 3 gelijksluitende cilinders

Wil jij 3 cilindersloten met dezelfde sleutel kunnen openen? In de webshop van Toplock vind je snel een set van 3 gelijksluitende cilindersloten. Bovendien beschikt deze ook over een SKG keurmerk, waardoor jouw woning optimaal beveiligd is. Plaats vandaag nog je bestelling in onze webshop, zodat je jouw set van 3 gelijksluitende cilinders snel in huis hebt!

Veelgestelde vragen over een cilinderslotHet verschil tussen SKG** en SKG***

Het SKG-keurmerk geeft de veiligheidsgraad aan van een cilinder. De veiligheidsgraad kan variëren tussen SKG*, SKG** of SKG***. Hierbij is de SKG*** het beste keurmerk waar een cilinderslot aan kan voldoen. Het verschil tussen een ** (2-sterren) en een *** (3-sterren) cilinder is de kerntrekbeveiliging. Wanneer je kiest voor een cilinderslot met 3 sterren, weet je zeker dat inbrekers niet binnen zullen komen door middel van kerntrekken; de meest voorkomende methode van inbraak.


Gemak met gelijksluitende cilinders

Gelijksluitend betekent dat je meerdere cilindersloten met dezelfde sleutel kan bedienen. Wanneer je een huis wilt beveiligen, heb je waarschijnlijk meerdere toegangswegen tot het huis. Het is dan handig om gelijksluitende cilindersloten aan te schaffen, zodat je geen gedoe hebt met allemaal verschillende sleutels. Wanneer je bij ons een set van meerdere cilinders bestelt, leveren wij cilindersloten met dezelfde sleutel, behalve wanneer je aangeeft dat je dit niet wenst. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om cilinders gelijksluitend bij te laten maken op één of meerdere cilinders die je al hebt.


Kosten van een cilinderslot

Lang cilinderslotWat een cilinderslot kost hangt af van het merk en de functies van het cilinderslot. 90% van de cilinderslot prijzen valt in de range van 25-70 euro. Het ligt er net aan of je een standaard profielcilinder wilt of liever een beter beveiligd cilinderslot. De prijs is exclusief verlengingen. Goedkope cilindersloten zijn doorgaans minder goed beveiligd, wat ook te zien is aan het SKG-keurmerk. Duurdere cilindersloten zijn voor inbrekers over het algemeen moeilijker te kraken dan zeer goedkope cilindersloten. Een standaard veiligheidscilinder van SKG 3 sterren kost zo'n 45 tot 70 euro.


Verhuizen? Oud cilinderslot vervangen?

Het is mogelijk om een oude slot voor een nieuw cilinderslot te vervangen. Dit is een simpel klusje dat je zelf kunt klaren.

Het werkt als volgt:

  1. Haal de deurklink en het deurbeslag van de deur af;
  2. Haal het oude cilinderslot uit het slotgat;
  3. Stop het nieuwe cilinderslot in het slotgat;
  4. Plaats de deurklink en het deurbeslag weer terug.

Voor een uitgebreidere uitleg kan je onze blog lezen.

Cilinderslot vervangen


Cilinderslot vervangen? Meet eerst de cilindermaat!

Voordat je beslist om een cilinderslot te bestellen, is het verstandig om de exacte maat op te meten. Hoewel steeds meer woningen zijn voorzien van een standaardformaat van 30/30 of 32/32, is het toch belangrijk om de juiste maat cilinder toe te passen. Het is zonde als uiteindelijk het cilinderslot niet in de voordeur of buitendeur past.

Wanneer je de lengte van de cilinder wilt meten, meet je vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts. Een voorbeeld is 30 mm aan de linkerzijde en 40 mm aan de rechterzijde.