1 gelijksluitend cilinderslot

Een cilinderslot is toe te passen op jouw voor- of achterdeur. Je hebt de keuze uit verschillende merken en maten, waardoor je het juiste cilinderslot voor jouw deur kan kiezen. Bovendien heb je ze met een SKG** en SKG*** keurmerk, waardoor jouw woning optimaal beveiligd is. Met een knopcilinder heb je bovendien ook nog eens gebruiksgemak, dankzij de knop aan de binnenkant van je deur. Toplock biedt diverse cilindersloten, ook met oplegslot. Neem dus snel een kijkje in het assortiment!

Meer

Een cilinderslot is toe te passen op jouw voor- of achterdeur. Je hebt de keuze uit verschillende merken en maten, waardoor je het juiste cilinderslot voor jouw deur kan kiezen. Bovendien heb je ze met een SKG** en SKG*** keurmerk, waardoor jouw woning optimaal beveiligd is. Met een knopcilinder heb je bovendien ook nog eens gebruiksgemak, dankzij de knop aan de binnenkant van je deur. Toplock biedt diverse cilindersloten, ook met oplegslot. Neem dus snel een kijkje in het assortiment!


Weergeven 1 t/m 17 van in totaal 17

Cilindersloten met zware inbraakwering

Toplock biedt cilindersloten met een zware inbraakwering. Bij een SKG 2 sterren cilinderslot duurt het minimaal 3 minuten, voordat een inbreker jouw deur open heeft. Deze sloten zijn tegen alle inbraakmethodes beveiligd, behalve tegen kerntrekken. Bij een SKG 3 sterren slot duurt het minimaal 5 minuten en deze is wel tegen alle inbraakmethodes beveiligd, ook tegen kerntrekken. Het is belangrijk om jouw woning tegen kerntrekken te beveiligen, omdat het een veel voorkomende en eenvoudige inbraakmethode is, waar veel huizen niet beveiligd tegen zijn. Bij een cilinderslot kan je het beste ook kerntrekbeslag aanschaffen, zodat inbrekers minder snel een inbraakpoging zullen doen, aangezien ze afgeschrikt worden van het slot. Ook bieden wij diverse knopcilinders. Deze is alleen niet aan te raden bij deuren met een brievenbus of waar glas in zit, want dan kunnen inbrekers bij het slot en kunnen ze zien waar die zit. In dat geval is een cilinderslot met sleutelgat eerder aan te raden, waardoor jouw woning goed beveiligd blijft. 

Veelgestelde vragen over een cilinderslot


Het verschil tussen SKG** en SKG***

Het SKG-keurmerk geeft de veiligheidsgraad van een cilinder. De veiligheidsgraad kan variëren tussen SKG*, SKG** of SKG***. Hierbij is de SKG*** het beste keurmerk waar een cilinderslot aan kan voldoen. Het verschil tussen een ** (2-sterren) en een *** (3-sterren) cilinder is de kerntrekbeveiliging. Wanneer je kiest voor een cilinderslot met 3 sterren, weet je zeker dat inbrekers niet binnen zullen komen door middel van kerntrekken; de meest voorkomende methode van inbraak.


Gemak met gelijksluitende cilinders

Gelijksluitend betekent dat je meerdere cilindersloten met dezelfde sleutel kan bedienen. Wanneer je een huis wilt beveiligen, heb je waarschijnlijk meerdere toegangswegen naar het huis. Het is dan handig om gelijksluitende cilindersloten aan te schaffen, zodat je geen gedoe hebt met allemaal verschillende sleutels. Wanneer je bij ons een set van meerdere cilinders bestelt, leveren wij cilindersloten met dezelfde sleutel, behalve wanneer je aangeeft dat je dit niet wenst. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om cilinders gelijksluitend bij te laten maken op één of meerdere cilinders die je al hebt.


Kosten van een cilinderslot

Lang cilinderslotWat een cilinderslot kost hangt af van het merk en de functies van het cilinderslot. 90% van de cilinderslot prijzen valt in de range van 25-70 euro. Het ligt er net aan of je een standaard profielcilinder wilt of liever een beter beveiligd cilinderslot. De prijs is exclusief verlengingen. Goedkope cilindersloten zijn doorgaans minder goed beveiligd, wat ook te zien is aan het SKG-keurmerk. Duurdere cilindersloten zijn voor inbrekers over het algemeen moeilijker te kraken dan zeer goedkope cilindersloten. Een standaard veiligheidscilinder van SKG 3 sterren kost zo'n 45 tot 70 euro.
Verhuizen? Oud cilinderslot vervangen?

Het is mogelijk om een oud slot voor een nieuw cilinderslot te vervangen. Dit is een simpel klusje dat je zelf kunt klaren.

Het werkt als volgt:

  1. Haal de deurklink en het deurbeslag van de deur af;
  2. Haal het oude cilinderslot uit het slotgat;
  3. Stop het nieuwe cilinderslot in het slotgat;
  4. Plaats de deurklink en het deurbeslag weer terug.

Voor een uitgebreidere uitleg kan je onze blog lezen.

Cilinderslot vervangen


Cilinderslot vervangen? Meet eerst de cilindermaat!

Voordat je beslist om een cilinderslot te bestellen, is het verstandig om de exacte maat op te meten. Hoewel steeds meer woningen zijn voorzien van een standaard formaat van 30/30 of 32/32, is het toch belangrijk om de juiste maat cilinder toe te passen. Het is zonde als uiteindelijk het cilinderslot niet in de voordeur of buitendeur past.

Wanneer je de lengte van de cilinder wilt meten, meet je vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts. Een voorbeeld is 30 mm aan de linkerzijde en 40 mm aan de rechterzijde.