2 gelijksluitende cilindersloten

Wil je geen gedoe hebben met meerdere verschillende sleutels in huis? Hiervoor kan je eenvoudig een gelijksluitend cilinderslot van één merk kiezen. Door een set van 2 gelijksluitende cilindersloten aan te schaffen kan je met één sleutel jouw voor- en achterdeur bedienen. Daardoor loop je niet met zware sleutelbossen en hoef je niet heel lang naar de juiste sleutel te zoeken. Bovendien is jouw woning met een SKG 2 of 3 sterren slot optimaal beveiligd. Bekijk hieronder het aanbod aan sets met 2 gelijksluitende cilindersloten.

Meer

Wil je geen gedoe hebben met meerdere verschillende sleutels in huis? Hiervoor kan je eenvoudig een gelijksluitend cilinderslot van één merk kiezen. Door een set van 2 gelijksluitende cilindersloten aan te schaffen kan je met één sleutel jouw voor- en achterdeur bedienen. Daardoor loop je niet met zware sleutelbossen en hoef je niet heel lang naar de juiste sleutel te zoeken. Bovendien is jouw woning met een SKG 2 of 3 sterren slot optimaal beveiligd. Bekijk hieronder het aanbod aan sets met 2 gelijksluitende cilindersloten.


Weergeven 1 t/m 13 van in totaal 13

Cilinderslot met certificaat

Wat als je jouw sleutel uitleent aan bijvoorbeeld de buren, kennissen of de schoonmaker, omdat je op vakantie gaat? Dan is het handig dat je zeker weet dat diegene de sleutel niet na kan maken. Hiervoor zit er bij veel cilindersloten een certificaat. Hiermee kan je alleen bij een geautoriseerde dealer sleutels en/of cilinders bij laten bijmaken, waarbij je het certificaat moet tonen. Hierdoor kan iemand anders dus niet jouw sleutel kopiëren. Dit zorgt ervoor dat je een veilig gevoel hebt als je op vakantie bent of een dag weggaat, zodat je heerlijk kan genieten en je nergens druk over hoeft te maken. Wel moet je bij het aanschaffen van een cilinderslot erop letten dat er een certificaat bij zit, aangezien dit niet bij alle cilindersloten zit. Wij raden daarom aan om een cilinderslot met certificaat te kiezen.

Als je jouw cilinderslot laat bijmaken, dan is deze ook zeker gelijksluitend. Je kan ook meteen bij de aanschaf van een cilinderslot kiezen voor meerdere cilindersloten, zodat je er altijd voldoende in huis hebt of meerdere deuren in huis met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Bovendien is dat een stuk goedkoper dan dat je ze later bij laat maken, want daar betaal je meer voor. Je kan gelijksluitende knopcilinders, halve en dubbele cilinders met het gewenst aantal sleutels bestellen. Op die manier is jouw woning van het meeste gemak voorzien.

Veelgestelde vragen over een cilinderslot


Het verschil tussen SKG** en SKG***

Het SKG-keurmerk geeft de veiligheidsgraad van een cilinder. De veiligheidsgraad kan variëren tussen SKG*, SKG** of SKG***. Hierbij is de SKG*** het beste keurmerk waar een cilinderslot aan kan voldoen. Het verschil tussen een ** (2-sterren) en een *** (3-sterren) cilinder is de kerntrekbeveiliging. Wanneer je kiest voor een cilinderslot met 3 sterren, weet je zeker dat inbrekers niet binnen zullen komen door middel van kerntrekken; de meest voorkomende methode van inbraak.


Gemak met gelijksluitende cilinders

Gelijksluitend betekent dat je meerdere cilindersloten met dezelfde sleutel kan bedienen. Wanneer je een huis wilt beveiligen, heb je waarschijnlijk meerdere toegangswegen naar het huis. Het is dan handig om gelijksluitende cilindersloten aan te schaffen, zodat je geen gedoe hebt met allemaal verschillende sleutels. Wanneer je bij ons een set van meerdere cilinders bestelt, leveren wij cilindersloten met dezelfde sleutel, behalve wanneer je aangeeft dat je dit niet wenst. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om cilinders gelijksluitend bij te laten maken op één of meerdere cilinders die je al hebt.


Kosten van een cilinderslot

Lang cilinderslotWat een cilinderslot kost hangt af van het merk en de functies van het cilinderslot. 90% van de cilinderslot prijzen valt in de range van 25-70 euro. Het ligt er net aan of je een standaard profielcilinder wilt of liever een beter beveiligd cilinderslot. De prijs is exclusief verlengingen. Goedkope cilindersloten zijn doorgaans minder goed beveiligd, wat ook te zien is aan het SKG-keurmerk. Duurdere cilindersloten zijn voor inbrekers over het algemeen moeilijker te kraken dan zeer goedkope cilindersloten. Een standaard veiligheidscilinder van SKG 3 sterren kost zo'n 45 tot 70 euro.
Verhuizen? Oud cilinderslot vervangen?

Het is mogelijk om een oud slot voor een nieuw cilinderslot te vervangen. Dit is een simpel klusje dat je zelf kunt klaren.

Het werkt als volgt:

  1. Haal de deurklink en het deurbeslag van de deur af;
  2. Haal het oude cilinderslot uit het slotgat;
  3. Stop het nieuwe cilinderslot in het slotgat;
  4. Plaats de deurklink en het deurbeslag weer terug.

Voor een uitgebreidere uitleg kan je onze blog lezen.

Cilinderslot vervangen


Cilinderslot vervangen? Meet eerst de cilindermaat!

Voordat je beslist om een cilinderslot te bestellen, is het verstandig om de exacte maat op te meten. Hoewel steeds meer woningen zijn voorzien van een standaard formaat van 30/30 of 32/32, is het toch belangrijk om de juiste maat cilinder toe te passen. Het is zonde als uiteindelijk het cilinderslot niet in de voordeur of buitendeur past.

Wanneer je de lengte van de cilinder wilt meten, meet je vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts. Een voorbeeld is 30 mm aan de linkerzijde en 40 mm aan de rechterzijde.