Buva cilindersloten

Buva heeft verschillende cilindersloten. Zo heb je een cilinderslot met knop en een standaard cilinderslot. Beide cilindersloten hebben een SKG keuring van 3 sterren, wat betekent dat ze optimaal beschermd zijn tegen veel inbraakmethodes. Buva cilindersloten zijn ook gelijksluitend te bestellen. Dit betekent dat je niet een hele sleutelbos vol verschillende sleutels hebt, maar dat je één sleutel kan gebruiken voor alle sloten. Bekijk ons assortiment en zoek voor jouw deur het perfecte cilinderslot uit.

Meer

Buva heeft verschillende cilindersloten. Zo heb je een cilinderslot met knop en een standaard cilinderslot. Beide cilindersloten hebben een SKG keuring van 3 sterren, wat betekent dat ze optimaal beschermd zijn tegen veel inbraakmethodes. Buva cilindersloten zijn ook gelijksluitend te bestellen. Dit betekent dat je niet een hele sleutelbos vol verschillende sleutels hebt, maar dat je één sleutel kan gebruiken voor alle sloten. Bekijk ons assortiment en zoek voor jouw deur het perfecte cilinderslot uit.


Weergeven 1 t/m 11 van in totaal 11

Buva cilindersloten

De Buva cilinders zijn geschikt voor huizen, appartementen en bedrijfspanden. De cilinders hebben 5 permutatiestiften en een conventioneel sleutelprofiel. Dit is geschikt voor standaard sluitmogelijkheden. De basislengte is 61 mm en de kern is 14 mm. Het slot is SKG*** gekeurd. Dit is belangrijk, omdat er een stijging is gekomen in het aantal inbraken door kerntrekken. Kerntrekken is een populaire inbraakmethode geworden, omdat een inbreker met deze methode gemakkelijk het cilinderslot kapot kan maken en verwijderen en er veel woningen zijn die hier niet tegen beveiligd zijn. Hierdoor is het nu belangrijk om jouw huis te beschermen tegen kerntrekken.

Politie Keurmerk Veilig Wonen stelt nu ook de eis dat elk nieuw gebouwd huis tegen kerntrekken beschermd moet zijn. Het Buva cilinderslot voldoet hier perfect aan. De cilindersloten van Buva kunnen ook gelijksluitend besteld worden, dan kan je met één sleutel alle sloten openen en sluiten.


Waarom Buva cilindersloten

Buva bestaat al meer dan 75 jaar. Die 75 jaar zijn ze als bedrijf bezig met het dagelijks leven van bewoners op het gebied van duurzaam geproduceerde warmte, gezonde binnenlucht en veilig afgesloten ramen en deuren. Buva produceert duurzame en kwalitatief goede producten. De cilindersloten zijn SKG gekeurd en zijn inbraakwerend gebleken. Het SKG*** cilinderslot houdt voor minimaal 5 minuten een inbreker buiten en is kerntrek bestendig. Met de Buva cilindersloten zorg jij ervoor dat inbrekers buiten blijven en je met een veilig gevoel van huis kan.

Veelgestelde vragen over een cilinderslot


Het verschil tussen SKG** en SKG***

Het SKG-keurmerk geeft de veiligheidsgraad van een cilinder. De veiligheidsgraad kan variëren tussen SKG*, SKG** of SKG***. Hierbij is de SKG*** het beste keurmerk waar een cilinderslot aan kan voldoen. Het verschil tussen een ** (2-sterren) en een *** (3-sterren) cilinder is de kerntrekbeveiliging. Wanneer je kiest voor een cilinderslot met 3 sterren, weet je zeker dat inbrekers niet binnen zullen komen door middel van kerntrekken; de meest voorkomende methode van inbraak.


Gemak met gelijksluitende cilinders

Gelijksluitend betekent dat je meerdere cilindersloten met dezelfde sleutel kan bedienen. Wanneer je een huis wilt beveiligen, heb je waarschijnlijk meerdere toegangswegen naar het huis. Het is dan handig om gelijksluitende cilindersloten aan te schaffen, zodat je geen gedoe hebt met allemaal verschillende sleutels. Wanneer je bij ons een set van meerdere cilinders bestelt, leveren wij cilindersloten met dezelfde sleutel, behalve wanneer je aangeeft dat je dit niet wenst. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om cilinders gelijksluitend bij te laten maken op één of meerdere cilinders die je al hebt.


Kosten van een cilinderslot

Lang cilinderslotWat een cilinderslot kost hangt af van het merk en de functies van het cilinderslot. 90% van de cilinderslot prijzen valt in de range van 25-70 euro. Het ligt er net aan of je een standaard profielcilinder wilt of liever een beter beveiligd cilinderslot. De prijs is exclusief verlengingen. Goedkope cilindersloten zijn doorgaans minder goed beveiligd, wat ook te zien is aan het SKG-keurmerk. Duurdere cilindersloten zijn voor inbrekers over het algemeen moeilijker te kraken dan zeer goedkope cilindersloten. Een standaard veiligheidscilinder van SKG 3 sterren kost zo'n 45 tot 70 euro.
Verhuizen? Oud cilinderslot vervangen?

Het is mogelijk om een oud slot voor een nieuw cilinderslot te vervangen. Dit is een simpel klusje dat je zelf kunt klaren.

Het werkt als volgt:

  1. Haal de deurklink en het deurbeslag van de deur af;
  2. Haal het oude cilinderslot uit het slotgat;
  3. Stop het nieuwe cilinderslot in het slotgat;
  4. Plaats de deurklink en het deurbeslag weer terug.

Voor een uitgebreidere uitleg kan je onze blog lezen.

Cilinderslot vervangen


Cilinderslot vervangen? Meet eerst de cilindermaat!

Voordat je beslist om een cilinderslot te bestellen, is het verstandig om de exacte maat op te meten. Hoewel steeds meer woningen zijn voorzien van een standaard formaat van 30/30 of 32/32, is het toch belangrijk om de juiste maat cilinder toe te passen. Het is zonde als uiteindelijk het cilinderslot niet in de voordeur of buitendeur past.

Wanneer je de lengte van de cilinder wilt meten, meet je vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts. Een voorbeeld is 30 mm aan de linkerzijde en 40 mm aan de rechterzijde.